ANNONS

Premiärlejon

/

Mitt premiärlejon

Igår fick Mira testa på att vara ett premiärlejon. Vi var på hennes första opera premiär när vi såg Hans & Greta. Det var inte så säkert att vi skulle komma dit för Mira var lite rädd. Ungen kan hoppa från femman eller dyka från treans trampolin på simhoppet, men det där med att möta häxan på Malmö operas scen är jätteläskigt.

Till slut kom vi iväg när jag lovade henne att vi skulle gå efter fem minuter. När de hade gått vägrade hon att lämna teatersalongen. Mira var trollbunden och fast i operans magiska värld. 

Välkomna in på Malmö Opera. Mira stod storögt, gapande och ååååå:ade många gånger.

Hela teatern var juldekorerad och vacker

Premiärlejon

Här är öronskydden med och de använde hon i en minut ungefär =)

När vi kom in i salongen ställde sig Mira och tittade på orkesterdiket och frågade HÖGT
– Men mamma det är musik på RIKTIGT! Alltså med instrument och sånt?

I pausen hade jag bakat fika till min lilla stjärna.

Föreställningen

Hans och Greta är verkligen en fantastisk familjeföreställning. Jag som älskar opera fick njuta tillsammans med Mira, det kändes fint att kunna dela detta med henne. Jag tror att Mira var i en perfekt ålder för att se föreställningen. Där var några mindre barn som till en början var lite rädda.

Mira ställde många frågor efteråt så det märktes att hon hade tagit produktionen till sig. Hon undrade framförallt om det verkligen fanns så fattiga familjer att dom inte ens hade mat och Mira tyckte synd om Hans och Greta som inte hade snälla föräldrar. Och VARFÖR rökte föräldrarna?

Tänk hur mycket barn faktiskt tänker och ser!

Det är så många fina inslag i föreställningen som går rakt in i ryggmärgen. Änglar som kom från skyn via en rutchkana och värmer barnen inför den kalla natten. Påfågelns uppenbarelse i Gretas ”dröm” och kärleken mellan syskonen. Framförallt var Gretas mod listighet den viktigaste ingrediensen.

Där är också många inslag av humor, Mira skrattade högt och länge åt de dansande kvastarna. Jag skrattade högst när Greta stod och slickade på huset gjort i choklad (det hade jag också gjort nämligen).

Scenografin, återigen Malmö Opera. Det är världsklass på varenda föreställning…

När vi åkte hem sa Mira i bilen.
– Mamma jag vill bli som en av dom på scenen. Jag vill också stå där.
Tänk att jag inte är ett dugg förvånad över dessa ord…

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00