Repris på ett viktigt inlägg ”Låt oss glömma hundarna på nyår”

Låt oss glömma hundarna på nyår. Jag har ingen hund så jag tänker inte på de små älsklingarna på nyår. Jag förstår att dom har det superjobbigt en kväll som nyår. Alla har förstått det.  Dom som bryr sig har redan slutat köpa raketer. De andra kommer att fortsätta smälla både bomber och granater oavsett.

Nä, jag vill vinkla det på ett håll som gör att jag kan ta till mig detta på ett mycket bättre sätt.

Jag fick genom om en vän-Marlene veta att det faktiskt är BARN i bland annat Kina och Indien som sitter och gör smällare till oss. BARN! Och skräckexempel på fyrverkerifabriker som har exploderat finns det gott om. Det är bara att googla så får du upp massor med olika artiklar om detta. Det är många barn som har fått förlora livet eller diverse kroppsdelar för att vi ska fira in det nya året. Det kan man väl göra på andra sätt än att leka med livsfarliga smällare. Senast igår smällde en fabrik i Kina.

Jag undrar om det finns någon kvalitetsstämpel för de raketerna vi köper? En stämpel som kan garantera att de som gjort dessa livsfarliga saker inte utsatts för någon som helst fara, under goda arbetsförhållande och ej barn. Eller att de som köper dom inte kan komma till skada. Nä just det, det kommer du aldrig till att kunna se eftersom raketer är farlig. Och inte bara för hundarna. Och för att inte tala om vår miljö…

Jag blir ledsen i hjärtat när jag tänker på att det kunde varit min dotter Mira 9 år som satt där och preparerade raketer. Ämnen som bly, krom, nickel, titan, koppar, kobolt, arsenik, kvicksilver och fosfor i hennes små händer. Just det, vi bor i Sverige och är lyckligt lottade så det är bara att lägga locket på och låtsas som ingenting.

Happy New Year!

ps. Ett förtydligande, jag bryr mig om hundarna på nyår, men jag tycker att detta problemet är allvarligare! Jag vill bara att de som skiter i hundarna kanske kan köpa detta resonemanget mer eftersom det handlar om små barn. ds.

 1. J skriver:

  Världen är galen, hur fasen kan detta vansinne med livsfarliga saker fortfarande vara tillåtet. Heja oss som inte köper detta otyg!! Tack för att du tar upp det här! 💖 GOTT NYTT ÅR!!

  1. fnulan skriver:

   Ja det är riktigt fruktansvärt!!! Kram

 2. Pärla skriver:

  Men usch vilken hemsk tanke! Jag köper inte raketer då jag själv är rädd men helt sinnes egentligen att det fortfarande är OK.

 3. Madde skriver:

  Visst kan jag tycka det är otroligt vackert med ett bra fyrverkeri, men då man ser hur det sköts på och detta du skriver så är det definitivt inte värt det. Detta med djuren har varit så nära mig, då jag hade en extremt skotträdd hund. Vet inte hur många nyårsaftonar jag suttit i badrummet, med vattnet på och försökt lugna min livrädda hund samtidigt som jag messa min kollega som satt på samma sätt med sin hund hemma hos sig.

 4. Hanna skriver:

  Sen jag flyttade hemifrån år 2007 har jag aldrig köpt takter. Gjorde det iof inte då heller. För mig har det räckt med att gå ut på 12 slaget. Men jag hade ingen aning om att det var barn som gjorde dom. Det håller jag mer om att det är värre än en rädd hund, vilket också det är synd om.

  1. fnulan skriver:

   Ja fyyy bra att fler får veta!

 5. Nu har jag ju en smällrädd hund så jag köper alla argument och hoppas att det blir mycket mer restriktivt med fyrverkerier & smällare. Det hade varit mkt bättre om ex kommunerna arrangerade fyrverkerier vid tolvslaget. Skaderisken hade minskat & förhoppningsvis hade kontrollen på tillverkningen ökat.

  Gott nytt år vännen!

  1. fnulan skriver:

   Men ska det inte bli nån lag nästa år? Hoppas det! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..