Nu är jag ju hemma, men reseberättelsen fortsätter! Det är självklart skönt att det var skönt att komma hem till älsklingarna, borta bra men hemma bäst. Ja du vet vad jag menar eller hur?

I lördags var Åse och jag på ett ställe många Antwerpenbor gillar, det är det nya bryggeriet som ligger strax utanför det judiska området av stan, De Koninck BreweryÄven om öl är en dryck jag bara väljer en stekhet dag på sommaren var det roligt att dela intresset med invånarna i Belgien som är stolta över sin ölkultur. Minns du att jag berättade att det fanns 3000 ölsorter i detta lilla land? Då förstår du säkert.
Vi tog en taxi till bryggeriet och när vi kom fram visade det sig att han inte tog kort. Snacka om att vi blev förvånade men han erbjöd sig att komma tillbaka och hämta oss så att vi kunde betala senare. Schysst! Så tänk på att ha kontanter på dig om du åker dit dock är Antwerpen en cykelstad.

Ser du vad den coola skylten är gjord av? Självklart ölflaskor =)

Rundturen på bryggeriet som varit igång sedan 1833 började med varsin öl sedan tog vi oss på egen hand runt tittade och upplevde de 10 olika interaktiva rummen. Det var verkligen coolt uppbyggt och snyggt med innovativa lösningar för att visa upp sitt flytande guld.

Vi avslutade med en öl på världens coolaste bar i bryggeriet och restaurangen för att sedan invänta kvällens middag på Black Smoke som låg i anslutning till bryggeriet.

Vi hade så himla gärna hängt här hela kvällen för det kändes som ett riktigt ”inneställe”. Tyvärr var jag trött och mätt och trist och ville mot hotellet. Förlåt Åse, nu ångrar jag mig faktiskt.

Helt otroligt cool inredning, bra musik och goda drinkar!

Välkomna till själva restaurangen på ”The rooftop”

Black Smoke var minsann skitcoolt, udda och unikt. Det luktade minst sagt gott från restaurangens grillar.

Vi började med en Nachos tallrik som var något av det godaste vi båda ätit. Det var en salig blandning av nachos, tomater, pulled beef, pulled pork, cheddar, avocado, jalapenos och något crème fraische liknande.

När vi delat på vår magiska nachostallrik var vi båda nöjda och redo för att gå hem men det var visst en huvudrätt också; Entrecote med sparris i pesto, vitlök och olja. Köttet var perfekt tillagat men alldeles för mycket för våra mätta magar. Restaurangens sittningar var två timmar långa så tänk på det om du går dit. Vi visste inte om det så vi blev lite förvånade när dom påminde oss.

Kolla hur cool deras toalett var! Jag hade kunnat vara kvar och fotografera hur mycket som helst. Vilka bilder man hade kunnat ta i denna miljö.

Överdrivet mätta och belåtna gav vi oss av mot staden till vårt favoritställe, Bier Central. Där beställde jag en Strawberry Daiquiri. När jag fick den tyckte jag att det var alldeles för mycket och konstigt att jag fick det i ett ölglas utan sugrör. Och ja, det smakade till och med öl. Pinsamt nog frågade jag om jag fått fel och servitrisen skrattade. Jaja, såklart, vi var ju på stället med nästan 400 ölsorter, vad är en Strawberry Daiquiri då liksom.. Jordgubbsölen var okej, smakade nästan som en cider.

Sedan var det absolut godnatt, eller vänta vi åt ju en glass också på vägen till hotellet…

Resan är en pressresa med inbjudan av Visit Flanders utan krav på motprestation

LOADING..