ANNONS

Oro

/

I fredags var jag ju hos Selma min gynekolog och har varit orolig sedan dess. Jag gör alltid en besiktning en gång om året. Det är ju ändå så att vi gör det på våra bilar, varför inte på oss själv? Du kollar dina bröst och tar cellprov (HOPPAS JAG) men underlivet då? Varför är det mindre viktigt? Underlivet gör ganska mycket för oss tjejer 😉 Då får vi vara snälla mot det också.

Jag pratade med Selma om min ständiga mensvärk, blödningar jag aldrig haft, acne och hormonhuvudvärk. Så vi har bokat in en ny tid hos henne så att jag kan ta hormonprover. Jag har strul med sköldkörteln så det kan absolut ha ett samband.

Selma gör alltid ett vaginalt ultraljud. Och denna gången hittade hon en cysta på 3 cm. Bara ordet  CYSTA får mig att börja planera för min begravning. Selma lugnade mig och sa att nu ska vi ha regelbundna kontroller så att den inte växer, men den är INTE farlig men cystan kan vara boven till min nytillkomna mensvärk. Säger Selma som är en känd och väl anlitad ggynekolog och specialistläkare att jag kan vara lugn måste jag lita på det. Men ändå gnager det. SKIT.

Jag har googlat, Youtubat och pratat med alla jag känner för att veta om jag ska skriva mitt testamente eller ej. Tydligen kan jag lugna ner mig. Det är inget farligt, det är en godartad tumör. Det lugnar mig inte ändå.

MEN, OM, det nu hade varit farligt hade jag aldrig fått veta det om jag inte hade gjort en besiktning av underlivet. Jag är tacksam för att jag är snäll mot min kropp och tar ansvar för den. Tjejer hoppa inte över de där jobbiga undersökningarna, dom kan faktiskt rädda ditt liv! HITTA DIN SELMA!

60
18

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00