ANNONS

Skallerup

/

–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Idag när det är så fint väder som det är skulle jag mer än gärna varit på Skallerup igen. Jag ÄLSKAR närheten till stranden, aktiviteterna och det danska lugnet.  Så du inser kanske att det inte funkar med två dagar på detta gigantiska ställe. En vecka eller två.. det hade varit perfekt.

Vår stuga låg gömd bland sanddynerna- helt magiskt! 

Ljust och fint och det var verkligen inget som saknades. Vi lagade all mat i stugan men vi hade lika väl kunnat äta inne på Skallerup för det finns bra alternativ och en nyrenoverad restaurang.

(Gamla bilder från spa:t och bastun på Skallerup
Vi hann inte in på spa:t Romulus när vi var där i år men hade inte tackat nej till ett par timmar i lugnet och den fantastiska havsutsikten. Alla som bor på Skallerup får också vara med på en bastuseans, Saunagus som är en upplevelse med eteriska oljor, musik och uppvisning av ”Gusmästaren”. Vi hann tyvärr inte med det heller. Det är inte illa med Danmarks största bastu med bästa havsutsikten. Eller hur!
Att gå in på spa:t för dig som bor på Skallerup kostar 85 DKK för barn och 170 för vuxna. Och det är otroligt fint där inne!

Det finns så stort utbud för hela familjen så det är galet. Jag visade dig att det fanns bowling, mega lekplats, utegym och djungelstigen i ett annat inlägg. Men det är långt ifrån allt. I leklandet finns det pingis, lekställningar såklart, cyklar och massa annat kul. Mira gillade att utmana pappa i det mesta.

Den stora ”gympahallen” har olika aktiviteter nästan hela dygnet. Vi missade rullskridsksodiscot till Mira stora besvikelse. Synd att vi inte hann med det som hon verkligen ville göra.

Klättervägg för barnen som inte kan sitta still kanske? Och alla andra med såklart, framförallt föräldrarna dom kan bli ganska jobbiga när dom är rastlösa 😉

I leklandet finns ett Aktivitetscenter som är mitt absoluta favoritställe på Skallerup! Här är det pysselverkstad DELUX. Här lägger man undan alla mobiler och skapar mästerverk med barnen. Du kan måla, göra tvål, läppglans, måla på kläder, göra glaskonst, baka och massa massa massa mer. Jag älskar att Skallerup uppmuntrar till de fysiska och kreativa aktivisterna för barnen som tyvärr oftast sitter stilla idag. Och att det handlar om att göra saker TILLSAMMANS.

Mira valde att göra polkagrisar =) Hon valde gul färg och cola smak och det smakade smaskens. Den aktiviteten kostade bara 30 danska.

På kvällen finns det som sagt massa med kul och vi blev biljardsugna =)

Det jag inte har fotat är vattenlandet för där rådde totalt fotoförbud BRA!!!!!
Det är lagom stort och det behövs inte så mycket eftersom havet finns några meter bort. Jag var snabb med att springa in i ångbastun och göra saltpeeling som alla bjuds på. Bort med gammalt och låt det nya komma fram så solen tar bättre =).
Detta är därför Skallerups egna badlandsbild

Sen är det ju det här, STRANDEN. Alltså närheten till den gör mig salig. Jag älskar havet, stranden och livet runt det. Jag vill bara vara. Det är den kritvita stranden med det kristallklara vattnet. Det är så fint. Underbara Nordjylland.

Tyvärr så är det svårt för mannen att vara med på stranden men han satt uppe och njöt av utsikten av sina två tjejer som badade istället.

Jag är verkligen tacksam för vår vistelse på Skallerup men det är sorgligt att vi fick så lite tid. Jag kommer verkligen att boka in oss snart igen för även om jag och Mira varit där tre gånger är det mycket kvar för oss att utforska och göra. Vi hann inte besöka djuren på gården eller spela minigolf med mera. Förstå att det är full aktivitet på det stället! Så ska du dit så ta MINST tre nätter på plats. Jag satsar på en vecka nästa gång.
Tummen upp!

0
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00