ANNONS

När man glömmer passet

/
---Pressresa med Stena Line---

När man glömmer passet

Hur smart var jag och glömmer passet när vi ska till Polen? Jo, men någon ska väl lyckas med det och det var jag denna gången. Jag såg flera som missat denna lilla detalj. Det är okej med körkort på den svenska sidan men den polska kan neka dig att komma på båten i Gdynia om du gått av. Vi gjorde det bästa av det. Vi stannade gottade oss med Spa och mys istället. Jag som sett både Gdansk, Sopot och köpcentrum Riviera gjorde ett bra val. Vi var faktiskt överens om det allihop. StenaLine båten mellan Karlskrona och Gdynia tillät oss att ha en mysig dag ombord istället för att stressa på stan. Vem säger nej till spa, räckmackor, kortspel och bubbel?

Cornelia och Rasmus drog till Riviera för att köpa bebiskläder. Taxi tur och retur kostade 120 kr. Om du ska ta taxi från terminalen så be om en ”taxi-lapp” i receptionen. Då får du ett fast pris och du kan boka taxi tillbaka också. Jag har alltid känt mig lurad i taxin i Polen eftersom priserna verkligen har en förmåga att variera ;). Vill du veta mer om Norra Polens största shoppingcentrum så har jag skrivit om det HÄR tidigare.

Nu ska jag skriva min riktiga reseberättelse till StenaLines hemsida. Det var det jobbet gick ut på (inte skriva här) men såklart vill jag visa dig för att kanske inspirera. Jag länkar till den ”riktiga” storyn sen också.

Här får du se bilder från spa:t

Jag, mannen, Alexandra, Erik och Mira bokade in två timmar på spa:t på båten. Det kostade 99 kr för vuxen och 49 kr för barn. Kolla upp tiderna när det gäller barnen om dom är med. Spa-receptionen öppnar 10:30 för bokningar. Jag och mannen tog även varsin massage på 55 minuter för TREHUNDRA kronor och då ingick det en magisk utsikt från båten! Du kan låna morgonrockar för 20 kr. Det är det väl värt tycker jag.

Det var vi och fyra till. Tydligen tar dom max in 12 personer för att det inte ska bli för mycket folk. Smart! Där var ett par olika bastun, upplevelse duschar och två bubbel bassänger.

Vi trodde inte att barn fick vara med på spa:t så vi hade inte med badkläder till Mira, men det får dom visst på dagarna.
Personalen fixade snabbt fram en baddräkt till den badsugna tösen.

Alexandra var alldeles till sig av utsikten och lugnet. 

Solen kom fram och Gdynias hamn visade sig från sin bästa sida!

Älskling och Älsklingar

När båten stod i hamnen satt många och spelade kort och mös i loungen utanför spa:t. Jag önskar dock att det fanns mer i matväg för det enda man kunde välja var räkmackor (gigantiska för 69 kr). Mira fick äta sig mätt på choklad fram tills nyårsbuffén på kvällen, hon klagade inte ;).

Så såg det ut i loungen INNAN vi gick på massage mannen och jag. Och när vi kom ut… Då hade det exploderat ombord med ballonger ÖVERALLT! Jag uppskattade väldigt mycket att det pyntades och gjordes så fint på hela båten så att det verkligen kändes som fest.

Jag ångrar verkligen inte att vi stannade ombord. Mira älskade lekrummen, spa:t (och chokladen) och vi vuxna uppskattade lugnet och slippa att stressa. Precis när vi kom ut så lämnade båten hamnen för att ta oss ut i nyårsnatten

passet

Sen började festen!….. 

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00