Det är valtider, du har säkert inte missat det för det kan ingen missa.

Måtte valet vara över så man slipper alla trista inlägg. Det är så trist att demokrati har börjat handla om smutskastning, hot, förstörelse och förnedring. Sjukt.. 
Om alla valberättigade istället hade fokuserat vad som är bra med det parti de röstar på och skitit i vad de dåliga partierna står för hade nog de goda vunnit mer.

Det finns inget parti som står för allt det jag står för- därför väljer jag att titta på mina grundvärderingar. Partivalet kan skilja mellan den man är privat och den man är när man arbetar beroende på vilket yrke eller position man är i. 

Det jag med säkerhet kan säga till dig och som jag verkligen står för är att jag inte är Sverigedemokrat. Det är ett parti som inte ser på människan på samma sätt som jag gör.

Det är ju detta som är demokrati; allas rätt att få sin åsikt hörd och att man får acceptera det som blir. Och röstar du inte, kom inte och gnäll i efterhand och i år tror jag inte att man ska rösta blankt, rösta på det som passar dig bäst. Jag har redan röstat och det känns bra i mitt hjärta att jag har gjort vad jag kan. Jag kommer inte att sörja om det inte blir som just jag vill, men det blir en sorg om Sverige slutar vara landet med de höga värderingarna om allas lika värde, kvinna, man, pensionär, student, barn, sjuk, funktionsnedsatt, homosexuell, kristen, utländsk härkomst och massa massa andra. Med andra ord, ALLA.

Vet du inte vad du ska rösta på? Mitt tips är, gör Valkompassen, många gånger. Det gjorde jag och varje gång fick jag samma resultat. Inget 100% på ett parti men övervägande vid varje tillfälle.

20180824 190246

När Amanda var här så förtidsröstade vi. Det finns inga ursäkter för att INTE rösta…

 1. Madde skriver:

  Det här hatet som går runt på nätet just nu. Speciellt två partiers anhängare är extremt hatiska om du frågar mig. Har hänt flera gånger då jag svarat på något att bägge lägren går igång. Vet inte hur jag ska tolka det att jag både är en PK-hora och att det luktar brunt samtidigt haha. Min röst får det partiet som står för mänskliga rättigheter, allas lika värde, och att var och en ska ges samma möjlighet att lyckas. Tror också på att individen klarar så mycket och att jag vet vad som är bäst för mig. Samtidigt ska det finnas ett bra skyddsnät den dagen man faller, för det gör de flesta någon gång.
  Massa kärlek till dig

  1. fnulan skriver:

   Massa kärlek till dig med kloka och underbara kvinna!! Kram

 2. Jag får också samma parti varenda gång jag gör valkompasserna. Känner dock som du att jag inte riktigt har funnit ett parti som jag står för till 100%. Det lär man väl kanske aldrig göra heller dock.

  1. fnulan skriver:

   Nä jag tror aldrig att vi kan få något som passar oss men men… KRAM

 3. Katja skriver:

  Jättebra skrivit!!! Håller med dig fullständigt!!!!

  1. fnulan skriver:

   Tack Katja!! Kram

 4. Marie skriver:

  Vad smart, nu vet ju jag vad jag tänkt rösta på, men smart för dem som är osäkra, för det är inte lätt alltså

  1. fnulan skriver:

   Ja eller hur! Kram

 5. Elisa skriver:

  Valkompassen är verkligen bra.
  Och jag håller så med dig i att man ska titta på sina egna grundvärderingar då inget parti kan uppfylla allt. Utifrån det borde det i alla fall finnas något som går att rösta på, om man nu inte redan vet.

  1. fnulan skriver:

   Ja, jag är så glad att jag har bestämt mig och att det känns rätt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..