ANNONS

Legohouse

/
–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK-JYLLAND UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—

Jag har varit i chocktillstånd sedan vi var på Lego house! Det kunde väl inte vara något för mig/oss? När jag kollade på deras hemsida så kände jag inte så värst mycket för att ens åka dit men jag tänkte att jag ger det en chans. I alla fall för Miras skull.
Dom orden äter jag upp nu, för jag är alldeles begeistrad av detta ställe!
Måtte alla Legolandbesökare även gå dit! Mira var i PERFEKT ålder men det är verkligen något för hela familjen. Genomsnittstiden för ett besök är fyra timmar och det förstår jag mycket väl.

När jag frågade Mira vad som var bra med Lego House skriker hon rakt ut
ALLTING!
Välkomna in i det största Legohuset som någonsin byggts!

Lego House

Lego house ligger mitt i centrum av Billund och alltså inte i anslutning till Legoland. Det är inga problem med parkering eftersom den ligger i direkt anslutning till legohimlen. Annars kan du alltid ta en promenad dit.
Biljetterna kostar 229 DKK men om du köper biljetterna online får du 30 DKK billigare! Du kan också köpa det som en kombobiljett med ditt besök till Legoland. När du köper din biljett får du välja en tid du ska vara där. TUMMEN UPP, då tänker man på att det inte ska vara för mycket folk på en gång så man kan maxa tiden med Legobitarna.

Det första du får vara med om i Lego house är en helt otrolig utställning, här ser du några dinosaurier. Ser du på fotot här nere, det är ”djur” som byggts ihop till en ödla, alltså de röda.

Centret består av fyra olika zoner, här ska jag visa vad man kan göra på de olika =)
ZON RÖD är den kreativa zonen! Där kan du bygga vad du vill och göra en aktivitet som tar cirka 20 minuter och det finns lärare som hjälper dig att bygga exakt det du vill med lego. Tyvärr missade vi detta.. så himla dumt.
Och något som INTE gör sig rätt på bild är detta vattenfallet men det bestod av 1,9  MILJONER klossar!


Vid varje zon kan du fotografera det du har gjort så att du kan ladda ner allt hemma via en app hemma.

ZON BLÅ: där kan du bygga en del i ett sammanhang i en by- hur påverkar det resten av samhället? Programmera en legorobot för att rädda fastfrusna mammutar, eller tävla med familjen i vem som bygger den snabbaste legobilen och vinner i en av rallybanorna

Vi alla byggde fina legobitar som sedan tävlade mot varandra. Gick det inte bra var det bara att fixa till och göra ny variant för att maxa sin bil =)

Det roliga var att ALLA var helt begeistrade och kreativiteten flödade för fullt. Kul för alla åldrar med andra ord. Undertill ser du hur städerna ser ut. Du bygger en egen del och sätter till och ser vad som händer. SUPERCOOLT.  Naturligtvis tog du ett foto på just ditt hus så att du kan se den i appen  när du kommer hem och bygga samma sak där.

Här skulle man köra en robot och rädda mammutar. Det älskade Mira och sa till mig att:
– Mamma ser du, jag kan programmera!
Och visst var det det dom gjorde!!

Kolla in dessa praktfulla samhällen.. Sen fick vi se hur det ändrades när det blev natt och dag.

Och självklart… fotboll =)

ZON GRÖN, här är det kommunikation och det sociala som står i fokus. Och här får du göra en legofilm på egen hand! Det tar cirka 15 minuter och det var det Mira tyckte var roligast! Nu kan hon se filmen hemma via appen.


ZON GUL: som handlar om humöret och känslorna. Här handlar det om att se till att dina legoklossar får liv och se att även lego kan ha känslor. Bygg hoppande discolego, akta dig för larver som äter upp din modell eller bygg en fisk som du sedan kan se simma omkring i det stora akvariet

Vi fick bygga legofiskar som man sedan fick pryda med ögon och mun och sen fotograferade. Tro det eller ej, men då dök fisken upp i det stora akvariet. GALET häftigt!!

Längst ner i Lego House finns det en historisk utställning och en biograf. Jag önskar så att vi hade mer tid!!


Vid utgången får du se en alldeles verklig legomaskin som spottar ut legopåsar till barnen. Då får du scanna in ditt lego house armband så får du en alldeles egen kombo att bygga med dina klossar. Jag minns inte på hur många hundratusen modellerna var på. men min var på cirka 900.000!!

På Lego House finns självklart en Lego-affär, restaurang och ett café. Förbered dig  på några timmars härliga aktiviteter! Vi alla sex var helt i chock efteråt och förvånade över hur bra det var. Det är ett superbra komplement till Legoland!
Fem legoklossar av fem möjliga!

Alltså servicen på detta ställe! Inte nog med att stället fullständigt KRYLLADE av lekfulla och pedagogisk personal så är dom outstanding när det gäller service till sina gäster… Jag skickade nämligen ett maila till dom att Mira hade tappat klänningen till nya nallen. Dom svarade att den var hittad och att dom skickar den till henne med en gång GRATIS. Lovley!! Dom räddade en 8 årings krossade hjärta. 

5
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00