Fnulan djurvän och superhjälte

Jag måste berätta en så himla mysko sak. I torsdags när min fantastiska städpatrull var hos oss (JAPP det var därför jag var uppe i ottan) så fick jag ett sms med ett foto.
Jo, du vet en liten Rödhake hade nämligen tagit sig i huset och flög runt och bajsade överallt…
SAMTIDIGT får jag se en kompis filmsnutt att hon hade haft en RÖDHAKE som stod och knackade på hennes fönsterruta och ville komma in… Detta hade hänt 15 minuter innan saneringspatrullen skrev till mig. Och vi bor några kvarter från varandra.

Och så idag då…. Då hör jag en smäll på köksfönstret, och vad var det då tror du? JO, en Rödhake!! Alltså….

Rödhake

Jag fick gå ut och ta undan den lille sötnosen så att inte någon katt eller mus skulle ta den. Den var alldeles groggy och ställde sig upp efter en stund.

Rödhake
 Sen hade jag koll så att den fick piggna till i lugn och ro. Och när den började flyga i uterummet släppte jag ut den stackarn.

Rödhake
Mira har numera utsett mig till en superhjälte och djurvän. Herregud jag är så mallig så jag nästan hade kunnat flyga iväg tillsammans med fågeln Rödis.
Och ja, jag har googlat vilken fågelart det var samt hur man tar hand om en fågel med hjärnskakning. Men det behöver Mira veta. Säg det inte till henne är du snäll. Tösen kan väl få tro att hennes mamma vet allt?

 1. Amanda skriver:

  Tycker det var riktigt snällt och bra gjort av dig! Man ska ju ta hand om varandra både djur och människor. Han var ju även riktigt söt 😉

 2. Moen skriver:

  Så fint utav dig att rädda fågeln! Hjälte i nöden. Kan inte göra allt, ett litet hjältedåd betyder allt för någon.

 3. anneli skriver:

  Jag hjälper alltid fåglar när de flyger in i fönstren.
  Annars är katter, hackspettar och andra djur väldigt snabba på ta dem.

  1. fnulan skriver:

   Ja det är min rädsla, dom kan ju inte försvara sig och vackra är dom <3

 4. Nilla skriver:

  Så bra att du kunde rädda fågeln och få ut den igen. Rödhaken är en vacker fågel. Så fina bilder du tagit på den.

 5. J skriver:

  Wow, snacka om att du är modig! Jag hade nästan dött, o sen varit jättearg på mig själv för att jag är så rädd för de små fina liven. Men jag lovar att inte skvallra för Mira!!! Du är verkligen en sann djurvän!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..