Jobb + Influencer?

Har du både jobb och influencerjobb?

I onsdags hade jag det ärofyllda uppdraget att sköta InoS insta-story. Herregud jag var helt svettig! Två Instagramkonton och jag som knappt kan sköta mitt eget konto utan att få stressklåda på kroppen. Som tur var tog jag semester hela dagen.

Mitt tema var att ge bra tips på hur man kan kombinera ett ”vanligt” yrke med yrke som influencer. Jag fick MASSOR med positiv feedback så jag tänkte att jag delar med mig av tipsen här också.

Mina tips för att orka arbeta OCH arbeta som influencer.
1. Inse att det är ett YRKE att vara influencer och att det ÄR tidskrävande
2. Har du flow? SKRIV, SKRIV SKRIV och skapa en massa utkast du kan använda vid tidsbrist/bloggtorka
3. Ha din plats i hemmet som är din ”skrivar-lya” Och när du är där, då är du på JOBBET
4. Hellre inget inlägg än ett dåligt. Ta en favorit i repris kanske?
5. Massredigera foton och lägg ut i olika utkast så kan du skriva till en text sen. Oftast kan man alltid utgå från en bild. Och foton är det som tar mest tid för min del i alla fall.
6. Om du har bloggtorka, haka på andras inlägg med diskussion men framförallt få inspiration hos andra influencers
7. HA KUL! Glöm inte varför du började med ditt YRKE INFLUENCER från första början!

Har du några andra tips?

Benjamin, min Benjamin var också med på en hörna eftersom vi hade möte. Han är så otroligt duktig på Instagram. Han gav de tre bästa tipsen för det. Du kan även få MASSOR med bra Instagramtips hos mina InoS kollegor Linda, Jennifer och Alexandra. Jag är sämst på IG tyvärr….

Benjamins Instagramtips:
1. Höjdpunkterna på Instagram, Lägg dina olika kanaler där som olika presentationer. Se det som din reklamyta
2. Samarbete är bra för att synas och nå ut i företagens kanaler om man vill växa som influencer
3. Kvalitet framför kvantitet!

Vad vill du se där på mitt konto och min story?

Nä nu ska jag bädda ner mig med feber och titta på alla avsnitt med Touch. Vilken fantastisk serie!

Ett bra tips om du inte har plats till ”skriver-lya” hemma. Leta upp ett ställe där du känner din inspirerad och kan arbeta. Jag brukar hänga hos min vän Agnes på hennes Café mitt i Malmö, Café Dornonville.

Det var första gången Benjamin var på Cafét och han gillade också mitt skrivarhak massor! 

Det är framförallt en sak som lockar, det är det som ligger i tallriken som Benjamin håller i. Acai-bowl full med läckerheter och mums. GUD så gott det är!! Har du smakat någon gång? Annars är det verkligen dags!

Säg hej till Agnes! Hon har aldrig tid med mig när jag är där, kanske tur det så att jag får jobbat lite =)

  1. Fnulan skriver:

   Men kära, det var väl det lilla!!! Vi ska hjälpa varandra, eller hur!! <3

 1. Det här var precis vad jag behövde just nu tänkt lägga in en ny växel i bloggen och behöver lite tips. Har alltid haft svårt att hitta tid i vardagen att skriva det blir nästan alltid att jag sitter framför teven sent på kvällen när alla måsten är klara, ska nog se till att planera mitt skrivande lite bättre och försöka göra flera utkast under helgen som jag kan använda under veckan.
  Har bokat in mig på en fotokurs för att bli bättre med kameran, tycker själv att det är kul att läsa bloggar som har fina bilder.
  Har tänkt att jag kanske skulle behöva nischa mig, för att få fler läsare, men kommer alltid tillbaka till att jag faktiskt är mer av en lifestyle-bloggare som vill skriva om lite allt möjligt.
  Du och din blogg har alltid varit en stor inspirationskälla för mig.
  Kram Malin

  1. Fnulan skriver:

   Åh vad roligt att jag kunde inspirera!! Det gör mig glad. Berätta hur det går för dig. Jag brukar smyga in och titta ;). Jag har också tänkt på det där med nisch men jag är inte heller det. Varför vara något man inte är? Stor kram och stort TACK för dina fina ord <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack Hanna!!! Kram

 2. Mitt tips är att planera för en tid framöver. Beror förstås på vilken typ av blogg man har, men man kan i alla fall planera in en del content och vad man vill berätta, inspirera till, tipsa om osv. Då slipper man sitta sådär dagen innan eller samma dag och fundera.
  Jag varvar ju vardagsprat med annat innehåll där jag delar tips eller tankar om de artiklar jag publicerar, eller att jag berättar om något som kommer hända i bloggen eller magasinet framöver, och en del sånt är planerat att postas i förväg.

  1. Fnulan skriver:

   Ja det är så viktigt att ha en plan, tråkigt nog misslyckas jag ofta med det.. Min blogg är ju mer mitt liv och då är det lite dagen som styr. Men jag ska verkligen bli bättre på det!! Kram

 3. Vad är där i den tallriken då ?
  Ser jättegott ut.
  Krya på dig och ha en bra helg.
  Hälsningar Skåne.

  1. Fnulan skriver:

   Ja det var sååååååå gott!!! Acaibär, Cocos, granola, mango och massa gott. Kram och tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..