Vad gör en stresscoach?

My undrade vad en stresscoach gör.

Ja, vad gör jag? VI? Väldigt enkelt uttryckt: Vi tar emot klienter för att komma fram tillsammans hur denne kan göra för att komma över steget från stressad till välmående genom enkla och konkreta verktyg.

Vi (det känns konstigt att skriva VI =)) stresscoacher har kunskap att se kroppen och knoppen i en helhet och att allt hänger ihop. GUDARNA ska veta att jag INTE jämför mig på något sätt med en läkare, men hur många gånger har du inte hört av en läkare att ”Du är stressad” stanna hemma en vecka från jobbet”. Ja, men sen då? Vilan och återhämtningen är superbra, men du kommer tillbaka till det jobb som gjorde dig sjuk, du har inte på något sätt förändrat din situation för att slippa stressen. Istället för att säga till dig att ”Vila en vecka så blir det bra” så säger jag, ”Vad bra att du vilar för sen kan vi tillsammans ta tag i det som gör dig stressad”. Vi jobbar med en metod som heter ACT- Acceptans and commitment therapy.

Jag har fått kunskap i vad stress faktiskt är och vad som händer i kropp och knopp när vi utsätter oss för långvarig stress. Vad händer i magen, med våra hormoner, våra signalsubstanser, värk, hud och kroppsvätskor. Jag har fått kunskap om hur vår hjärnan ser ut, gruppdynamik och mycket mycket annat. Jag kan hålla i mindfulness, jag är andningsterapeut och jag är SKITSTOLT. 

Min tanke med min utbildningen är att använda den i mitt vanliga jobb, använda kunskapen till mig själv, enskild klient men även att hålla föreläsningar. Jag tänkte också erbjuda mig att komma hem till ”tjejkvällar” och prata stress under tiden de dricker vin och myser. ”Home-party-Stresscoach” kanske man kan kalla det =). Och de som vill ha stöd via nätet kan också få det.

ÅH det är så kul och jag är så taggad för att få hjälpa fler till ett bättre välmående. Det är dock inte bara upp till mig utan ansvaret ligger ju på den som är stressad att vilja och våga göra en förändring på sitt sätt och i sin takt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

My jag hoppas att du förstår bättre nu!

Kram på dig där ute, nu ska jag pulsa igenom snön till jobbet ❤

 1. My skriver:

  Jag är med.
  Känns som det är ngt jag skulle kunna behöva ist för för hjälpen mina läkare erbjuder – som inte leder ngn vart ändå ?

  1. fnulan skriver:

   ÅH förlåt men din kommentar hade hamnat i skräpkorgen, där ska ju inte du vara! Du kan maila mig om du vill bolla lite. KRAM malin@fnulan.se

 2. J skriver:

  Kan vi rita om kartan? Så jag kan komma till dig snabbare. Jag är verkligen behov av hjälp. Eller kanske jag kan själv men mitt hamsterhjul snurrar för fort…. Kram bästa Fnulan!

  1. Fnulan skriver:

   Åh men så ska du inte ha det, vi kan ju ha vägledning via skype eller mail? Kram

 3. Madde skriver:

  Så intressant och vet vad det ställer till med. Synd du bor så långt bort annars hade du fått jobba med mig. Intressant med tjejträffar. Skriv gärna mer. Lycka till.

  1. Fnulan skriver:

   Jaaa helt galet!!!! Ja men åååå vad synd, annars får vi ta det på distans =) KRAM

 4. Ann skriver:

  Det är verkligen otroligt intressant med stress. Jag är själv en sån som tyvärr kan bli deprimerad av stress. Men en närstående som alltid fixar stress på riktigt blev trots det sjuk fysiskt av en längre stressande situation och fick en kronisk fysisk sjukdom av det. Läskigt.

  1. Fnulan skriver:

   Usch Ann, så långt ska det inte behöva gå! Stress fixar de flesta men det är när man inte får återhämtning som det är farligt. Vilken kronisk sjukdom fick din släkting?
   Kram

 5. Ååå hade varit intressant att se vad min stress har ställt till med i kroppen

  1. Fnulan skriver:

   Ja du, säkert mer än vad du tror … Tyvärr går många runt med saker dom hade kunnat slippa ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..