När det är skönt att inte blogga..

Det skrämmer mig väldigt mycket måste jag erkänna. Men, det är så förbaskat skönt att inte blogga. Ingen press, ingen stress och inga måste. Jag funderar till och med om det är ”värt det” att blogga längre. Som det känns idag så vill jag inte mer. Jag är nog färdig. Bloggen är mer negativ energi än vad den är positiv.
Jag behöver verkligen fundera på om jag vill och vad jag vill, vägskälet är här och det är dags att välja stig….

Du som är bloggare
, kan inte du ge mig lite plus och minus med bloggningen?

Jag började för 8 år sedan… Tänk så mycket tid det tagit, men så mycket glädje det gett.

 1. Nä,du får inte sluta blogga . Ha,ha det är klart du får. Eller så kan du ju blogga om vackert väder , orkidéer och vaniljglass .Men jävlar om man skriver att man fixat magen eller att dottern modellar,då vaknar hyenorna. Kram,kram

 2. Jag kan säga att jag känner igen mig Såå i det du skriver. Jag vet inte heller om jag vill fortsätta längre. Att skippa pressen, stressen vore ju så härligt. Tänk vad mycket tid. Och man kan stänga av blogghjärnan, den som alltid går på högvarv. Jag har länge varit inne på att skippa den distraktionen och få mer lugn och ro men något gör att jag inte klarar det. Vet dock inte vad.
  Rädsla kanske, att inte ha mer kontakt med yttervärlden? Rädd att gå miste av en ”enkel och snabb” inkomstkälla? Rädd att inte ha något att göra? Det är egentligen bara rädslor för inget av det är sant. Man får ju mer tid för familj och vänner och sig själv. Mer pengar kanske man inte får men mer tid att lägga ner på jobb. Mer tid att göra något man vill göra också.

  Jag vet inte vad jag ska säga för plus och minus men jag kan säga att självklart är det tråkigt när bloggare slutar men allt har ett slut och man ska göra vad man mår bäst av.
  Lycka till med att komma på det. <3

 3. Plus är att man kan få ut sina tankar och åsikter till likasinnade. Det är ett bra sätt att ventilera sig.
  Minus är att man måste blogga med jämna mellanrum för att inte tappa läsare.

 4. Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver! Har haft bloggtorka ganska länge nu… Känner ingen inspiration.. Men skillnaden mellan dig och mig är att du ju har bloggen mer som ett ”jobb”, det har inte jag. Jag har bara min egen press och stress, och ju mer stressad jag blir desto mindre saker kommer jag på att blogga om….

  Ibland tänker jag också att jag ska sluta… Firar 10 år med bloggen om någon vecka. 10 år!!! Och i samma andetag tänker jag på hur mycket bloggen har gett mig.. Jag har barnens uppväxt dokumenterad på ett helt fantastiskt sätt. Och alla nya vänner jag fått <3 Och för mig är att blogga en ventil, lite som en terapeut eller dagbok och det vill jag inte tappa.

  Mitt problem har kanske alltid varit att jag inte har någon "genre". Min blogg är bara en vardagsblogg och i takt med att barnen blivit äldre och inte vill synas lika mycket på bloggen blir det svårare för mig att hitta saker att skriva om. Den där balansen att vara personlig med inte utelämnande..

  Jag kan inte ge dig plus och minus. Däremot tror jag att om man pausar så kommer man inte tillbaka.. Dvs om man aktivt tar ett beslut att pausa, inte om man åker på semester 🙂

  Mycket svammel, sorry för det! Kramar och trevlig helg! <3

 5. Visst tar det tid att blogga. Samtidigt så får man tillbaka så mycket och jag älskar det verkligen. Nu har jag ju inte ens hållit på i ett år än. Och jag kan ju föreställa mig att man förr eller senare kommer till en punkt då bloggandet känns mer som ett måste och inte som något som man verkligen älskar att göra. Och då är det nog rätt att hitta på något annat som ger större mening. Eller åtminstone ta en paus för att hitta ni inspiration och glädje i bloggandet.

 6. Vad jag känner igen mig, har precis som du funderingar på om det är värt att lägga ner så mycket tid på bloggen när man känner att tiden knappt räcker till familj och vänner. Nu har jag bara bloggen som en rolig fritidssysselsättning jag tjänar absolut ingenting på den men tycker samtidigt att det är så roligt och har fått mänga härliga vänner genom den.
  Jag tycker absolut att man kan göra uppehåll för att se om lusten kommer tillbaka speciellt när man som du har en så trogen läsarskara.
  Jag personligen skulle tycka att det vore v ä l d i g t tråkigt att inte kunna gå in här och läsa det har liksom blivit lite av en daglig rutin, du känns om en kär vän som man bara måste få ”prata” lite med varje dag.
  Men jag förstår som sagt precis vad du går igenom och du måste göra det som känns ett för dig, och din familj.
  Kramar Malin

 7. Jag tror att man ska känna suget för att blogga, det ska aldrig bli ett krav. Direkt när man känner att man måste prestera eller ge avkall på något annat för bloggandet är det nog bra att dra ner på det en stund. Men du bad och + och ´ – så här kommer mina.

  + Man får släppa vardagen en stund.
  + Om man bloggar och samtidigt läser andras bloggar lär man känna nya människor man annars aldrig skulle mött.
  + Du får chansen att vara kreativ.
  + En stund för reflektion och analysering av din dag, upplevelser eller annat. Du behöver inte gå till en psykolog för att berätta om dina känslor, du har flera andra som kan ge dig respons och vägledning.

  – Ibland kan folk kräva att man ska ge avkall på sin vardag för bloggandet.
  – Det kan lätt bli pretentiös, man lägger ribban så högt att man tror att man måste göra bättre och bättre istället för att andas och känna sig good enogh för sitt arbete.

  Hmm kom bara på två minus ;). Hoppas du fortsätter blogga, men jag stöttar ditt val om du slutar. Det ska vara lustfyllt 🙂

 8. För mig är det mest plus med att blogga faktiskt. Jag får skriva av mig mina tankar, känslor och åsikter. Jag får hjälpa andra människor. Jag får hjälp tillbaka när jag själv mår dåligt. Jag känner mig duktig när jag skriver. Jag mår bra när jag skriver. Men självklart kan det kännas som en press ibland och då tar jag en paus och återkommer när jag mår bättre. 🙂

 9. För mig som har en ny liten blogg som en hobbysyssla utan inkomst är det jättesvårt att komma på olika plus och minus. Vi har så olika perspektiv. För mig har inte bloggen hunnit ta så mycket tid, medan den har tagit hur mycket som helst för dig. När jag funderar på att sluta blogga är det mera för att jag tänker att ytterst få personer läser vad jag skriver. Du har massor av läsare. Men hursomhelst ska det ju kännas roligt. Så det kan vara ett svårt beslut att ta.

 10. Det är tråkigt när man känner att det blir ett måste.
  Att tänka, planera och tänka igen på vad man skriver gör lätt att man blir negativ och känner att det kräver för mycket från ens vardag. Du är grym som hållit igång så många år, kanske en liten paus med bara inlägg och bilder du känner att du verkligen vill dela med dig av under ett tag får dig att känna glädje med det hela igen 🙂

 11. Jag kör ju min blogg för att jag tycker de är kul. Och där tycker jag detsamma för dig, gör de du tycker är kul! Ger inte bloggen dig något positivt och bra i utbyte så ta en paus! Eller blogga om något annat!

 12. Jag började blogga i januari, bara för skojsskull. Tjänar inga pengar, bara för att jag känner för det, då blir det ingen press. Kollar nästan ingen statistik heller, vet inte hur 😄 Gör det som känns bra för dig!

 13. Jag förstår dig verkligen..jag bloggar var tredje dag…delar blogg med två kompisar och det är perfekt lagom. Man hinner samla på sig material mm
  Du ska följa ditt hjärta min vän 💕

 14. jag bloggar när andan faller på. Ibland blir det ett inlägg varje dag och ibland går det en vecka utan ett inlägg. Känner ingen stress över det. Värre är det med de inläggen jag skulle vilja skriva men som jag inte får till (från huvud till hand så att säga)

 15. Nämen det har jag inte godkänt, att du slutar blogga alltså. Tycker om din blogg så det vill jag inte veta av! Om vi säger så här då att du bloggar två gånger i veckan då kan du samla mtr till ett inlägg med lite blandning. Fundera på det och återkom, tack!

 16. Det positiva är att sprida glädje till andra och det negativa är att man lätt tvingar och pressar sig själv, lägger ner massvis med tid och energi och glömmer allt runt omkring sig💖

 17. För mig är det positivt att jag får skriva och få utlopp för mina tankar. Skulle det inte vara roligt skulle jag heller inte blogga. Där lägger jag ribban för om jag fortsätter eller inte – om det är kul. Sen finns det såklart negativa sidor även om jag tycker det är kul: det tar tid och jag kan inte lägga så mycket tid på bloggen som jag kanske skulle vilja. Men du ska följa det du känner.

 18. Att blogga ska vara roligt och inspirerande. Känner du att det börjar bli en börda kanske kan du göra en paus. Vissa dagar saknar man inspiration och då kan man ta paus. Testa om det funkar. Ha en fin helg! 🌸

 19. Har också perioder och dagar jag absolut inte orkar blogga och tror ändå de är viktigt att ha de ändå för att få lite paus och ny kraft igen. Jag tycker det bästa med att blogga är att få göra de jag älskar och de sämsta är stressen kring de ☺️🌸

 20. Jag har ingen blogg själv. Men jag tänker att det är DIN blogg där DU bestämmer, känn efter med magen vad du vill. Om du kommer fram till att du inte vill blogga så kan du ta paus ett tag. Om lusten att skriva kommer tillbaka är du varmt välkommen tillbaka och blir jag väldigt glad.
  Kram Eva

 21. Självklart kommer det period i ens liv när saker och ting ändras.Du kanske kan börja med att ta en paus från bloggen.Jag själv bloggar enbart när jag känner för att göra det.

 22. Jag kommer sakna dig din ärlighet och personliga blogg om livet. Men om bloggen ställer mer krav och press än energi och lust kanske man ska lägga ner kraven på sin blogg. Kram på dig

 23. Jag känner igen mig i det du skriver. Jag har även slutat blogga, många gånger- för att redan sakna det varje gång. Det är något speciellt med att sätta sig och låta fingrarna slå lite lätt på tangenterna.

  Om du är osäker men känner att du inte vill blogga just nu, lägg det på hyllan. Vem vet, du kanske känner efter två dagar att du saknar det- och då är det bara att börja blogga igen =)

  hoppas du kommer fram till något som känns bra för dig finis. Kram sålänge <3

 24. Åh vad tråkigt att du känner så. Bloggningen ska ju vara någonting roligt och som ger energi. Jag kan väl förstå vad du menar. Man har ju lite press på sig att uppdatera och komma med nytt material. Dock försöker jag göra det för mig egen skull och inte sätta press på mig så att det förblir någonting roligt. Dock tycker jag att det blir roligare och roligare då det har öppnat så många dörrar för mig och att det känns som att jag är på väg mot någonting nytt. Det är så spännande att jag helt enkelt inte kan sluta 🙂 // Petra Elisabeth

 25. Så ska du absolut inte känna. ♡ hoppas att det blir bättre och att du kommer på vad du ska göra. Jag gillar verkligen din blogg iallafall :)!

 26. Gör vad som känns rätt för dig. Kommer emellertid att sakna denna lilla stund om dagen när jag är här för att hälsa på. Men lova att du visar upp ditt nya kök innan du lägger ner bloggen.:) Nyfiken! <3

 27. Hej. Har nu läst i kapp din blogg efter jobbhelgen. Att du funderar på att sluta eller göra uppehåll är ju trist men samtidigt förstår jag dig. Att blogga ska vara kul, lustfyllt och ge en en kick. Kommer att sakna dig om du lägger av för du hänger med i toppen av bloggar jag läser. Har läst din blogg sen ni skaffade poolen och jag var på ditt event i Malmö för snart två år sen. Dock gillade jag mer ditt sätt att skriva när du tillhörde Famme. Varför? Tja det är nog så att då var du mer ”vanlig” och lugn, nu känns det liksom mycket av allt. Svårt att förklara tyvärr. Oavsett hur du väljer att göra så glöm inte att du står dig (och din familj) närmast och du ska göra vad som känns rätt för dig/er.
  Massor av kramar. <3<3<3

  1. Ah så intressant att läsa att du gillade bloggen mer tidigare. Jag vet inte hur jag har förändrat mitt skrivande men det kanske har med att göra att det inte är lika roligt längre. Ha en fin dag och du får stanna så länge du vill =) KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..