ANNONS

Nyårsafton till havs

/
---Pressresa i samarbete med StenaLine---

Att spendera nyårsafton till havs

Om jag ska vara ärlig så var jag orolig för nyårsafton som vi skulle spendera på StenaLines båt Vision. För mig är detaljer väldigt viktiga denna kväll. Det ska vara fint dukat, bra mat och härlig och varm stämning. Jag var inte säker på att ett fullsatt kryssningsfartyg skulle klara av mina önskemål och krav.

Nu ska du få veta hur det var…

Dags för avfärd

Festen började redan iland på StenaLine terminalen i Karlskrona med glitterkulisser, ballonger och silverutsmyckning. En kille stod och spelade musik för oss som väntade i kön för att få veta våra bordsplaceringar. Tyvärr tog det ganska lång tid och väntan för alla så jag hoppas att dom kan hitta en bättre lösning på det till nästa år.

Vi alla sex vuxna hade fördomar att det endast skulle vara äldre (FÖRLÅT) pensionärer, men ack så fel vi hade! Det var verkligen en blandning av alla olika sorters personer, konstellationer, personligheter och åldrar. Underbart! Kryssning verkar minsann att vara inne!
Först kändes det som att det b ara var vi med barn, men så var det verkligen inte. Alla de små passagerarna samlades i de två lekrummen under kvällarna ombord och Mira fick en ny bästis som heter Elin.

På lördagen tog vi middag i a la carte restaurangen  Metropolitan Grill samtidigt som båten avgick 20:00. En tvårätters kostade 199 kr och en trerätters 229 kr och du kunde välja mellan en köttmeny eller fiskmeny. Jag blev så himla glad när jag såg att det var hummersoppa till förrätt. Den har jag nämligen ätit innan och ÄLSKADE den. Vi alla var fascinerade över hur god maten var och till det priset!! De två turturduvorna satt för sig själv =)

Taxfreen, förlåt men vi hann knappt med den. Vi valde myset! Vi var nere lite snabbt för att köpa lite godis till Mira men det var allt. Mitt tips är dock att handla första kvällen för där var massor med folk på hemresan. Utbudet är och priserna otroligt bra på Stena Vision och där var måååååånga resenärer som rullade av båten med sockerfyllda mumsigheter, klirrande påsar och ölkartonger fulla med havets guld ;).

Klockan 22:00 på lördagen var det dags för Musikquiz med Simon Andersson. Vi var alla taggade till tänderna och drog en sergervisa redan innan starten. Tyvärr blev Mira alldeles för trött och orkade inte så vi fick lämna. Jag erkände absolut inte att quizet var alldeles för svårt och det var därför jag gick ;).

Priserna ombord på drycken är hur bra som helst; Öl 29 kr glas och finbubbel 59 kr. Vi var otroligt ”dåliga” på att dricka men jag tycker inte att det passar med onyktra föräldrar när barnen är med. Jag var också tacksam för att man inte såg en massa fulla och odrägliga personer ombord på hela resan, inte ens på nyår. Säkerhetsvakterna verkade med andra ord göra sitt jobb med bravur.

Andra började festa på C-view tillsammans med husbandet som spelade upp till dans. Sen tog en DJ över fram till klockan 3 på natten. Då sov vi gott för längesedan…

Nyårsafton

Klockan sju på morgonen började Rod Stewart underhålla oss med sin skönsång ”I am sailing” i högtalarna. Båten kom i hamn i Gdynia klockan åtta men vi stannade kvar för långfrukost. Jag måste be StenaLine om ursäkt för att Mira åt alla pannkakorna. Vill man inte äta den stora buffén så finns det alternativ. Däremot förstår jag inte varför man inte äter den om jag ska vara ärlig. Jag tror att den kostade cirka 70 kr för vuxen.

Som jag skrev i mitt förra inlägg om resan stannade vi ombord på båten och var på Spa och mös i hytten istället (läs HÄR). BRA VAL! Vi hann till och med att vila innan det stora minglet i C-view och kvällens höjdpunkt-middagen.

Nu är det fest

Mats var värd för alla gäster ombord på resan. Han gjorde ett väldigt gott jobb!

Uppklädda till tänderna var det dags för nyårsmingel 18.30- med skumpa, husband och goda Canapéer och ett vackert utsmyckat disco på C-view. Kapten och hans crew välkomnade oss alla med baluns. Det var så roligt att se hur fina alla gäster hade gjort sig. Det var verkligen stil som gällde.

Nyårsmaten och restaurangen, det är det viktigaste av allt på nyår eller hur! Och jag lovar dig vi blev INTE besvikna. Borden var fint dukade och de silvriga ballongerna prydde även hela restaurangen.  I nyårspaketet ingick tre glas vin/öl som serverades vid bordet av den uppklädda personalen.

Jag blev alldeles tårögd när jag såg Cornelia, vackrast på båten och MIN unge…. Fina Rasmus tar hand om min juvel som snart blir juveler…

Våra fantastiska vänner Alexandra och Erik <3

Alexandra tvingade mig att vara med på kort.. Det är inte så ofta jag går med på det..

VILKEN MAT! Herregud säger jag bara! Vi alla var smått chockade över det stora och FINA utbudet. Där var verkligen att välja på. Jag brukar kunna gå loss på buffé men jag orkade verkligen inte smaka av allt! Jag tvingade i mig ett kex med ost på och det är inte likt mig…

Åååååå blir hungrig bara jag ser detta! Jag ÄLSKAR skaldjur och plockmat!

Det fanns inget speciellt för barn på den GIGANTISKA buffén men när jag frågade om alternativ var en kille supersnabb med att fixa fram pommes till Mira. Sån service gör mig glad ända in i hjärtat för det gör så mycket för barnen. Framförallt så underlättar det livet för föräldrarna till barnen.
Ser du Miras beundrande ögon?

Alltså en sak, Husbandet, Christoffer and the dudes, Halleluja vad duktiga dom var!! Dom körde en stund efter middagen men då kunde inte vi vara där eftersom barn inte fick vistas på discot efter en viss tid. Vi gick till den lilla scenen istället men vi hade gärna suttit kvar i restaurangen längre med lite underhållning och prata och ta en drink eftersom inte barnen fick vara på discot.

Priserna på dryck är ju oförskämt billigt. Jag beställde en Snowball och två alkoholfria drinkar till Mira och Elin, HUNDRA KRONOR!!

Vid tolvslaget kunde man köpa småflaskor med bubbel och glas, Vi tog tre och det kostade runt en hundring.

Båten hade släppt ankar utanför Gdynia, Sopot och Gdansk så vi kunde beskåda tre städers nyårsraketer från havet. Så häftigt!!!! Klockan tolv tutade båten loss och alla exploderade i ett GOTT NYTT ÅR! Och visst är det lite mäktigt! Miras kompis Elin, hennes pappa jobbar på båten så hon hade turen att få vara på bryggan när det blev 2018.

Den här killen han var helt fantastisk, han som står på knä! Han gjorde hela nyårsafton med sitt härliga humör! Mannen och Mira gick till hytten strax efter eftersom Mira var trött och festen ombord satte igång på riktigt. Vi var inte uppe så länge till och sängarna lockade.

Nyårsbrunch och hemkomst

På morgonen (suck… trött…) så fick Mira lov att se bryggan och hälsa på Kapten. Alexandra tyckte att det var lika skoj att få se (om inte mer än Mira =)). Det är ganska pampigt alltså! Jag föreslog för StenaLine att dom borde låta barnen få gå en kortare guidad tur på båten. Vilken lycka!

Klockan 9 började nyårsdags brunchen och höll på fram till 12 när vi var iland. Det var som en vanlig frukostbuffé men med mycket mer lyxiga alternativ som Crepes och massa annat mumsigt. Mira surade för att pannkakorna var utbytta, det gjorde INTE jag. Brunchen ingick i nyårspaketet.

nyårsafton

Summa summarum är detta ett maxat alternativ till det vanliga nyårsfirandet hemma. Det blir en minisemester och du slipper all stress som tillkommer en sådan högtid. Det fungerade bra att ha med barnen också men som förälder får man ta sitt ansvar för sina barn. Jag kan mycket väl tänka mig att göra om detta nästa år eftersom det är ett mycket prisvärt, roligt och mysigt alternativ för oss alla. Hänger du med då?

Jag har varit i Polen vid flertalet tillfällen tillsammans med StenaLine och HÄR är alla mina tips som jag skrivit om!

Tack till StenaLine som ville att jag skulle utvärdera och syna konceptet in i sömmarna!

ps. Ett stort plus i kanten för alla poliser som gjorde alkotester precis efter terminalen! ds.

15
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00