ANNONS

När Partille är på besök

/

Hej vännen, lider du av värmen? Jag älskar den men lider samtidigt. Nu är jag extremt tacksam över vår pool och att vi har turen att ha kunnat skaffa en sådan. Det är nämligen så att mannen inte riktigt fixar stranden med protes eller kryckor som du säkert förstår.

I tisdags åkte jag och Mira till vännerna i Partille och då kom jag på att jag glömt att berätta om deras dagar hos oss. Vad gör vi med våra gäster?
Första dagen dom kom var vi på Eriksgården och plockade jordgubbar i ösregn. Kanske inte det bästa första intrycket av Skåne direkt 😉

Första dagen drog vi i ottan till Sommarlovsmorgon som jag har skrivit om tidigare HÄR. Sen drog vi ner till  Västra hamnen i Malmö för att visa vårt skrytbygge ”Turning Torso”. Det är faktiskt en ganska cool byggnad som står ståtligt och välkomnar våra gäster till fantastiska Malmö.

Mira var trött efter den tidiga morgonen på Sommarlov =)

Jag älskar Västra Hamnen som Turning Torso ligger vid. Cool arkitektur och ett otroligt lekfullt ställe för stora och små. Bara känslan av att sitta där och se över till Danmark är speciell. Ser du bron på fotot? I Västra hamnen kan du välja strand eller klippor. Vad passar dig bäst?

Sen åkte vi en snabbis till den berömda Sollekplatsen som ligger nära Västra Hamnen. Där finns ALLT så att man kan spendera ett par timmar med lek. Hade inte barnen varit så trötta och hungriga hade vi nog stannat längre. Adressen är Flaggskeppsgatan 18 och det finns parkering runt omkring.

När vi kom hem var det bad och lek med kompisarna Ebba och Benjamin för fulla muggar. Jag ÄLSKAR att Mira fortfarande är leksugen. Jag vill att hon ska vara barn så länge som möjligt.

På kvällen gjorde vi vår ”Chubby Bunny” challange. Alltså jag dör när jag ser filmen som du kan se HÄR.

Deras sista dag hos oss åkte vi ner till Ystad för att njuta av sol och bad. Både Anna och Jojje sa flera gånger att vi skåningar verkligen ska vara stolta och tacksamma för vårt vackra Skåne.

Vi var lata, smarta och bekväma så vi köpte en pizza och åt på stranden =) Så himla god!!! Jag tror att pizzerian hette ”Skogen” eller nåt.

Hemma satte kocken Benjamin och hans pappa kocken Jojje igång med maten. Stackars mannen jobbade så han fick komma hem till dukat bord. Jojje gjorde en sketago variant på Fajita med massa med koriander, chili, kyckling och svamp. ÅÅÅ så gott och jag ska se om jag kan få receptet mer noggrant till dig.

Jojje är också sommelier och kan alltså det där med dryck. Han hade med sig ett VÄLDIGT gott rött vin som liknade saft men smakade mustigt och kraftig rödvin. ÅH så gott! Han och jag gjorde en god drink tillsammans som du ska få receptet på i ett annat inlägg.

På kvällen åkte godingarna hem till Partille igen och det blev helt dödstyst kring poolen. Vad vi gjorde när vi var hos dom kommer i ett annat inlägg =)
Jag har flera inlägg på vad man kan göra i Skåne, de kan du läsa HÄR.

3
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00