Jag har ju inte skrivit om hur det var att vara med på Elise födelsedag, alltså förlossningen =). Nu ska jag berätta för dig, det var helt magiskt! Låt mig ta dig till KK i Malmö och världens bästa personal.

Den 17:e maj skulle Cornelia och Rasmus äntligen få vara med om det häftigaste i sitt liv. De skulle få sitt första barn. Det var dock en större dag för mig, jag skulle ju bli mormor. Jag hade tidigt förberett Anette på jobbet att jag var på kontoret men var nog inte ”där”.

Eftersom det är ett kejsarsnitt får endast pappan vara med då det är så himla mycket folk i operationssalen. Mamman har sitt team och bebisen har sitt. MEN, nu var det ju såhär att denna blivande mormorn hade all världens tur. Cornelias operationsteam var nämligen hennes gamla arbetskollegor så hon kände dom alla.
Tonerna av Sun is shining med Axwell Ingrosso dånade i salen i detta fina ögonblick och det var då jag fick vara med….
Jonas Tiger Bengtsson, coolaste narkossköterskan ever, han gjorde något fantastiskt för mig. Han ringde upp mig på messenger med videosamtal så jag fick vara med på håll…. Jag dooooog av lycka och skrek till Anette
– Jag blir mormor, jag blir mormooooor, Cornelia föder baaarn.
För att fyra minuter efter skrika
– Aneeetttttteeeeee, Jag är mormoooooooor!!
Och så stod vi där på jobbet och grät båda två och jublade.

Jag fick alltså på håll vara med Cornelia och Rasmus på deras stora dag. Jag dog av kärlek när jag såg hur finaste Rasmus klappade och pussade min lilla tös på pannan under tiden läkarna förberedde allt. Sen kom det… Elise och skriket… Jag såg allt.
Och bara att skriva om det får mig att börja tjuta, det var så otroligt stort och fantastiskt och samma känsla som när jag själv fick mina tre.

Jag kommer att vara Jonas evigt tacksam och är skyldig honom en öl på Lilla Torg i Malmö. Och jag misstänker att Elise kommer att ha en speciell plats i hans hjärta också.
Nu kommer det fruktansvärt suddiga bilder med dubbelhaka och tårar och alla känslor på en och samma gång… Men detta är äkta och det är kärlek. Innerlig sådan

Här ringer alltså Tigern upp mig och jag får hänga med. Ser du i mina ögon som jag koncentrerar mig på att vara tyst och lugn? Det var näst intill omöjligt.
Jag såg en Cornelia med tårar och spänning, och jag såg en fin Rasmus som tröstade och pratade fint med henne. Det kändes så mycket i hjärtat att se deras fina stund tillsammans och att någon annan var där för att trösta mitt lilla barn. Det kändes både härligt och hemskt på samma gång.

Det ser suddigt ut men det var en bra bild när jag såg allt.

HÄR kommer hon ut, lilla Elise!! Med ett jättevrål som nästan hördes till Veberöd. Och sköterskan visar upp henne för mig
– Hej, här har vi lilla mormorn också!

Förstå…. detta var helt.. ja…. galet underbart… Och jag sitter här och bölar bara jag skriver om det. Det var en ära att få vara med. Och tänk vilken historia det blir att berätta för Elise när hon blir stor.

TACK TACK TACK SOM FAN Jonas!!!!!

 

 1. Åh vad fint, blir alldeldes tårögd när jag läser ditt inlägg. Vilken lycka att få vara så närvarande när ditt första barnbarn kom till världen och samtidigt ett stöd till din dotter.
  All kärlek och lycka till er ♡

 2. Underbart. Sitter här med tårade ögon, och ser din oerhörda lycka och stoltet. Tror nog att det finns en liten tös, som just nu har fått världens finaste och stoltaste mormor (kan säga så med gott samvete, då jag inte är mormor själv än). Stort grattis att du fick vara med att se detta! Kram

  1. Men tack!! Det är ju så svårt att sätta ord på kärlek så det var skönt att det ändå nådde fram till dig!! ❤️❤️❤️❤️ Jag ska älska ihjäl den lilla älsklingen kan du tro!!!

 3. OMG!! Min puls ökade i takt med att jag läste.. mina tårar kom ut i takt med att jag såg dina bilder.

  Jag var med-fysiskt när mitt yngsta barnbarn föddes- jag… kan inte tänka på det utan att rysa. Det var SÅ så fantastiskt

  Men det var också svårt- att se sitt eget barn ha så ont- att inte riktigt veta om ” jag gjorde rätt ” medan jag var där. Att försöka på samma gång skydda, trösta ,försöka underlätta, men att också komma med heja rop och peppa och guida. Att vara lyhörd och massera, hämta dricka och kamma hår . Att skämta och skoja. Att inte ens våga gå på toa. Att vilja ta platsen- som jag så generöst fått, samtidigt som jag inte ville ta för mycket plats. Jag var helt slut när jag kom hem från förlossningen! Slut och lycklig!
  Den lilla prinsessan blir snart 3 år! ( va? Jösses är det 3 år sedan .. känns som igår- fast det gör det ju när man tänker på sina egna förlossningar också- känns som om det var .. nyss?! Nyss som man kom hem med sitt eget lilla barn och hur konstigt det kändes i början att kalla sig själv för mamma.. jag kommer så väl ihåg hur jag liksom övade på det i smyg att säga det högt när jag och stjärnan var ensamma – för det kändes i början som om jag hela tiden pratade om min egen mamma – jo jag var rätt ung- men ändå .HAHAHAH..)

  1. Åh så underbart att du fick vara med på riktigt. Det hade jag varit om inte det varit för Kejsarsnittet men detta blev ett jättebra alternativ. Min mamma var med mig på förlossningen med Cornelia och hon var det bästa stödet jag kunde ha. SÅ fantastiskt att kunna vara där för sina barn eller hur. En otrolig stolt mormor är du också förstår jag med dina ord!!! Puss och Kram

 4. Visst är det underbart <3 Ren och skär lycka!
  Jag fick vara med inne på op när mitt första barnbarn föddes med kejsarsnitt, pappan var i rummet bredvid och tog emot bebis.
  När samma dotter skulle få barn nr 2 som föddes vaginalt fick jag vara med igen(höll mig ovanför midjehöjd), den förlossningen gick fort. Vi kom in kl 06 och 10.59 föddes lillebror. Så imponerad av min dotter som födde endast med lustgas och var knäpptyst hela förlossningen. Mina egna förlossningar var jag ju "inte ens med på själv" då jag blev katastrofsnittad i v30 och 31. Helt underbart att få uppleva detta. Nu väntar jag bara på att dotter nr 2 ska föda (nu 4 dagar över tiden)

  Kram kram <3

 5. Helt fantastiskt!! Jag får flashbacks till när min lille påg (12 år nu) också kom med kejsarsnitt. Visserligen ett akut sådant, men ändå. Så himla otroligt. ❤️ Vilken lyx att du fick vara med.
  Kraam

 6. Men vilken lycka ❤️ Tårarna rinner och jag känner glädjen med er ❤️ Är själv snittad med alla 3 barn, dom 2 första med akut snitt och sista med planerat snitt. Sån känsla, de planerade snittet va självklart bäst som gick lugnt till. Fantastisk personal som lät dig va med ❤️

  1. Ja det var så himla fint av dom, men även av Cornelia och Rasmus att det var okej för dom att dela detta fina ögonblick med mig. Så mycket kärlek.
   KRAM

 7. Helt underbart att få vara med på det störta som någonsin kan hända sitt eget barn ❤️ Jag vet dock inte om jag skulle klara av att vara med fysiskt, är så himla blödig 😆
  Tänk vilket starkt band ni kommer att ha du och Elise genom hela livet, precis så hade jag det med min farmor hon var verkligen den bästa ❤️
  Kram och ha en underbar dag
  /Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..