Hur det känns att bli mormor

Den vanligaste frågan till mig för tillfället är….

Hur känns det att bli mormor? Jag tänkte svara på det nu. Jag sitter just nu bredvid Cornelia som sitter och håller sin hand på  den stora magen och lilla Ärtan sparkar för fullt och leker rövare med sin mamma.

Och jag NJUTER….

Hur det känns? Förutom att det känns sjukt konstigt eftersom jag bara är 30 år så är det skitcoolt och helt underbart. Jag måste säga att lyckan över att Cornelia är gravid är nog större än när jag själv varit det. Jag gläds så med Cornelia och Rasmus men jag blir gläds mer för min egen skull. Det är en sådan ära att dom ska ge mig den finaste gåvan jag någonsin fått.  Det är så himla overkligt men det börjar bli mer verkligt nu när magen syns ordentligt. Och det mest magiska är ju att jag kan känna bebisrörelserna. Jag är så tacksam och ödmjuk mot livet för att jag faktiskt får vara med om att uppleva detta.

Jag kommer i alla fall att bli den bästa mormorn till Ärtan, det har jag bestämt. Jag ska göra ”mormors köttbullar” och skapa traditioner som är bara mina och hennes. Hon och jag ska bli ett grymt team.

Jag kan knappt vänta på att få presentera mig för henne, det lilla livet. Det är bara 13 veckor kvar… Alltså 95 dagar…..  2280 timmar….. 136.800 minuter…. 8.208.000 sekunder… Det är så fantastiskt underbart och det bästa som händer i mitt liv. Jag är redo, jag längtar och tiden kan inte gå fort nog.

Sen är min lilla Ärta här. Vi ska bli bästisar hon och jag

 1. carita skriver:

  Sitter nu o väntar på vårt nionde barnbarn och känslan är lika fantastisk fortfarande. Jag är ju också bara 30 😉 även om det står 55 i passet.
  Ha det bäst fantastiska Fnulan med familj.

  1. Fnulan skriver:

   Åååååå NIO, blir man lika lycklig varje gång? Jag tror att det är som med sina egna, man har alltid plats i hjärtat för en till.. KRAM

 2. Lotta skriver:

  Nu är det nog förhoppningsvis några år kvar innan jag har äran att bli mormor, ifall barnen ens vill ha några barn vill säga. Äldsta dottern är 20, men har många års studier kvar. Så för hennes skulle hoppas jag att det är några år kvar, så hon hinner förverkliga och göra det hon vill. Lilla tjejen blir 10 snart, och hoppas både för hennes och min skulle att det är en jäkla massa år kvar där, innan hon ser till att man blir mormor. Men den dagen jag hoppas att det sker, då jäklar vilken bra mormor jag ska bli. Drömmer om att få en dag i veckan, man åker till förskolan och hämtar underverket, och få en hel dag eftermiddag/kväll med den/dom små. Så har då föräldrarna 1 dag i veckan då dom kan göra vad dom vill. Drömma kan man alltid göra, och det är min dröm. Nu bor ju den äldsta tjejen utomlands när hon pluggar, och vet inte om hon kommer komma hem igen. Så där kan det bli lite tajt. Men oavsett var, när, hur och om det kommer några barnbarn, så kommer dom helt klart få världens bästa mormor, precis som er lilla Ärta kommer att få!

  1. Fnulan skriver:

   Jaa klart du kommer att bli världsbästa mormorn! Men se till så att ditt barn kommer hem först. Du måste ju ha nära!! Njut av dina egna ungar tills dagen kommer. Puss på dig Lotta!

 3. Vilket oerhört vackert inlägg :).
  Får mig att minnas dagen när jag bad min mamma vara med under sonens förlossning. Det var helt magiskt att ha med min mamma och självklart sonens pappa. Att låta sin egen mamma få vara med när sitt första barnbarn föddes. Klart det är magiskt att få barnbarn :).

  1. Fnulan skriver:

   Jaaaa min mamma var också med när Cornelia föddes. Jag hade gärna varit med Cornelia med Rasmus och hon vill att det blir deras grej, det får jag ha respekt för ❤️. Tack för dina fina ord

 4. Känner igen känslan, att vänta på sitt första barnbarn! Helt underbart Och sen när bebisen väl kommer så är det bara kärlek från första ögonkastet! Jag som själv har tre pojkar blev ju överlycklig när första barnbarnet blev en tjej! Kram till dig

  1. Fnulan skriver:

   ÅÅåå låter underbart!!! Åh vad jag längtar!!!! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..