ANNONS

Lärare och pedagoger

/

Snälla berätta en sak för mig. Hur är det med mötestider? Jag reagerade när Gabriel skulle ha utvecklingssamtal i skolan och jag fick en tid 13.00. Det var den enda tiden hans mentor kunde. När jag svarade henne att jag jobbar till 15:00 fick jag svaret att då gick det absolut inte att ha ett samtal.
Svaret från mentorn var bara att det var synd då kunde vi inte ha något samtal för mentorn arbetade minsann inte längre än till två… Eftersom Gabriel är så pass ”gammal” som han är kan jag inte ta föräldraledigt för samtalet. Jag är inte så värst sugen på att ta en hel semesterdag för ett möte som varar en halvtimme (man kan inte ta halva semesterdagar).

Detsamma var det när Mira skulle få spruta. Det var mellan halv två och halv tre MED förälder. Stackars de barnen vars föräldrar inte kunde, vad hände med dom?

Vad gäller här?

Jag anser som förälder att vi får mötas halvvägs för att vi föräldrar faktiskt ska kunna vara delaktiga. Vi är en viktig ingrediens i barnens utbildning. Det kan ju inte bara vara jag som inte kan gå på ett samtal på skolan under arbetstid? Jag har det otroligt flexibelt på mitt kontor och arbetar oftast mer än vad jag ska. Det handlar om principen. Varför ska vi föräldrar tvingas att ta ledigt om mentorerna inte kan sträcka på sin arbetstid?

Avsikten är INTE att hoppa på hela lärarkåren, jag vill bara veta varför det är så. Jag vill förstå det. Varför är föräldrarnas arbetstid mindre viktig än mentorernas fritid? Och det är lika illa om det skulle vara tvärtom! Lärarna ska ju inte behöva arbeta över i tid och otid. Pest eller kolera? Oavsett så är det barnen som drabbas.

23
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00