Gabriel, Gabriel, Gabriel, du har ingen aning om vad det innebar att vara lycklig  när din mamma var liten. Du vet inte vad det var som gjorde att vi fick lite glädjetårar i ögonen. Det krävdes inte alls mycket då på förr i tiden när mamma var tonåring. Det minsta lilla och vi var lyckliga. Det var tider det Gabriel.

Så när jag ringde dig och frågade om du ville åka med på en körtur i nya bilen var det stort. I alla fall då på stenåldern. Du skrattade högt och frågade:
– Jaha, vadå ta en körtur med bilen?
– Ja, med NYA bilen
– Men vart ska vi då mamma?
– Men bara köra en runda och liksom testa åka den liksom
Då kommer det ett asgarv från dig min älskade son (just vid det tillfället oälskad)
– Men mamma på riktigt, ta en tur med en bil utan att vi ska nånstans. På riktigt? Det kanske man gjorde på din tid, men inte min mamma.
Och så ett asgarv…
Ja så gjorde vi på min tid. Man umgicks i bilen och körde runt och tittade lite och man kunde åka helt utan mål och tycka det var lite spännande. Det var alltid någon som öppnade dörren och bjöd på en kopp kaffe. Det var tider det.

Jaja du kära läsare kanske vill ta en tur med mig. Här är i alla fall min nya fina bil!

ÅH min lilla sprätt till bil, du är efterlängtad! Välkommen!

Poppis, jag kör till Göteborg, vågar du åka?

Mira mår lite bättre, tack för alla ”krya på”. Med alvedon och glass kommer man långt. Visst syns det i hennes ögon att hon inte är riktigt pigg?

 1. Å, älskar verkligen att åka bil. Innan barnen kom kunde jag och min man hoppa in i bilen på kvällarna, på med hög musik och bara åka omkring, för det är ju så mysigt.

  Hämtade oxå ut vår nya bil igår. Fick faktiskt med mig stora dottern (20 år). Hon var glad tills hon frågade pappa när hon skulle få provköra. När han log och sa ALDRIG samtidigt som han pekade på hennes bil, så blev hon skit sur. Precis innan hon klarade körkortet så fick hon en bil av oss, då vi inte vill att hon ska köra vår 🤣

   1. Vi bytte in vår Volvo XC60 till en Volvo V90 Cross Country. Var lite emot det till en början, då jag verkligen älskade den bilen. Men oj oj oj vad jag älskar denna bil. Samt doften av ny bil är oslagbar. Ungarna hatar den doften, men jag och mannen myser när det luktar nytt! Men din bil var ju oxå otroligt fin! Kram

 2. Ja,så var det ju faktiskt på ‘ innandatoråldern’. På nåt sätt underhöll vi oss.
  Men hur kan man säga nej till en åktur i den pärlan?!
  Akta så att han inte snor den när han väl ser den.

 3. Åh så fin din nya bil är. Jag riktigt längtar efter att få ta första turen i vår nya bil som kommer i sommar någon gång. Tänk bara på lyxen med en fungerande AC 😉. Kramar Camilla

   1. AC?! Vad är det? Att veva ner alla fönster funkar alldeles ypperligt – förutom att man blir lomhörd och får ögoninflammation..

    /hon som har en uråldrig sak från förra årtiondet, med p-biljett inkilat för att hålla AC-knappen intryckt.. 🙈

 4. Jag vill jättegärna ta en tur tillsammans med dig i den där supersnygga bilen, älskar röda bilar ❤️ Är hemma ikväll så det är bara att svänga förbi 😉😘
  Ha nu en underbar fredagkväll
  Kram Malin

 5. Jag älskade att åka bil när jag var liten,och min pappa var aldrig nödbedd. Ibland så visste han väl inte riktigt var vi skulle fara, så då brukade han säga: vars ska vi åka då, och jag brukade svara: men bara runt och runt, haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..