Bli av med mjölbaggar

Alltså hjälp mig, hur blir man av med mjölbaggar? De tips jag har hittat ska jag dela med mig av men måste man verkligen tömma ut allt? Shit pomm fritt vad vi får kasta dyra grejer då! Dumma dumma baggar! En dag såg jag till och med myror i godisskålen. Men äckliga kryp alltså.

Ofta så hittar man odjuren bland mjöl, spagetti, havregryn, frön och andra torrvaror som finns i skafferiet. Det kan till och med lukta illa i dina skåp och det är för att dom slabbar sekret kring sig och kissar säkert också. Anticimex tycker att man ska kolla om det finns larver i mjölpåsarna eller om mjölet är grått. Då har du fått ett oväntat besök. Dom är inte så svåra att se eftersom dom är svartbruna små skadedjur ÖRK!

Det finns bara ett sätt att bli av med mjölbaggar på. STÄDA STÄDA och så kan du städa lite till. Töm alla lådor och alla dina skåp och dammsug upp så mycket du kan men glöm då för guds skull inte att kasta påsen direkt. Det räcker inte alltid med bra burkar för de små rackarna kan smita genom det mesta.

Man behöver inte kasta allt, kolla först om det finns baggar i det. Självklart kastar du allt med spår av odjuren DIREKT och inte inomhus. För att rädda ekonomin kan man slänga in varorna i frysen i en vecka så har du utfört ett massmord på baggar. Akta dig för djurvännerna bara. Dom är nog farligare än mjölbaggarna! Annars värmer du allt i en timme på 55 grader. Men för guds skull kolla noga innan du sätter in varor i skåpet igen.

Finns det verkligen inget bättre sätt? Orka städa köket liksom… Bläääää. Mjölbaggarna är kanske en bra proteinkälla? Och väldigt billig 😉

Bli av med mjölbaggar
Det är bara att stöka upp det nystädade köket för att kunna städa….

 1. Fy, jag hatar kryp, alla möjliga, de är så äckliga! Och i matten eller allt som kan bli mat?! 😳🤭🤐

  1. fnulan skriver:

   Ja skitäckliga, men nu är allt kastat!

 2. Ja det är verkligen städa som gäller i det läget. Jag fick sådana i mitt skafferi en gång, jag slängde ALLT och städade. Fick lite smått panik faktiskt..

  1. fnulan skriver:

   Åh skit också.. HATAR det men det ska väl göras antar jag! Kram

 3. Ameon skriver:

  Åhh nu påminde du mig att jag inte har allt i bra stängda burkar.. bäst o ta tag i det typ direkt.. pust… tack för den!! Hihihi!!!

  1. fnulan skriver:

   Haha ja in med allt!!!!

 4. Linda skriver:

  För oss hjälpte det inte att slänga/städa. De gömmer sig i springor i skåpet o lägger ägg. Vi fick till sist ringa Anticimex som kom och sprayade i skåpet, då försvann de. (Ingår i hemförsäkringen) Lycka till

 5. Lotta skriver:

  Åh fy vad vidrigt! Ryser bara jag tänker på det! Glömmer aldrig när jag stod i min lilla studentetta och skulle baka och det bara kryllade av såna små äckliga baggar i bakpulvret. Behöver jag säga att baklusten kom av sig😀?! Spred sig som tur var inte i alla fall. Har tyvärr inga bra knep men hoppas verkligen ni fort blir av med de objudna gästerna!
  Kram och ha en bra vecka💖!

  1. fnulan skriver:

   Vi kanske får se det som en bra proteinkälla haha =) KRAM och detsamma till dig Lotta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..