---Inlägget är gjort i samarbete med en pressresa utan krav på prestation-

Jag vill bara få lov att slå ett slag för Danmarks semester 2019! Många har undrat hur vi åkte när vi var iväg och det ska du få veta nu =). Jag hoppas att jag har inspirerat fler att ta semester i Danmark med sina barn. Ett barnvänligare land och människor finns inte! Heja Danmark ni är bäst! 2018, det var det året vi fick vår bästa semester någonsin! Jag är förälskad, kär och tokig i mitt grannland och vill spendera så mycket mer tid där. Det känns som att jag är hemma...
 Maten, människorna, utbudet av aktiviteter och miljön är fantastiska allihop, förlåt Sverige men där har vi mycket att lära från danskarna!

På vår lilla Danmarks turné började vi med en biltur över Öresundsbron upp till Billund för att sluta resan genom att ta Stena Line båten från Fredrikshamn till Göteborg för att köra sträckan ner till Skåne igen. Bor du uppåt landet gör du bara tvärtom. Perfekt upplägg om du frågar oss=). Danmark fullständigt kryllar av lekfulla platser och avstånden är väldigt korta.

Här ser du de olika områden vi besökte och i vilken ordning. Klicka på stället så kommer du till inlägget jag skrivit om platsen
Område Billund
Legoland, Lalandia, Givskud Zoo, Lego House
Område Djursland
Ree Park Safari, Ebeltoft, Randers Regnskov, Ålborg zoo, Djursland Sommerland,
Område Nordjylland
Fårup Sommarland, Lökken, Rubjergs Knude, Skallerup, The Reef

Detta är baserna där vi var men runt omkring finns det massor att se. Ebeltoft kryllar av aktiviteter som Fregatten och Glasmuseet.  Jag kan omöjligen välja ut vilka som är min absoluta favoriter eftersom alla har något och alla är olika lika. Jag frågade Mira och mannen men dom kunde inte heller välja ut favoriterna.

Min bästa tips till dig om du planerar en Danmarks semester 2019:
– Åk innan vecka 27, då börjar danskarnas semester
– Boka i tid, det blir fort fullt
– Ha med dig mat till alla utflykter, danskarna är otroligt duktiga på att uppmuntra till att man har med eget genom att ha grillar tända med mera.
– Glassen kostar skjortan… men ät ”gof” till =)
– Ska ni på många ställen så finns det mycket rabatter och samarbete med priserna på de olika ställen emellan.
– Ha tid för lek på de olika platserna, det finns massor att utforska på alla ställen
– Var inställd på att det är barnens semester och just go with the flow.
– Måste du ha godis på din semester, köp i så fall med det hemifrån eller om du åker Göteborg/Varberg till Fredrikshavn först så handla på Stena Lines taxfree.
– Du måste äta smörrebröd och revben när du är i Danmark.

Vill du veta mer får du gärna fråga eller kan du få massor av information på Visit Denmarks hemsida.

 

LOADING..