Mira önskar middag

Kräsna ungar, varför finns dom, vem uppfann dessa otyg? Vad har vi föräldrar gjort för att förtjäna sådana barn? Jag kan väl aldrig tänka mig att det är vi som är orsaken till att dom dör av lök och allt som är färgglatt i maten, framförallt grönt och rött. Inte har vi skämt bort dom med sån mat dom vill ha istället för att låta dom testa nytt. Nix, så är det minsann inte.

Man ska ALDRIG fråga Mira vad hon önskar för middag…. Då blir det fiskpinnar, korv med bröd, tacos, pappas lax, falukorv, mormors sås, farmors fisk eller mammas carbonara. Inte så stora variationer precis. Om du inte hör av mig i morgon så är anledningen den att jag åkt in i finkan på grund utav försöka till barnamord eftersom jag ska försöka få i Mira köttfärsfyllda TOMATER med färska örtet. Hualigen, ungen kommer att få men för livet.

 

 

 

 1. Haha barn är kräsna men det blir förhoppningsvis bättre ju äldre hon blir. Lät gott det du skulle laga till middag. Och jag tror inte att Mira kommer dö. Kram

 2. Jag brukar inte låta barnen välja utan de får äta det som erbjuds. Maken däremot skämmer bort barnen vilket leder till att det blir typ tre olika rätter och så äter jag och Rickard något annat. Kräsna ungar är verkligen inte lätt.

 3. Frågar vi lillkillen vad han vill ha…..köttbullar (Felix delikatessköttbullar, fint ska det va! 😍)och makaroner, korv med bröd, tacos eller pannkakor. Och färska grönsaker, inga kokta eller stekta eller ugnsrostade….

 4. Sonen var inne i en period där han tyckte att allt var äckligt och luktade blä.Men hos oss äter man det som är serverad och efter ett tag åt han.Värre när vi är hos hans farmor för med henne kan man fjäska och få som man vill.Falukorv är nog dom flesta barns favorit 😂 hur gick det lyckades du att få henne att äta sen?köttfyllda tomater och tacos är favoriten här hos oss

 5. Mira har ju middagsförslag för en hel vecka, om ni tar mormors sås till falukorven 🙂 Vad är problemet liksom? 🙂

 6. Herregud det är ju massa rätter och välja på!! Mina barn äter enbart pannkakor! Allt annat är äckligt och förfärligt 😫😫😫

 7. Här hemma har jag inte alls det problemet, och har heller aldrig haft då dottern älskar att prova nya saker/rätter. Som nyårslöfte brukar vi t o m gemensamt ha att prova minst en ny sak/varann vecka. Allt från en ny grönsak, frukt eller maträtt till en ny sport, aktivitet eller en oväntad bok.

  Men vi äter en hel del köttbullar, fiskpinnar, falukorv, tacos och allt vad det är ändå. 😉 Det är ju gott de också faktiskt ibland.

  Kramen

 8. Åh vad gott! Enkelt och så gott. Man borde verkligen göra det där oftare. Dock kanske inte du tycker det på standardmeny haha 😉 Låter spännande med köttfärsfyllda tomater! Berätta hur det går! 😀 // Petra Elisabeth

 9. Haha känner igen det där. Våra barn önskar helst av allt köttbullar med makaroner varje dag, eller möjligtvis pyttipanna. Men nog fasen är det inte mina köttbullar de vill åt. Nej mamma scans ska det vara 😭😂

 10. Vår tjej är också otroligt kräsen och äter inte det eller det för då mår hon illa.Ja typ så låter det och gillar hon inte plus att hon hennes snälla mamma inte bjuder henne på något särskilt blir hon häxans surtants dotter….

  Fiskpinnar som din tjej gillar gillar ingen här längre och de är skönt för det är läppigt tycker jag

 11. Barn gillar ju okomplicerad mat 🙂 Korv och makaroner är ju ofta det bästa hihi. Behöver du en lösensumma så ring mig 😉 Vill ju höra av dig i morgon också vet du.

 12. Hahahah åh herregud, Mira är nog ett helgon i jämförelse med hur jag var när jag var liten. Från 0-3 hade jag hyperallergi eller vad det heter så vad allergisk mot allt förutom typ 17 rena födoämnen, då är potatis och salt inräknat. Så potatismos, köttbullar och brunsås varje dag i princip. Sen när jag blev äldre vägrade jag grönsaker pga konsistensen så i ca 5 år var jag en vegetarian som inte åt några grönsaker alls (baljväxter åt jag). Det är först nu jag börjar lära mig att äta annat än det jag är vad vid, men jag skyller på min perceptionsstörning 😉

 13. Hehe, visst är det härligt med kräsna barn. 🙂 Listan på ätbara maträtter där var mycket längre än den var här när ungarna var mindre. Det är visserligen inte så mycket bättre nu när de är stora, men jag får i dem lite spenat ibland.

  1. Här har vi mannen som inte äter kött, jag som inte äter bönor, Mira som inte äter något micrat eller nyttigt, sonen som bara vill ha ungdomsmat… Suck

 14. Men en carbonara dagligen kan väl aldrig slå fel?😂 Tror det här med kräsna barn går lika mycket i arv som att bli popstjärna eller skådespelare, tur man växer med åren och utvecklas🤩 eller?😅❤️ Dottern har ungefär samma reportoar av maträtter som din, medan sonen på 9 månader visar intresse för ALLT och detta kommer jag anamma som tusan. Jäklar vad han får smaka och vänja sig, ber till alla matgudar att detta håller i sig!

 15. Min son är i en period när han inte vill ha någonting typ! Men jag kan inte klaga för jag var precis lika kräsen som liten 😮

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..