Lucia 1/7

Herregud med grattis jag fått, tack snälla. Men på tal om Gud, ikväll  var det dags för Lucia nummer ett i Veberöds kyrka. Nu är det endast sex omgångar kvar. Men ÅH så mysigt, stämningsfullt och vackert. Jag blir alldeles tårögd och alla fjun och stubb på kroppen reser sig med en höjd av en meter ovanför huden.

Lucia-8

Välkommen in till Veberöds kyrka, grinden står öppen för alla

Lucia-9

Kyrkogården var fint pyntad med marschaller och kransar

Lucia-10

Lucia-11

Mira har varit så nervös hela dagen och haft lite ont i magen av spänning. Snacka om att hon trivdes sen när det var dags! Hon läste om en dikt också. Jag är så stolt över vår svenska tradition Lucia, måtte den aldrig försvinna!

Lucia Elise

Världens sämsta ordvits… men Elise satt som ett LJUS hela timmen med Lucia. Alltså jag vet skitdålig men kyrkan var ju full av ljus. Jaa alltså du fattar va?

Lucia Mira

Mira var så stolt och glad, och det ska hon vara, heja min tjej!

 1. Åh så fint! Få saker är väl så mysiga ändå som lucia.. Kyrka har vi aldrig firat lucia i men kan tänka mig att det höjde stämningen ännu mer. Vackert! ♥

  1. fnulan skriver:

   Det gör vi här i vår lilla by, jag har också gått lucia där. Så vackert!

 2. Agneta skriver:

  Åh,så jättefint!

  1. fnulan skriver:

   Ja jag älskar Lucia <3

 3. Yela skriver:

  Men åh så himla mysigt & vackert! Är verkligen en så fin känsla att vara och kolla på Lucia💕

 4. Johan skriver:

  Ja Lucia är något speciellt framförallt här uppe i Skandinavien där det verkligen lyser upp och värmer i vintermörkret. Framförallt när traditionen hålls vid liv och firandet sker i kyrkan.

 5. ÅsaS skriver:

  Åh, saknar Luciafirandet som ungarna hade på förskola/skola. Nu är de så pass stora så det firas inte alls. Inte för oss föräldrar iaf. Och nej, ingen Lussevaka för ungdomarna heller – tack och lov! Men, på torsdag, på Luciadagen, DÅ firas det här i huset, för då fyller vår Mellan år, 18!! år. Hur sjutton gick det till? Hon var ju nyss en liten plutts.. Så jaa, det ÄR nåt speciellt med just Lucia.
  Kram, och grattis än en gång på namn-/födelsedag! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..