Du vet att jag älskar jul i Skånes Djurpark va? Det har du säkert märkt om du har hängt med mig ett tag. Jag har turen att bli inbjuden som press, men jag hade åkt dit ändå. Den familjära och varma känslan i parken är underbar. Denna gång var det dags att fira jul på nytt. 

Jul i Skånes djurpark

Välkomna in i den mysigt julprydda parken i mitten av Skåne!

Jul i Skånes djurpark

Mira hade med sig kompisen Emilia. Och även om Mira har varit tusen gånger på Skånes Djurpark så jublar hon varje gång vi ska dit. Det är ett gott betyg.

Skånes djurpark-3

Julfirandet börjar direkt när du kommer in. Där står de glada Nissarna och möter barnen med ”Nissepass”, tomteluvor till alla, program och välkommenrop.
I år var det en nyhet med en fiskedamm, dansade mullvaden till livemusik vi kom in.

Skånes djurpark-4

Överallt står Nissarna och lotsar oss gäster rätt och beskriver vad som ska hända. Och herregud, det verkade bli ett späckat schema minst sagt.

Skånes djurpark-5

Det första Mira valde att göra var att grilla marshmallows som visst var en väldigt viktig tradition enligt henne. Barnen kunde också göra ”S´morse”

Skånes djurpark-6
Sen var det full rulle med alla aktiviteter. Herremin gud… Mira och Emilia påbörjade med en julsäck. ALLA aktiviteter ingår i inträdet!! Drömmen för alla barn (och föräldrar).

Skånes djurpark-8

Elise var med mormor och mös för fulla muggar.

Skånes djurpark-9

Sen blev det garnering av pepparkakor =)

Skånes djurpark-10

Byggande av drömfångare =)

Skånes djurpark-11

Julhandel på julmarknaden (ett nytt inslag för i år)

Skånes djurpark-12

Sen kom detta, att göra slime. Vilket tålamod tjejern som stod i det tipitältet hade. Klet överallt, alla ungar som skrek på hjälp och jobbiga föräldrar. Hahahaha! Detta kostade 35 kr att göra men det var det enda som kostade extra.

Skånes djurpark-15
Längs stigarna finns det eldar som vi kan värma oss vid, och vägkanterna är prydda med brinnande marschaller och tusentals vackra julljus. Och om man frös så värmde Fåret Shaun och Timmy Lamm upp oss med lite underhållning.

Skånes djurpark-16

Skånes djurpark-21
Detta var väldigt speciellt, barnen fick gå in och mata tomtens renar. Så fina dom är, men dom vill absolut inte bli klappade men vill gärna ha mat.

Skånes djurpark-22

Skånes djurpark-23
Sen var det dags att göra smycken, och vem som ska få Miras kan jag inte avslöja faktiskt.

Skånes djurpark-24
Vid flera ställen kunde vi hämta upp mat som vi kunde äta längs vägen. I år bjöds det på korvgryta, risgrynsgröt och korv med bröd. Och det fanns glögg, varm choklad, dricka och kaffe samt clementiner, pepparkakor, kolor och lussekatter.

Skånes djurpark-25

Emilia och Mira var så otroligt nöjda. Och på bilden nedan ser du det fina fågelhuset som Pappa Fredrik fick på sin födelsedag. Det spikade hon ihop i parken. 

Skånes djurpark-31
Innan vi lämnade Skånes Djurpark för denna gången blev det dans runt granen och kram av tomten som också gav alla barn julklappar!
När vi skulle gå ut (vi var sist ut tror jag nästan) så stod alla Nissar på rad och vinkade glatt hejdå. Det älskade Mira och hon sa glatt;
– Mamma det känns sååååååå fantastiskt!
I handen hade tjejerna med sig varsitt diplom som ett bevis på att dom utfört alla sina uppgifter i nissepasset med bravur. Det sitter på Miras vägg nu.

Skånes djurpark-29

 

 1. Sandra skriver:

  Mwn gud vad fint! Dit ska jag banne mig åka någon gång när man ändå bor i Skåne liksom 😊

  1. fnulan skriver:

   Jaaaaa åååååååk!!!

 2. Wow, det verkar supermysigt!
  Förstår att tjejerna var nöjda!
  Kram

  1. fnulan skriver:

   Ja ni får åka dit!!!!

 3. Marie skriver:

  Det ser verkligen jättetrevligt och härligt ut, jag hade också velat gå på en marknad med så mycket ljus, juligt, förstår ni trivdes där

 4. Moa skriver:

  Ser så mysigt ut, hört att många tycker det är väldigt bra 🙂

 5. wooow så underbart det ser ut att vara där 🙂
  Trodde inte Skånes djurpark var såhär stort på vinter 😀
  Ist för gbg så ska vi nog åka hit här ist 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..