ANNONS

Vad är ett YRKE?

/

God afton kära du! 
Är allt bra med dig? Har du haft en skön helg och fått göra det du ville? Om jag får lov att klaga så vill jag gärna beklaga mig eftersom jag är ganska trött. Jag är dock sådär nöjd trött. Idag har jag haft en lyckad träff med InoS Skåne på Scandic Star i Lund. Efter en stor brunch hade vi en minikonferens i ett supercoolt mötesrum.
InoS står för Influencers of Sweden. 

Välkomna att hänga med på möte!

Scandic Star i Lund blev dagens mötesplats. Dom var jätteschyssta och lånade oss ett supercoolt mötesrum så att vi kunde ha ett litet möte och prata i lugn och ro.
Vi passade på att boka in oss på deras nya brunch. Möten är så väldigt mycket bättre när man får något gott att äta eller hur =)

På en brunch MÅSTE det finnas en chokladfontän med massor av tillbehör. Mira och hennes kompis Emilia var med och dom åt NIO pannkakor!! När vi åkte hemåt mådde de båda lite illa. De båda hade TRE timmar på sig på brunchen…

Kolla så snyggt upplagt av Sara och Jennie! Jag var snabb att fota deras uppläggning. Vi hjälper varandra såklart, det måste vi göra i vår bransch =). Alla vill komma framåt och det är en förståelse för det bland många av oss.

Det var första gången smakade jag, ööö, ööö nåt…. umpf humpf, eller nåt.. Lite gummiaktigt i konsistensen men säkert ett bra alternativ för veganer och vegetarianer. Sandra som var med är vegan och hon tyckte att utbudet var jättebra på brunchen. Kul att det blev bra för alla när det var jag som bestämde mötesplats denna gången.
När jag tog över alla foton såg jag att jag inte tagit ett enda kort på den ”vanliga” maten. Desserter blir så mycket snyggare på bild. Matbilder från Scandic Stars brunch kan du se från sist vi åt där hela familjen, HÄR.

OST!! OST!!! OOOOOOHst så gott…… Och ätbara blommor, men denna fegisen vågade inte testa.. Det räcker väl att jag smakade på umpf, humpf grejen?

Nä, vi åt inte hela tiden faktiskt. Vi arbetade också.
Jag älskar att hålla i föreläsningar och gör det på mitt vanliga jobb emellanåt. Idag försökte jag mig på att ta fram lite till oss Influencers på plats. Inte så mycket till föreläsning utan mer lite inspiration. Vi diskuterade ett par punkter:
1. Vad är ett YRKE?
2. Vad är en INFLUENCER?
3. Vad GÖR en influencer?
4. Hur ska vi öka statusen på vårt yrke?

Vi kom ganska snabb fram till att en definition av ordet YRKE är detsamma som definitionen av INFLUENCER:
En sysselsättning, något man tjänar något på, socialt, handlar om kompetens inom något, nödvändigt (i pengar eller i uttryck), stolthet, titel eller ett intresse.

En Influencer är en person som driver ett helt mediahus. Vi fotograferar, redigerar, författar, skriver krönikor, tar hand om ekonomi, marknadsför, vi är kritiker, inspiratörer, vännen, vår egen chef, projektledare, scenografer, inspirerar och är framförallt konstnärer-kreatörer.

Så vi är INTE ”BARA INFLUENCERS”. Vi ÄR INFLUENCER, det är vårt yrke. Och baske mig vad mycket vi gör. Skulle en fotograd på Expressen klara allt det vi gör? Eller skulle någon som skriver en krönika på Aftonbladet göra det?
Nä….
Men vi kan.. Vi gör allt och vi är så jäkla grymma!

Vi diskuterade också vad vi själv kan göra för att höja statusen på vårt yrke. Och kom fram till många bra punkter
1. Vara med i INOS (SJÄLvKLART)…
2. Seriösa i våra samarbeten
3. Våga säga NEJ
4. Våga säga JA
5. Ta betalt för allt vårt content (bilder, filmer, texter m.m)
6. Vara äkta
7. Upplys företagen
8. Se nyttan vi faktiskt gör
9. Förstå vilken grym kunskapsspridning!
10. Bjud till, var kollega med din influencers. Dela med dig av din kunskap
11. Och Mira sa till sist, VAR SNÄLLA MOT ALLA.

Tyvärr fick jag inte med alla tjejerna på bild, vi hade så fullt upp med att diskutera och slå våra kloka huvuden ihop. Nästa gång ska vi ses i Hässleholm och då är det Sara som ska fixa en dag för oss. Jag fick inte med Jonna heller… men hon och jag ”ses” ofta i medlemsvårdsgruppen på InoS och hon är även med i styrelsen.

Du kan se min Insta story takeover på Influencer of Swedens insta =) @influencersse  TACK för idag tjejer ni är bäst och ger mig så mycket inspiration och jävlar anamma! 

Läs-titta mer hos de andra tjejerna:
Sandra, Jennie, Sarah, Sara och Joanna.

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00