Förlåt Malin

Förlåt Malin

Ja nu är det dags att säga förlåt till Malin offentligt. Maria tvingar mig att be om ursäkt offentligt. Jag fick skäll så det rök ur öronen på henne igår.

Jag skrev ju att jag inte kan något till tentan på lördag/söndag och jag skiter i det, jag ger upp och allt sånt. Då blev Maria arg
– Be GENAST Malin om ursäkt, skrev hon strängt, eller nä skitförbannat.
Först grubblade jag och undrade vilken Malin jag hade sårat eller sagt något dumt till.  Sen kom jag på att hon tvingar mig att be om ursäkt till mig själv. Ja, jag var ju faktiskt inte så snäll mot mig själv. Jag talade om att jag var dum i huvudet och inte fattade ett dugg. Det är ju inte sant, något kan jag ju. Och varför ska jag vara dum mot mig själv, jag skulle ALDRIG säga som om en fin vän. Varför göra det till mig?

Nä du har så förbaskat rätt Maria, såhär kommer den, den offentliga ursäkten.

Till Malin

Jag ber om ursäkt för att jag förminskade ditt värde och inte trodde på dig.
Jag tycker att du är grym som gör det bästa du kan och du rockar fett! 

Jag vet att du tycker att det är svårt, men tänk så mycket du har lärt dig som du inte kunde innan.
Tänk så mycket du kan som andra inte har en aning om.

Så oavsett om du fixar det eller ej så har du varit GRYM, du har gjort ditt bästa.
Mer kan du inte göra. 
Du är minsann min idol!
HEJA DIG Malin!

Nu bollar jag tillbaka till dig kära läsare, skriv en kommentar med ett brev till dig själv. Vad skulle du säga till dig själv om du var din bästa vän? 
Var snäll mot dig själv… Jag tränar.

Tack Maria för att du påminner mig….

 1. Skatan skriver:

  Heej Skatan, kompis!

  Skatan sluta vara så förbannat kritisk mot dig själv, du slösar på energi i onödan.
  Din energi!. Du ska vara med dig själv hela livet. Så slösa inte bort din energi- använd den till sånt du behöver, vill och kan . Ok? För du är bra! Du är riktigt bra. Du är rolig också, utan att vara det på bekostnad av andra. Det är det som gör att det så himla trevlig att vara med dig! Du är snäll och omtänksam. Mån om andra. Väldigt kärleksfull och varm. Kvick i tanken och rapp. Sa jag rolig.. för det är du. Tar det mesta med ett ” det löser sig” ..eller ” aj fasen- vi försöker igen” peppande och pushande. GLAD!

  Du lyfter ALLTID hellre än sänker, du får faktiskt folk runt omkring att göra detsamma, bara genom att vara du. Så nu är det på tiden att du även börjar lyfta dig själv. För vet du Skatan, du duger precis som du är. Du behöver inte anstränga dig hela tiden för få ( behålla) din plats ( i kön..hehe) . Du behöver verkligen inte ändra dig för att passa in i sammanhang. Du har redan en självklar plats i ditt liv! Du har ju huvudrollen.
  Om du tänker lite mer på det, så vet du att jag har rätt. Du har din plats och den är faktiskt tillräckligt stor för att tillåta dig att till och med lägga dig ner och vila, du kan dansa disco där, du kan rulla runt och bre ut dig . Du behöver inte kämpa och streta och använda endast ett utrymme stor som en trappavsats, där du känner att du hela tiden måste hålla balansen och koncentrera dig för att kunna stå kvar samtidigt som du försöker se perfekt ut. Som jag sa slösa din energi på annat istället.
  Så höj blicken lite- titta dig omkring. Din plats är stor. Du är värd den. Den är din. Ta den. Ta plats!
  Du ska se på dig själv som du ser på andra, med exakt samma ögon ska du möta din egen blick i badrumsspegeln på morgonen.
  Ser du henne? Den där kanske lite trötta människan men med pigga ögon. Hon är du! Du är ju fräsch och snygg. Din kropp är fin! Jooo du det ÄR den. Den tar dig framåt och uppåt, förakta den inte. Du har starka armar. Jag skulle vilja påstå att du har perfekta ögonbryn. Perfekta! Men varför bryr du dig om det Skatan? Varför är det så viktigt för dig ibland hur du ser ut? Hur tjock du är? Om håret spretar? Om du är blek? .. du bryr ju dig inte om hur andra människor ser ut fysiskt?! Du bryr dig ju bara om hur dem ÄR. Varför är det då så lätt att falla till föga för det ytliga- när det egentligen inte alls är du? Du måste faktiskt skärpa dig- och se dina egna inre kvaliteter som är helt fantastiska Lova mig nu Skatan, att inte se dig själv med några andra ögon än dina egna. Var rädd om dig, och du ..nästa gång `du sjunger på Ainbusks sång ” älska mig för den jag är ” sjung för dig själv! Sjung högt!!
  DU ska älska dig för den du är. 100%

  Glöm inte bort att du är inte här för att duga, eller vara rätt, eller för att passa in. Du är här för att du är underbar. Jag behöver dig och jag älskar dig!

  Pussar och kramar
  från
  Skatan din bästa vän

  1. Fnulan skriver:

   Jag vill vara din vän, så fina ord vill jag också höra. Vad fantastiskt att du skrev detta till dig själv. Heja dig, så fin du är!! Jag sitter här med rysningar längs ryggraden, fasiken vad du är cool!!!

 2. Agneta skriver:

  Känner mig bara ordlös. Johanna Toftby skriver att hennes Annika fått sin dödsdom. Hur vad hemskt.

  1. Fnulan skriver:

   Usch,,,, jag läste också det och grät… Så fruktansvärt…

 3. Oj,ja,..ehm..det är ju nu lättare att racka ned på sig själv än att lyfta sig själv..men om jag nu tvunget måste..

  Anna, du duger som du är.
  Anna, du är en jävel på ditt jobb.
  Anna, du är en supermorsa och att gå till sängs med dåligt samvete hör till.
  Anna, du är omtänksam och varmhjärtad.
  Anna, det är ingen skam i att gråta (jag gråter fan för allt och skäms varje gång).

  Lite så.
  Kram!

  1. Fnulan skriver:

   Ååååååå blev så glad när du kunde skriva så fint om dig själv, det är du verkligen värd. KRAMEN

 4. Bra Malin! När du bett den där fina människan som du är om ursäkt, så är jag inte arg längre.

  Och tack för uppmaningen! Här kommer mitt förlåtelsebrev till mig själv.

  Fina Maria,
  förlåt för att jag tänkte taskiga tankar om dig idag när du provade byxor i affären. Brallorna satt trångt och genast tänkte du att det var du som borde ha skärpt dig och tränat mer.
  Riktigt orättvist tänkt. Du är supersnygg, har kalasfin rumpa och kan inte stå till svars för att byxorna inte passade.
  Jag är galet stolt över dig! Tacksam över att din kropp funkar som den ska och allt den kan göra.
  Jag lovar att nästa gång du går förbi en spegel att säga något snällt till dig.
  Puss på dig!

  1. Fnulan skriver:

   Världens bästa Maria, du får mig att bli en ÄNNU bättre människa! Och jag hade sagt exakt samma sak till dig som du gjord! HEJA ÄLSK

 5. Madde skriver:

  Jag var en grym personal igår på jobbet och tycker att min arbetsgivare ska vara galet rädd om mig. Sa även det till min kollega igår att jag är otroligt bra på det jag gör Men visst är det jobbigt att berömma sig själv?

  1. Fnulan skriver:

   Jaaaaa mer beröm till oss!!! Heja dig, du är grym

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..