Snåltips i Januari & Februari

Förra året lade jag ut mina ”snåltips” som är bra i januari. Ordet snål är kanske inte så jättepositivt i mina öron men i januari gäller det minsann att vara snål och ekonomisk. Om jag ser på högen med räkningar vi lade in igår så förstår jag att januari-februari är snålmånaderna.

Därför ska du få lite snåltips av mig =)

 1. Gör som vi, bjud bort dig på middag så ofta du kan 😉
 2. Använd appen ”Matpriskollen” eller matpriskollen.se 
 3. Laga storkok på det som är billigt just nu
 4. Matlådor till jobbet, självklart!
 5. Du behöver inte göra aktiviteter med barnen eller vännerna som kostar. Passa på att njuta av gamla hederliga brädspel. Eller varför inte bara PRATA med varandra, då ut och njut av skogen!
 6. Lördagsgodis och sånt gott, måste det erbjudas i mängder?
  Låt barnen välja EN favorit.
 7. Det finns ingen anledning alls att köpa några kläder just denna period. Det du har är bra nog denna månaden också. Fråga en kompis om ni inte ska ha en bytesmånad?
 8. Låt bilen stå och rör på dig istället! Tänk att motion är gratis men bensin är svindyrt.
 9. Skippa inte att betala räkningarna, dom försvinner inte ändå! Och det blir så dyrt när man får påminnelser. Det är bättre att köpa billig mat då…
 10. Har du glömt att köpa en present till någon som fyller år? Köp begagnat!! Eller ge bort en dag med dig.
 11. Ta INGA sms lån! NEJNEJNEJ, lev hellre på luft och se till att barnen får mat. Se det som en fantastisk chans till bantning.
 12. Men…. det bästa av allt, dessa månaderna kommer varje år!! Var beredd, spara en slant, gör storkok så att du kan frysa in och ha, köp på dig när det är billigt.
 1. Sååååå bra punkter summerat! Tack för påminnelser och några fräscha nypunkter 🙂

 2. Carro skriver:

  Vad snällt av dig att dela med dig av dina tips på hur man kan spara pengar.Jag är överlag ganska ekonomiskt av mig och köper bara det som vi är behov av ser ingen som helst anledningen till att handla massa onödiga saker för handlandes skull.Klädbyta dag med en kompis var ju ett as bra tips särskilt när sonen behöver nya kläder.

 3. Sandra skriver:

  Byta kläder med vänner, så bra ju! Min kompis kommer se ut som en ”vad hon kallat tonåring” och jag vad jag kallar ”kärringkläder” 😉 men vem vet, vi kanske plötsligt byter stil 👍 alltid bra att pröva nya saker i livet ❤ 😉😂

 4. Verkligen bra tips, det där med sms-lån är nog verkligen ett RIKTIGT viktigt tips att tänka till på.

  Kom på gällande fylla år och presenter, en vän till mig ger alltid bort julklappar man får från arbetsgivaren (jag har visserligen julklapp i form av storfest med kommunen) men för folk som inte har det så är det ju ett bra tips med :D. Menar en termos, filt eller liknade kan man ju ge vidare, sällan folk vet att det kommer från ens arbetsgivare 😉

 5. Sarah skriver:

  Jul och nyår kostar ju en del så det är inte så konstigt att man kanske inte har så mycket pengar sen :/ Haha det där med att bjuda bort sig på middag var världens bästa tips 🙂 Sms-lån är ju livsfarliga och ett sånt kommer jag aldrig ta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..