Skottlossning i Veberöd

Igår var det skottlossning i Veberöd. Min son Gabriel hamnade mitt i kaoset och kom hem och var helt i chock. Min första tanke var att HAN LEVER. Sen kom nästa tanke, i Veberöd, mitt trygga Veberöd.
Det hände i parken nästan utanför vårt hus där min dotter leker med sina kompisar och där vi alla går till bussen eller på en promenad.

Gabriel vet exakt vad som hände eftersom det var en i hans närhet som drabbades. Det kommer jag inte att ej skriva om.
Så läskigt när sånt händer. Massor av poliser, beväpnade konstaplar och avspärrad huvudgata i vår trygga by. Nu var det som tur var inte så ”allvarligt”. Tänk de som lever i liknande skräck varje dag. Vi är ganska skyddade i vår lilla bubbla. En man blev gripen och dom hittade ett ställe med en massa Soft Air Gun saker och nåt mer. 

Det som skrämde mig nästan lika mycket var de hemska uttryck som började dyka upp i Veberöds Facebookgrupp. Det var naturligtvis alla nyanlända som börjat sprida skräck i vår by. Det var de byggda barackernas fel (där ingen ännu flyttat in), och bara vänta ni, det är bara att vänja sig minsann.
Administratörerna för gruppen var otroligt snabba på att ta bort dessa onödiga kommentarer men jag hann läsa och jag hann bli ledsen. Jag sörjde att mina barn och barnbarn ska växa upp i en värld fylld av hat och omänsklighet.

Tänk de nyanlända som kommer till vår by, många med hemska  och fruktansvärda upplevelser i bagaget. Så ska dom komma till oss och och bemöta och känna detta hat från personer som anser att de nyanlända inte är värda ett liv i trygghet. Hade jag blivit bemött på det sättet hade inte jag heller varit så trevlig tillbaka…
En gång var det vi svenskar som flydde till en annan kontinent för att slippa fattigdom och svält, men det är det många som glömmer.

 

 1. Det är fruktansvärt med skottlossning, men några har redan bestämt sig för att det är invandrarnas fel. Allt är deras fel, Ibland förstår jag inte hur hatarna kan hitta en koppling ens…….

 2. Vardagsmat i mitt område och här omkring. Häromkvällen var det ett hemmarån och mannen i lägenheten blev utslängd genom fönstret och i helgen var det någon som hade samband till sprängningarna runt om i Malmö som blev anhållen då de hittat en massa i lägenheten…på vår gata. Jag kan fortsätta i timmar. Sverige har blivit otryggt även den lilla by jag är uppvuxen i har det varit hemmarån och skottlossningar även misshandel på skolan där nere.
  Jag släpper inte ens ut mina barn för vi vet inte när gängen får för sig att börja skjuta på varandra. För 4 år sedan fick vi en 9 mm genom vår balkong.
  Tur att Gabriel kom hem oskadd.

  Ha en fin kväll. Kramar från Malmö

 3. Usch, så hemskt. Det är så läskigt att skjutningar har blivit så normaliserat. Nu för tiden (om man inte hamnar mitt i det som ni hade otur att göra) höjer man knappt på ögonbrynen längre när man läser om skottlossningar längre..

 4. Såg också i veberödsgruppen att TG var ute och något om skottlossning, svårt o tänka sig sånt i den lilla byn jag växt upp. Väldigt tråkig utveckling 😕

 5. fy vad läskigt. Hoppas din son mår bra och att han får prata igenom händelsen med något proffs. Jag hade fått tokpanik om jag eller barnen varit i en sådan situation. Kram till er alla

 6. Fy så otäckt! Skönt att Gabriel mår bra. Med vilket ”sammanträffande” Vi hade oxå en skjutning igår i parken bara ca 100 meter från vårt hus. Vid barnens skola. Mitt på dagen. Med skarpa skott.
  Trots det allvarliga kunde jag inte låta bli att skratta när jag såg rubriken
  ”Man sjuten i foten i Handen”

 7. Men fy va hemskt 🙁 Hoppas ingen kom till skada, men jag kan tänka mig att dem som var där får en rädsla psykiskt.

  Jag vet inte vart det ligger där du bor, men kan tänka mig att det är ett litet ställe, så förstår att det är ännu mer chock!

  Sen det som skrevs på facebook, jag blir mörkrädd. Ska människor skylla i princip ALLT på nyanlända?! ALLA pratar om vad invandrare gör hit och dit men många gånger så är det samhället som inte hjälper dem att få veta hur allt ska gå till.

  Jag hatar rasism, vi är alla människor oavsett, som en vän sa till mig, skär vi oss, så har vi samma röda blod oavsett.

  Bra att du upplyser om hur det skrivs! Hoppas pojken kommer över chocken! Kram <3

 8. Hemskt , hoppas att din son mår bättre nu Malin , tyvärr vålden spridar sig överallt , detta är som en epidemin av en sjukdom , inget ställe kan vara immune , om inte starka effektiva förebyggande åtgärdar tas so snabbt dom möjligt .Sverig ett fint fritt demokratiskt land och icke rasistik , vålden behandlar inte med rasistisk hat , det behandlas med förbättra utbildning , mer jobb möjligheter , bättre omhändertagande av ungdomar , mer kontroll av vapen och narkotika , och mkt mer

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..