--Inlägget är gjort baserat på en pressresa utan krav på motprestation och det är mina ord, ingen annans--

Nu ska du få ett fantastiskt tips på härligt boende på Nordsjälland, Hotel Bretagne, i Hornbäck. Detta fantastiskt storslagna badhotell med anor från 1800 talet har en spektakulär utsikt över Hornbäcks sjö. Avståndet till havet och stranden är inte alls lång och här pratar vi idyll, lugn & ro, frid, gourmetmat och skön stämning.

 

 

VÄLKOMMEN IN

Som gäst kan du sitta och njuta i den mysiga loungen. Och naturligtvis kan du låna stövlar från Ilse =) Och kolla vad man möts av för utsikt…

Vackert…?

Nu minns jag inte exakt men vi fick veta priserna var oförskämt billiga! Du fick logi och den fantastisk maten för knappt några pengar, jag tror att det var cirka 1200 kr men det beror säkert på när och vilket rum man väljer.

Det grandiosa hotellet har endast 23 rum som alla är inredda i gustaviansk stil. Här kan du se hotellets egna bilder på rummen, jag kunde inte få till bilderna för att göra det rättvisa hur fint det var. Hotellet har nyligen renoverats för SJUTTIO miljoner. Servicen från personalen var enastående och även om det är ganska stort i sin storlek var känslan av det lilla och stämningen av ett typiskt badhotell ändå där.

 

Här ser du Kasper i egen hög person och det är han som driver hotellet. Här står han och tar emot oss tillsammans med en av de som serverade oss hela kvällen. Kasper åt den fantastiska middagen tillsammans med oss och det var trevligt att lyssna på en person med hans driv och visioner.

Dags att äta…. min herre och gud och skapare och hans Jesus vad gott det var. Jag är alldeles tagen av all denna goda mat vi fick på denna pressresa! Alla restaurangerna erbjöd oss mat i toppklass!

På Hotel Bretagne bjöds det på närproducerade råvaror med smaker i en blandning av det franska och nordiska köket. Jag måste säga att de har skapat en meny med nytänk men ändå finns alla smaker där precis som dom ska. Det var rena ingredienser med fokus på färg, fräschör och smak. Alltså det var SÅ GOTT.

Något jag verkligen beundrar på restauranger (men framförallt restauranger på hotell) är personal som kan sin dryck! Och att dom även pratar om det man ska äta med kärlek och att dom visar samma respekt till råvarorna som kocken gjort. Det hade denna killen!

Behöver jag säga att vi njöt? Och kolla efterrätten nedan. Ärligt.. ÄRLIGT…. JAG VILLHÖVER DEN HEMMA!! VARJA DAG.
Tyvärr hittar jag inte menyn men ska se om jag kan få tag på den!

Kasper och hans fru Anne driver hotellet har en vision om att skapa en helheltsupplevelse. Hotellet ska inte vara en plats där man ”sover”. Tanken är att gästen ska komma dit för att vara där och uppleva hotellet och dess omgivning. Kasper har en stor erfarenhet av hotellvärlden och vet vad han vill och vad som är ett lyckat koncept.

Världens finaste Carola och nedan världens finaste Mirka och en skitrolig Henrik =)

Och för att inte prata om utsikten för måltiden, halleluja! Vi såg solen förändra färgen på sjön och det kändes som att man satt i ett helt annat land på en savann eller nåt annat exotiskt. Det var bara djuren som saknades, odjur fanns det gott om runt vårt middagsbord =).

När myggen blev för många gick vi in i ett av de mysiga sällskapsrummen och där satt vi ett par timmar och pratade.

GOODMORGON

Nu var det dags för frukost, kolla in frulle-salen

Under middagen sa Kasper som driver hotellet att;
”Vad är det sista gästen gör och minns? Jo frukosten. Då ska den vara oslagbar”
Och ja, det var den… fullständigt fulländad.

Jag har ALDRIG UPPLEVT något liknande i frukostväg. Det var inte MÄNGDER utan det var kvalitet och små fantastiska rätter. Även om det var ett väl utvalt sorti hade jag jättesvårt för att välja… Vad sägs som en liten tallrik med avokado, parmesanost och baconflingor till frukost? Mmmmm gott!

Sen var det dags att lämna denna idylliska plats för att ta oss mot Tivoli i Köpenhamn. Jag återkommer gärna till Hornbäck och Hotel Bretagne, full pott på allt..

 

 

 

LOADING..