ANNONS

Mardrömsvecka, eller?

/

Måste skriva om en mardrömsvecka….

Nya tankar om det där med maten, hetsätningen och goda vanor kom under en mardrömsvecka, orkar du läsa? Jag har kommit en bit på vägen och hjälper gärna dig också om du vill. Så häng med:

Chokladet vi så gärna vill ha, det sitter i huvudet, ett hitta-på-behov och något vi lärt hjärnan att äta. Hjärnan fattar inte att vi inte ska äta det, hjärnan är ganska dum faktiskt. Därför måste vi lära den på nytt.. Ta nya vägar. Inte se de där morötterna som ett straff utan TJOHOOOOO I love them! Lura hjärnan att det faktiskt är godare.

Såhär säger alltid Åse till mig och nu ska du få höra samma sak;
– Tänk dig en stig i skogen… det är den vi alltid gått på. Nu ska vi hitta nya vägar för den gamla stigen fungerade inte för oss längre.
Och hur lång tid tar det att göra en ny stig?? LÅÅÅÅÅNG TID och samma sak är det för hjärnan! Hjärnan är som sagt ganska trög och dum.

Sedan jag påbörjade utbildningen till Stresscoach har jag fått lära mig ACT (Acceptance and Commitment Therapy) som är en fantastisk metod för att förändra vanor. Ett exempel är ett sug efter choklad (eller annat med socker i). Det första man ska göra är att acceptera att suget på choklad finns där.
– Okej hejhej chokladsug, kul att du är här men jag vill inte ha dig mer för jag älskar faktiskt morötterna.
Det går inte att ta bort chokladsuget men du kan acceptera att det finns där. Så ta chokladmonstret i handen och välkomna det till din sida men visa att morötterna är godare! För din tanke på chokladet är just bara EN TANKE! Inte en sanning…

Denna veckan var en MARDRÖMS vecka för min del när det gäller det där att tänka i nya banor. Jag var faktiskt rädd för att gå in i årets fjärde vecka om jag ska vara ärlig. Jag vägrar att banta men jag vill äta bra och normalt.

I fredags var jag i Stockholm hela dagen, nervös och stressad och vad brukar jag göra då: HETSÄTA
Igår var jag på premiär på Malmö Opera och vad brukar jag göra då: HETSÄTA/DRICKA massa finbubbel, äta snittar och godis
Idag var jag på premiär av Scandic Stars brunch  i Lund och vad brukar jag göra när det är brunch: HETSÄTA

Du vet det där; ”Nu när jag ändå äter kan jag lika bra……. ” <— Det där kom aldrig…
Jag är så sjukt stolt över mig själv! Jag har minsann klarat det galant! Jag åt säkert lite för mycket på brunchen idag, men inte alls som jag brukar. Jag tog bara av det jag verkligen ville ha och det jag njöt av.

Jäklar vilken skön känsla. Jag behöver inte vara rädd mer, min kropp och min knopp är med mig. Det är JAG som styr nu, inte mina impulser eller gamla vanor. Mina stigar börjar faktiskt synas riktigt riktigt bra. Vågar du prova på nya vägar?

STOLT!

En smakbit av det mesta gjorde susen. Och istället för att vräka i mig en hel ostbricka tog jag ett kex och en bit ost. Det var så gott och LAGOM.

 Jag kommer att berätta mycket mer om brunchen och premiären i lördags, men detta kändes så viktigt…

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00