Andra barn på foto?

God Morgon stjärnan. Hoppas att du har sovit som en prinsessa eller prins. Eller varför inte som en timmerstock som jag?

Nu har det varit Lucia och våra sociala medier är fullständigt bombaderade med bilder från alla luciatåg med mera. Vi fick ett mail  innan luciatåget av världens bästa fröken Annie där det stod att vi fick lov att fota våra egna barn men inte andra barn utan deras föräldrars tillåtelse. Bra med påminnelse och uppmaning!

Vad tycker du om det, går det till överdrift eller är det bra? Jag är extremt noga med att fråga om jag får lägga ut foto på andras barn och lägger faktiskt inte ut kort annars. Alla vill inte se sina barn på nätet och jag tycker att vi måste respektera det. MEN, jag vill ju samtidigt få visa upp vår vackra tradition Lucia med det fina luciaföljet så det är lite sorgligt.

En annan sak som jag faktiskt tycker är otroligt sorgligt är att i Veberöds skola (kanske hela Lunds kommun) tar dom inte klassfoto och enskilda foto längre på grund utav GDPR. Där tycker jag att det går till överdrift rejält. Där kan ändå de som inte vill vara med välja det. Fotokatalogen och fotot på sin klass är ett så otroligt fint minne. Vad tycker du?

Nu kan du hålla utkik för Skånetrafikens julbilder och julfilmer, där är en Mira med på många av dom =). Här nere kan du se en av filmerna.

 1. Ang GDPR ska man googla SFS 2018:218 1 kapitlet 7 paragrafen om man som privatperson är intresserad av att publicera bilder där andra ingår.

 2. Jag håller helt med om att man inte publicerar bilder på andras barn utan tillåtelse. Men det med skolkataloger känns aningen överdrivet eftersom att det som sagt är fina minnen. Och framförallt i vuxen ålder kolla på gamla foton. Framförallt nu när allt är digitalt och sällan skrivs ut och lätt försvinner med tiden.

 3. Tycker att det är överdrift när det kommer till skolfoto! Det var ju det bästa man visste och de som inte ville vara med va inte med! Att det ska vara så tramsigt med allt, att man ska kunna hitta fel överallt nu… De som inte vill vara med behöver ju inte, men det blir svårt att vara med om man vill, om det inte finns skolfoto längre! Blir så less 🙁

  1. fnulan skriver:

   Ja väldigt ledsamt för det är så mycket minnen och upplevelser <3

 4. Carola skriver:

  I Dalby och Torna Hällestad tar de klassfoton till skolkatalogen. Gemensamt. men i Bjärred gör dem det inte. Tycker det är tråkigt, faktiskt. Håller med om att det är ett fint minne. Känns så kalt med enskilda foton. Ingen gemenskap liksom..

  Ang Lucia fick vi ta foton o filma i skolan men för eget bruk. Även på mitt jobb var det så.
  Men håller med dig.. man vill ju visa upp det vackra tåget!
  Kram på dig Fnulis♥️

  1. fnulan skriver:

   Meen vad konstigt vi bor ju ändå i samma kommun, Skumt. Kram bästa Carolis!!

 5. Madde skriver:

  Kan också tycka det är tråkigt med fotoförbud i sådana sammanhang. Man vill ju ha minnena. Däremot borde alla respektera att inte lägga ut bilder på sociala medier, och det köper jag rätt av. Jag har inte visat mina barnbarn på bild, just för att föräldrarna inte vill, och respekterar det.

  1. fnulan skriver:

   Cornelia har inga val med Elise 😉 Skoja, klart dom har deras barn <3 Meen MITT barnbarn <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..