Lyckat kycklingrecept

Åh lyckat kycklingrecept!

Kycklingrecept som man själv inte bestämt eller det man själv vill? Idag ligger stackars mannen halvdöd i soffan så det blev jag som fick laga mat, suck ;). Han hade helt andra planer än mig men lagar jag så bestämmer jag, eller hur! Och jag är mästare på att fixa gott av det som finns. Idag blev det ”Taco-kyckling”. Namnet är skittrist, jag vet, men min fantasi är lika tråkig.

Nu är det ju så att jag inte alls hade tänkt lägga ut något men när jag förstod att det faktiskt blev gott så tänkte jag att jag får bjuda in dig också på maträtten. Därför får du freestyla lite med mängderna efter egen smak.

5 port.
1,5 dl taco sås (jag hade hot)
2 dl riven ost
4 dl creme fraiche
1 pkt rökt kalkon
Salt, svartpeppar, grillkrydda
Kyckling fileér

Stek fileerna med kryddor. Dom ska inte bli genomstekta men få en stekyta.

Blanda riven ost, strimlad skinka, creme fraichen, tacosåsen, krydda lite som du vill ha det.

Lägg över gojan på de stekta fileerna och in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter

Servera med ris eller blomkålsris!

Jippie vad smarrigt! Mira gjorde tummen upp!

kycklingrecept

Är du viktväktare? 
Tar du lätt fraîche, 10 % riven ost, flytande margarin blir det 7,5 sp/portion (OBS ex ris).
Äter du LCHF?
Brassa på med ”äkta grejer” och gör din egen tacosås. Åse har ett bra recept här. Bjud blomkålsris till.

 

 1. Sara skriver:

  Det ser såå gott ut på dina bilder så jag var tvungen att testa detta direkt 🙂
  Jag säger som Mira 🙂 Väldigt smarrigt! Jag kunde knappt sluta äta.
  Jag tog med matlåda till jobbet och kunde inte låta bli att mmmmm:a massor vilket gjorde att alla mina kollegor ville ha receptet, så snart kommer hela min arbetsplats laga ditt smarriga hittepå-recept 🙂 Bra påhittat!
  KRAM!

 2. Oj va gott det ser ut! Jag älskar att blanda ihop det man har hemma och lyckas få till en riktigt god rätt. Det här ska jag absolut testa

  1. Fnulan skriver:

   Jaa eller hur!! Ja testa och återkom, KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..