Vad är din?

I natt hade jag världens mardröm. Det var inte en dröm om att jag råkade komma på en galapremiär alldeles naken eller att jag hade fått ner kjolen i trosorna efter. Alla kvinns där ute vet vad jag pratar om eller hur?

Jag drömde att det började brinna här hemma och jag hann inte få med mig något ut ur huset. Familjen var med mig som tur var men vår (redan döda) katt fanns kvar i huset. Burr……
Då tänkte jag på det, vad i detta hus hade jag sprungit och hämtat förutom familjen? Jo utan tvekan en sak. Farmors skor. 
Dom är så viktiga för mig, det är de skor som min farmor hade på sig när hon var en liten tjej. Skorna är inte värda ett dugg i pengar men dom är det för mig, största affektionsvärdet någonsin. Dom skorna ska någon få av mig en dag och då hoppas jag att dom behandlas med kärlek och respekt. Eller egentligen är det skitsamma, för vad vet jag då är jag ju där…
VAD ÄR DIN VÄRDEFULLASTE PRYL HEMMA (förutom familjen)?

Min älskade farmor, henne har jag med mig vart jag än går. Hon är en stor del av mig. Min idol.

 1. Lotta skriver:

  Finns inget jag skulle värdera högt ekonomiskt. Men tar alltid av mig förlovning/vigselringar när jag sover. Dom hade det ju vart kul att få med sig. I värsta fall så går det ju att köpa nytt. Men något som inga pengar i världen kan slå, är alla våra fotoalbum. Både vi föräldrar och barn älskar att sätta oss ner och titta i dom och minnas tillbaka. Så dom hade jag verkligen velat rädda vid ev brand.

 2. Skatan skriver:

  Jag är tråkig – satt och grubblade lite för att komma på något ” snajdigt” Men bara för att komma fram till att finns ingenting som är viktigt i det sammanhanget. Bara livet!
  Jag vet inte om det är brandmannen som kom till skolan när jag gick i trean som formade mitt ” vad räddar man i branden tänk”
  Han berättade om en brand som hade startat i ett hus mitt i natten- där mamman lyckats väcka och släpa ut sina tre barn. Brandkåren är på plats och har startat släckningsarbetet… då helt plötsligt får mamman panik.
  Släpper taget om sina barn och skriker ” min stekpanna!!?! ”
  Mamman hade precis köpt sig en ny stekpanna- som med hennes mått kanske till och med var lite för dyr. Hon gör ett tokrus- springer förbi brandmännen och tar sig in i eldinfernot igen. Allt för att rädda sin stekpanna.. Jo.. enligt vad brandmannen uppe vid katedern berättade så dog mamman.
  Det grep tag i mig något så in i bängen..Hur kunde hon? Varför? Hennes barn? En stekpanna..?
  Brandmannen fortsatte att berätta att ”hjärnan kan spela en ett spratt” i trängda situationer– och där och då bestämde jag mig för att INGET materiellt kan vara viktigare än livet. Å sen har jag liksom hållit fast vid det.
  Sen får jag ju lite hjälp på vägen eftersom jag är så tråkig att jag inte har ”något speciellt” jag har inga släktklenoder eller arvegods.
  Det kan ju låta som om jag inte är en materialist- men å jo då – det är jag. Där är jag inte sämre än någon annan. Jag köper grejer och kan stå och tuppa mig när jag kollar mina senaste inköp. Och visst fasen skulle jag bli förtvivlad över förlorade minnen. Inget snack! Man hinner ju samla på sig en hel del under en livstid…
  Men så är det den där brandmannens berättelse som liksom etsat sig fast- INGET kan vara så värdefullt att man betalar med sitt liv.

  ps. det absolut sjukaste är att jag själv hade haft en drömnatt när jag fick läsa ditt inlägg!! ( jag är trög på att kommentera bara ) Jag tyckte nästan att det var lite spookey. Min brand var i mitt gamla hus, och min man var liksom mitt inne i branden- men på något sätt vad väl han eldpojken( sorry läs ; eldgubben ) i fantastiska 4:an eller nåt – för det var inte så att han var drabbad av branden, han stod mitt i den och slängde runt brinnande saker och möbler.. hrm.. Själv stod jag utanför- nästan på något sätt utanför drömmen, som om jag inte var med i drömmen utan bara …betraktade den. Jag kommer ihåg att jag tänkte ” amen JAG bor ju inte här längre” .. Så är det någon som känner för en gratis men givande drömanalys- shoot eller jag menar fire away hahahaha! Skatan är beredd! 🙂

 3. Marie skriver:

  Oh så charmigt, förstår att hon betyder mycket för dig. Superfint av dig att spara kvar hennes skor

 4. Emma skriver:

  Hmm, måste nog säga min fönsterlampa i sovrummet, morfar gjorde den åt mig i keramik innan han gick bort för 12 år sedan, oersättliga saker som man kanske inte tänker på så mkt i vardagen egentligen 🌸

 5. Usch det är så hemskt med mardrömmar.
  Jag tror att jag hade försökt få med mig datorn, eller hårddisken för att få med alla bilder. För mig betyder alla våra bilder väldigt mycket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..