Ännu en lyckad rätt

Idag var det en sådan dag igen, ta vad du har och lyckas storslaget.
Mira frynte lite på näsan och sa att det tyckte hon inte alls om. Redan innan jag ens börjat laga maten… Sen åt ungen som om hon aldrig fått mat förut, eller som om det var glass på en varm sommardag. Jag tar det som ett tecken på att det var ganska gott trots allt 😉

Nu har jag tyvärr inte exakta mått eftersom jag freestylade lite men här får du hum om ingredienserna i alla fall. Du får smaka av helt enkelt.
Lycka till och smaklig spis!

Kycklingfilé (minst en per person)
Matlagningsgrädde (eller vispgrädde) (cirka 2,5 dl)
Creme fraîche (cirka 2 dl)
Chilisås (cirka 1 dl)
Riven ost
Kryddor: Svartpeppar, salt, curry
Ät med potatis, gärna pressad

Krydda kycklinfileer med salt och peppar och stek på båda sidor så att dom får en yta. Blanda grädde, fraîche, chilisås, riven ost, svartpeppar, salt och curry och häll över fileerna i en ugnsform.
Tjoff in i ugnen 200 grader i cirka 20 minuter

 

 1. Mona skriver:

  Det där måste jag göra, ser sjukt gott ut!😘

  1. fnulan skriver:

   Ja och då kommer jag och äter!! KRAM

 2. ÅsaS skriver:

  Den såsen är ju såå god! Mamma gjorde den alltid till kassler, och det har jag tagit efter. Och det var faktiskt det första jag bjöd J på, när vi nyss hade träffats och var nykära. Ingen favorit hos honom då, men nu äter han den mer än gärna och tycker den är GOD! 😊
  Kram och go’natt!

  1. fnulan skriver:

   Jaaaa skitgoooood!!! Mums mums mums… Jag har gjort liknande förr men älskade att jag tog i massor med curry!! MUMMA. Kram och sov gott!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..