ANNONS

Sliter sönder hjärtat

/

Som bloggare/influencer får jag dagligen frågan om jag vill stötta någon välgörenhetsorganisation eller insamling. Och du förstår säkert att jag stöttar allt i hjärtat men jag kan inte skriva om allt. Då hade min blogg inte innehållet annat än behjärtansvärda inlägg.
Men, så ibland kommer dom där berättelserna som sätter en kniv i hjärtat fullständigt. När det är den lilla människan som kämpar mot Goliat. Och där man vet att varje öre kommer dit det ska. Jag ”mötte” 14 åriga Oscar från Lund. 

Oscar har drabbats DIPG – Diffust Pons Gliom som är en aggressiv och snabbväxande hjärntumör. Det värsta är att det inte finns några behandlingsmetoder för sjukdomen i Europa . Däremot finns hjälp att få i México, men det kostar ofantliga summor pengar, så mycket som cirka 3 miljoner. Föräldrarna säger:

”Ja, det är mycket pengar och mer än vad vi själva kan få ihop.
Men att låta pengar vara ett hinder för Oscars liv finns inte i vår värld. Det finns nog inte i någon förälders värld”
Vilken mardröm att behöva ta upp kampen för sitt barns liv och det avgörande är pengar.

Barns liv (eller ett människoliv över huvudtaget) kan inte och ska inte vara avhängande på ekonomi.  Jag lider in i själen när jag läser om familjens kamp för Oscars liv. Hans egna ord och tankar i familjens blogg sätter sig som nålar längs hela mina kropp.

Det är inte bara Oscar som har blivit sjuk, hela hans familj lider och blivit sjuka av denna fruktansvärda sjukdom. Det finns inte ord eller tröst för deras smärta men det finns inte heller ord för vilka kämpar dom är, framförallt den där killen, Oscar 13 år.

Idag har 4 023 706  kr donerats till ändamålet. Om det blir pengar över kommer vartenda öre skänkas till forskningsprojekt för DIPG-forskning och kan hjälpa andra barn som drabbats precis som Oscar. I år tog vi beslutet här hemma att vi inte skulle ha någon hemlig tomte. Jag ska istället donera dom pengarna till ett valfritt ändamål. Jag har bestämt mig för att mina 500 kr går till Oscar och de barn som drabbats precis som honom. Men genom bloggen hoppas jag på att vi är fler som kan hjälpa. Är du med? Kan du inte ekonomiskt kanske du kan dela inlägget?

Tyvärr drabbades familjen av ett flertal motgångar under våren och Oscars tumörbehandlingspengar gick istället till lunginflammationer, lungkollapser och ett antal operationer för att han skulle överleva. Det rörde sig om kostnader på så mycket som 2 milj kr. Därför är familjen i behov av mer hjälp för att kunna fortsätta med Oscars tumörbehandling. Jag önskar så att du vill ge precis som jag. Varenda krona kan göra skillnad som kan innebära livet för många barn.

All information om Oscar och insamlingen kan du få HÄR. Där kan du följa familjens blogg och Oscars kamp nere i México. Om alla mina läsare hade skänkt 100 kr hade jag blivit rik i hjärtat och Oscar och andra barn friskare och mer hoppfull. Snälla… Vill du tillsammans med mig hjälpa Oscars kan du göra det genom att Swisha till Göran Sajland på +46 706 26 54 78

Du får också gärna dela detta inlägg så att fler kan hjälpa.

ps. Jag har haft mycket kontakt med pappa Göran och fått tillåtelse till att använda deras privata foto ds.

#SAVEOSCARSAJLAND

110

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00