–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK-JYLLAND UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Tror du att Mira längtade till Legoland? Ja, du har alldeles rätt, hon var taggad upp till tänderna. Eftersom vi har varit där tre gånger innan så hade hon helt klart för sig vad hon skulle göra. I år fanns en ny åkatraktion, Flying Eagle. Varje år vi har kommit till Legoland har det hänt något nytt och det är roligt att dom vill utveckla parken som egentligen inte behöver förändras för alla älskar allt redan. Det var lite kul för där var saker som jag sa var nya men mannen sa att det funnits innan. Det är beviset på att man alltid upplever mer och mer med parken.
Välkomna att hänga med oss på Legolands 50 års jubileum!

Det var första gången för familj Bååthdal på Legoland. Tänk att Elise ska få höra det hela livet,
– Mamma och pappa jag vill till Legoland.
– Nä Elise, det behövs inte, du har redan varit där =)

Mira känner sig hemma =) Det kvittar vilket år vi varit där, det har varit lika roligt alla gånger. Även för oss vuxna.
När vi åker till Legoland åker vi alltid över midsommar, det är så mysigt och mindre med besökare. Två dagar är alltid bättre men nu vet vi exakt vad vi vill göra och vad vi kan hoppa över. Vi hade otur med vädret och det var riktigt ruggigt kallt men vi slapp i alla fall regnet. Om du åker bara över dagen är ett bra tips att ladda ner Lego-appen så kan du se hur mycket köer det är till de olika attraktionerna.

När man kommer till parken möter de fina prinsessorna upp alla barn. Mira skulle inte först låtsas om dom men kunde inte låte bli till slut att ta ett foto och krama om en av sessorna. Paulina ville också vara med men lite i bakgrunden.

Det finns endast EN karusell som mannen gärna åker med i och det är River Splash. Mira gillar den INTE eftersom man kan bli blöt.

Denna är okckså så himla rolig eftersom man tävlar inom familjen med vem som kan träffas flest mumier med mera. Ser du så lite folk? Japp, vi började längst bak =)
Smarta som vi är så går vi baklänges in i parken så vi slapp köerna till Polar X-plorer och de stora karusellerna och vi kunde snabbt åka två gånger. Där var inte mer än fem eller max tio minuters kö till alla attraktioner och det höll sig faktiskt nästan så hela dagen. Sammanlagt har du 39 aktiviteter att välja på, inte illa alls! Du kan se dom alla HÄR.

Kolla in drömmen för alla kids!!
Ett supertips!! Fyller ditt barn år när ni är där? Du bjuds ni på tårta och du får 33% rabatt på boendet om du bokar i tid. Barnen äter också gratis om ni bor på Legoland på födelsedagen. Glöm inte att ni måste boka online då och två dagar innan ni reser.

Alltså jag blev lite sur på han till vänster, hålla på att fota sådär utan att fråga.. Taskigt! 😉 Legoland kryllar av personal som är där för barnens skull.

Dessa ville Mira verkligen ha, Lego-pommes. Supercoola men tänk på att om ni beställer dom så är det inte riktigt som vanliga pommes. Denna mamman fick äta upp Miras och hon tog mina.
Vi åt på hamburgarhaket vid ingången. Det är ganska dyrt (som på alla såna här ställen) så att du är beredd på det. Det går fint att ta med egen mat in på Legoland och det finns gott om ställen att avnjuta sin matsäck på. Däremot kan du inte hyra skrindor. Ett bra tips är också att äta din lunch lite tidigare för sedan är det massor med köer till ”köpematen”.

Atlantis, jag ÄLSKAR att gå där och titta på alla havsdjuren. I år hade dom byggt så att det kändes som att man gick på ett båtvrak vid vissa delar. Mira och jag visste inte riktigt om det var nytt eller det hade funnits innan. Det spelar dock mindre roll när det känns nytt =)

Vi var tvungna att välja bort vissa saker och det smärtade i hjärtat. Det kalla vädret tog över och att vi endast hade en dag på plats. Vi missade några av mina favoriter som båtresan (där man får se kända platser), föreställningar på borgen och 4D filmen.
Så nästa gång vi kommer så är det två dagar som gäller. Det hade blivit mer att njuta och verkligen uppleva.

Har du någon funktionsnedsättning? I så fall få till informationen direkt till vänster när du kommit in i parken. Då kan du få förtur på vissa åkattraktioner för dig och en ledsagare.

Ninjago karusellen gillar Mira också. Där har du 3D glasögon och ska agera värsta ninjan. Jag hoppade över den och mös med Elise när dom andra åkte.

Självklart finns det choklad som lego och kaffemuggar med Lego på också.

Ojojojooj Rasmus, vad säger Cornelia om detta? Tydligen förlät hon snabbt när man ser kortet under.

Lilla Elise som bort hela vistelsen på Legoland. Cornelia kom springande till mig och sa att Legolands ”Baby care” vid trafikskolan var otroligt bra! Jag minns inte riktigt vad det hette. Där bjöds det på blöjor i alla storlekar, fina möjligheter till att byta på sin lilla bebis, amningsplats och annat lyxigt för den lilla familjen. BRA LEGOLAND!
Det var första gången för oss som vi fick uppleva parken med bebis med barnvagn och det var verkligen INGA problem!❤️

En annan grej mannen åker är denna =) Han gillar tydligen karuseller där man blir blöt.

Och en av mina favoriter är mannen på ön som skriker ”Ho hooooo hallåååååå”. Tänk att vara strandsatt så nära land.. haha..

Huuuuuu bara jag går förbi detta spökhus får jag rysningar i hela kroppen. Jag har ALDRIG varit inne i ett spökhus och kommer aldrig att gå in i ett heller.

Miniland. Älskade Miniland. Här kan man gå i timmar och är väl egentligen det som ÄR Legoland. Jag hojtade till mannen att där fanns nyheter men det var tydligen där förra året också. Men det är ju det som är ganska kul att du ser olika saker varje gång du är där.

Göta kanal, borde dom inte ha en person i kanot där 😉

Älsklingen min….

Om jag måste välja ut EN sak som jag älskar med Legoland så är det inte karusellerna. Enligt mig är helt klart upplevelsen och den lekfulla miljön som är som paradiset för stora som små. Jag minns inte att jag själv lekte så mycket med de färgglada klossarna som liten, men alla mina tre barn har alltid älskat att bygga och vara kreativa. Så det spritter till i hjärtat när man ser porten in till himmelriket för barn (och föräldrar).

Modell av slottet i Köpenhamn, jag tror det var 40.000 legofönster i modellen och 90.000 legoklossar. På Legoland finns det för övrigt (förra året) ”bara” 65 MILJONER legoklossar.. Det kan ha ökat sen förra året, jag misstänker det starkt..

Orkar du inte köra till Billund? Eller ta båten över via Varberg? Då finns det minsann flyg dit! Det finns faktiskt direktflyg. Sedan är Legoland, Lalandia och Lego house ett stenkast bort.

Det finns väl ingen med en flicka som inte tagit ett foto här va?

Eller någon pojke som velat bli fotograferad med dessa gubbar.

LEK LEK LEK… LOVE IT!

Varje gång vi är på Legoland så köper jag och Fredrik varsin nyckelring till barnen. I år blev det dessa tre:

Ett annat tips som är bra att veta, när du parkerar på Legolands parkering (STOR som tusan) så betalar du när du kör ut. Betal istället i affären på väg ut så slipper du klydda med det på utvägen med automat och grejer. Och jag gissar att du precis som vi kommer att handla något där..

När dagen var slut började vi oroa oss över Paulina som hamnade i knät på denna filur så vi gav oss hemåt till stugan och firade midsommar halvt sovande framför tv:n =) Jag (och familjen) återkommer gärna till Legoland trots att vi har varit där minst hundra gånger. Jag har dock lovat Mira att vi ska bo på hotellet då! Och självklart ska det vara ett Lego Friends rum. Det hade varit kul att testa det konceptet någon gång. 

LOADING..