ANNONS

Pippin

/

Pippin Premiär på Malmö Opera

I lördags var Cornelia och jag på premiär av Pippin på Malmö Opera. Jag hade inte jättehöga förväntningar men det är alltid en maxad upplevelse när man går på operans föreställningar. Jag tackar gudarna i efterhand att jag gick dit för det var en helt fantastisk uppsättning av denna Broadway musikal!

Som vanligt, scenografin på denna scen är alltid MAGISK! Dansarna, halleluja! Kostymerna alltid utanför boxen och denna gång skapade av Camilla Thulin. Smink och hår annorlunda, coolt och majestätiskt. Koreografin in i detalj planerad för att vi i publiken ska få en maxad upplevelse. Det var glitter, sorg, glädje, humor underbar sång, akrobatik, burleskt, sexigt och massor med plastankor.. Pippin innehåller alltså ALLT!

Jag blev väldigt berörd av själva storyn, den ständiga jakten på meningen med livet. Att vi faktiskt inte ser det vi har och nöjer oss med att vi har livet. Och i det ständiga sökandet tappar man sig själv.

Jag ÄLSKAR att några killar spelar tjejroller och några tjejer killroller. Så underbart och helt rätt och så otroligt BRA! ”Farmor Berthe” som spelades av Johannes Wanselow var helt outstanding i sin rolltolkning. Jag älskade hans närvaro!!

Jag trodde aldrig att något kunde slå Kinky Boots eller Spelman på Taket, men faktiskt så spelar Pippin i en egen liga…..

Om du vill ha biljetter så skynda dig, dom går åt som smör i solsken, med all rätt ❤️❤️❤️❤️ HÄR hittar du dom. Cornelia har också skrivit om vår premiärkväll, det kan du läsa om HÄR.

Pippin

Välkomna in på en magisk föreställning med förtrollande sång, kostym, koreografi, scenografi och musik på Malmö Opera

Ulf Stjernbo fotograf för Hänt i Veckan fångade mig och Cornelia på bild. Så härligt att få med mig min dotter, det var första gången hon följde med mamma på premiär. Hon var helt till sig efteråt och vill se ALLT nu =)

Det var ett SMOCKFULLT operahus och fullsatt. Min kompis RoseMari jobbar där och i lördags såg hon allt lite stressad ut =)

Cornelia lilla snärtan, hon har så svårt för att gå eller stå länge nu. Så jag fick ordna sittplats till henne. Och kolla in skorna, det är inte alla som går på fin-premiär i gympaskor minsann. Hon är förlåten för att inte gå i höga klackar, det funkar liksom inte just nu.. 

Akt 1 var en timme och 20 minuter lång men det gick så himla fort och vi ville bara in och se mera. Alla sittplatser i pausen var uppbokade men jag bad snällt om en stol till Cornelia och gulliga gulliga personalen fixade så att det stod stolar till oss. Och alltid i pausen, räkmacka!!!
Om du ska dit så tänk på att du kan boka pausfika via nätet. Då står allt på plats när du kommer ut från akt 1. 

Som du vet får man inte fotografera under föreställningen men efter =) Jag såg så många vackra foton framför mig men du får njuta av dessa jag har. Här ser du Farmor Berthe =) Alltså han gjorde succé på scen.

Detta är min favoritdansare all time!! Jag har sett honom i flera uppsättningar och han är så sjukt bra!! Han äger hela scenen med sin närvaro och det är en fröjd att se honom i alla uppsättningar.

I mitten ser du Lindy Larsson som spelar spelledaren som driver Pippin på sin färd mot att få veta meningen med livet. Jag förstår att han fått Thaliapriset. Vilken stjärna!
Orkesterna, ja…. alltså…. JA….. I Pippin fick dom en härligt framträdande roll och vissa musiker deltog extra på scen. Ljuvligt.

Och så har vi den här killen…. Titelrollen Pippin som spelades av Oscar Pierrou Lindén. Jag blev förälskad i honom redan i Kinky Boots. Och nu så blev kärleken ännu större. Alltså, vilken stjärna han är. 
Åsa Fång som spelade Katarina gjorde också en otrolig insats, snacka om pipa och känsla. 

Och allt som fanns kvar när vi gick var paljetter, glitter och en innerlig skön känsla att livet är fantastiskt som det är, vi ska bara leva det.

6
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00