ANNONS

Randers Regnskov

/

–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Äntligen var vi tillbaka på Randers Regnskov, du kan hitta mitt förra inlägg från första besöket HÄR. Jag har pratat så mycket om det så mannen hade väldigt höga förväntningar. Han blev faktiskt inte ett dugg besviken.  Jag har faktiskt gjort en film från stället tidigare den kan du se HÄR.

Mitt i staden Randers på Djursland ser du tre gigantiska kupoler sticka upp mot himlen. Det är det som är Randers Regnskov. Förbered dig på tropiskt klimat och en tur bland djur på nära håll.

Upplevelsen börjar med ett fint akvarieområde med massor av exotiska fiskar =)

Att besöka Randers Regnskov kostar för vuxen 190 DKK och barn 110 DKK. Räkna med att spendera i cirka fyra timmar här och glöm inte att kolla in matningstiderna för de olika djuren. Då får du både vara med och mata och får en massa information om de små liven.

Min favorit på Randers är Sjökon, alltså den är så söt och sååååå STOR. Visst ser det ut som att Mira klappar den?

Mira fick vara med och mata sjökorna, 25 kilo grönt om dagen för två! Snacka om nyttiga kossor. Det var så härligt att se dom samma runt med salladsbladen i munnen.

Det som överraskar varenda gång man är på Randers är personalens kunnighet och vilja att berätta om djuren. Det som också är glädjande är att det finns så mycket för att göra besökarna delaktiga. Mannen kikade i kikaren och Mira kikade ner i dammens botten =)

Man kan verkligen gå på Randers i timmar och njuta av de 3600 m2 och 200 djurarter. Miljön, värmen och upplevelsen tar dig genom de olika områdena Sydamerika, Afrika, Asien, ormtemplet, akvariet med mera. Ljudet av fågelkvitter och vattenfall gör hela upplevelsen helt magisk.

Mitt bland de tropiska gångarna finns djuren. De kan dyka upp när du minst anar det. Vissa är lite mer nyfikna på oss människor än andra.

Så vackert, ja både miljön och mina två älskade som går och pratar och filosoferar tillsammans. Dom är verkligen Helan och Halvan de där alltså. Så nära och som två pusselbitar.

Ingen bra bild.. men vet du vad det är ovan? Det är världens minsta antilop och ett jätteblygt djur. Det är ett hett byte för rovdjuren därför gömmer den sig gärna och kommer bara fram när det bjuds på mat. Så SÖT och inte större än en katt.

Miljön är helt oslagbar och allt är uppbyggt med ett ekosystem! Ser du apan till höger om Mira på bilden nedan?

Porlande bäckar och en naturlig miljö gör att fjärilar, fåglar och i ett område flygande hundar kan flyga runt dig för att göra en paus på en gren sidan om dig.
Mira är livrädd för fladdermöss och det hjälpte tyvärr inte att säga att det var coola flygande hundar =)
Är du modig kan du alltid gå ner i fladdermusgrottan eller den läskiga gången där du får uppleva hur regnskogen ser ut på natten. Vi lät bli, denna gången…

Och vet du, jag gick självmant in till ormarna och såg inga alls tills jag vände mig och möttes av detta odjur.. Burr vad läskiga dom är.

Flera av djuren fick mat under tiden vi var där.

Det finns en jättefin lekplats utomhus och ett bra fik med både mat och fika. I utomhusmiljön finns även en Tapir och leoparder. Vill du inte äta på Randers så finns MC Donalds rakt över gatan.
Du får faktiskt lov att smaka på insekter om du vill det. Vi hoppade över det denna gången men tar gärna en handfull nästa gång vi är på plats.

2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00