Sliter sönder hjärtat

Som bloggare/influencer får jag dagligen frågan om jag vill stötta någon välgörenhetsorganisation eller insamling. Och du förstår säkert att jag stöttar allt i hjärtat men jag kan inte skriva om allt. Då hade min blogg inte innehållet annat än behjärtansvärda inlägg.
Men, så ibland kommer dom där berättelserna som sätter en kniv i hjärtat fullständigt. När det är den lilla människan som kämpar mot Goliat. Och där man vet att varje öre kommer dit det ska. Jag ”mötte” 14 åriga Oscar från Lund. 

Oscar har drabbats DIPG – Diffust Pons Gliom som är en aggressiv och snabbväxande hjärntumör. Det värsta är att det inte finns några behandlingsmetoder för sjukdomen i Europa . Däremot finns hjälp att få i México, men det kostar ofantliga summor pengar, så mycket som cirka 3 miljoner. Föräldrarna säger:

”Ja, det är mycket pengar och mer än vad vi själva kan få ihop.
Men att låta pengar vara ett hinder för Oscars liv finns inte i vår värld. Det finns nog inte i någon förälders värld”

Vilken mardröm att behöva ta upp kampen för sitt barns liv och det avgörande är pengar. Barns liv (eller ett människoliv över huvudtaget) kan inte och ska inte vara avhängande på ekonomi.  Jag lider in i själen när jag läser om familjens kamp för Oscars liv. Hans egna ord och tankar i familjens blogg sätter sig som nålar längs hela mina kropp.

Det är inte bara Oscar som har blivit sjuk, hela hans familj lider och blivit sjuka av denna fruktansvärda sjukdom. Det finns inte ord eller tröst för deras smärta men det finns inte heller ord för vilka kämpar dom är, framförallt den där killen, Oscar 13 år.

Idag har 4 023 706  kr donerats till ändamålet. Om det blir pengar över kommer vartenda öre skänkas till forskningsprojekt för DIPG-forskning och kan hjälpa andra barn som drabbats precis som Oscar. I år tog vi beslutet här hemma att vi inte skulle ha någon hemlig tomte. Jag ska istället donera dom pengarna till ett valfritt ändamål. Jag har bestämt mig för att mina 500 kr går till Oscar och de barn som drabbats precis som honom. Men genom bloggen hoppas jag på att vi är fler som kan hjälpa. Är du med? Kan du inte ekonomiskt kanske du kan dela inlägget?

Tyvärr drabbades familjen av ett flertal motgångar under våren och Oscars tumörbehandlingspengar gick istället till lunginflammationer, lungkollapser och ett antal operationer för att han skulle överleva. Det rörde sig om kostnader på så mycket som 2 milj kr. Därför är familjen i behov av mer hjälp för att kunna fortsätta med Oscars tumörbehandling. Jag önskar så att du vill ge precis som jag. Varenda krona kan göra skillnad som kan innebära livet för många barn.

All information om Oscar och insamlingen kan du få HÄR. Där kan du följa familjens blogg och Oscars kamp nere i México. Om alla mina läsare hade skänkt 100 kr hade jag blivit rik i hjärtat och Oscar och andra barn friskare och mer hoppfull. Snälla… Vill du tillsammans med mig hjälpa Oscars kan du göra det genom att Swisha till Göran Sajland på +46 706 26 54 78

Du får också gärna dela detta inlägg så att fler kan hjälpa.

ps. Jag har haft mycket kontakt med pappa Göran och fått tillåtelse till att använda deras privata foto ds.
#SAVEOSCARSAJLAND
 1. Swishar självklart en stödpeng till Oscar. ♥
  Alla våra älskade ungar…

  1. fnulan skriver:

   TACK snälla goa fina rara Sandra, TACK!!!

 2. Elisa skriver:

  Så jäkla fint gjort av dig. <3 jag blir så ledsen när jag läser dessa historier om främst barn som är sjuka. Livet är inte rättvist. De ska inte få behöva uppleva sånt här!

  1. fnulan skriver:

   Näääää så fruktansvärt GRYMT!!

 3. Yela skriver:

  Så fint av dig att dela detta underbara Fnulan! Blev otroligt rörd av deras historia & kan inte ens sätta mig in i hur hemskt det måste kännas att ha ett sjukt barn❤️ Jag önskar så att jag hade haft råd att stötta och bidra men tyvärr går inte ekonomin runt för oss just nu annars hade jag verkligen bidragit! Men fantastiskt fint av dig & alla som bidrar med pengar till fina Oscar❤️ Jag ska ha med han i mina tankar och böner framöver🌺

  1. fnulan skriver:

   Tack fina du, det räcker med dina tankar och böner. Alla gör det man kan och det är tillräckligt. Kram

 4. Kamilla skriver:

  Det här var svårt för mig att läsa. Min son Marcels ena bästa väns lillebror gick bort för 4 år sedan efter en återkommande hjärntumör. Den resan som man följde på avstånd men ändå så nära var hemsk. Så vi skänker varje månad till barncancerfonden med en signatur som vi kallar Hero för det är så vi till slut kallade Rasmus. Fuck Cancer!!!!

  1. fnulan skriver:

   Usch vad ledsamt att läsa. Ja jävla cancer!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..