Nu har jag fått en last, en ”hitta-recept-last”. Det är ganska behagligt att se ut vad man vill ha och låta mannen handla på vägen hem från jobbet och vi (kanske) hjälps åt att laga maten. Disken tvingar vi barnen att hjälpas åt med. 

Igår överlevde barnaskaran på två middagen faktiskt men så åt Mira också lite rester och Gabriel plockade bort alla tomater. Jag och mannen åt med stor aptit, SÅ GOTT, Färsfyllda tomater. Här får du receptet såklart, jag har ändrat lite efter min smak.

Till fyra portioner behöver du:
8 tomater (stora)

500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
0.5 kruka hackad färsk timjan (både blad och stjälk)
salt, svartpeppar, chili
3 dl riven parmesanost
2 tsk olivolja
Som tillbehör kan du ha ris och sallad. Jag gillade att ta flingsalt på toppen och extra parmesan också. 
Färsfyllda tomater
1. Sätt på ugnen 225°. Dela de stora tomaterna i halvor på ”fel håll”. Du ser på min bild vad jag menar. Ta ur allt innanmäte med en sked som du lägger i en sil så att det får rinna av. Under tiden det rinner av kan du hacka lök och vitlök. När tomatinnehållet är urvattnat kan du skära det i lite mindre bitar.
Färsfyllda tomater-3
2. Ta tomathalvorna och lägg dom upp och ner på hushållspapper så att den värsta vätskan försvinner. 
Färsfyllda tomater-4
3. Bryn kycklingfärsen i olja eller smör tills den får fin färg. Tillsätt den hackade löken och vitlöken samt tomatpurén samt kryddor. Stek röran tills löken är mjuk. Häll sedan i det urgröpta och hackade tomatköttet och timjan.
Färsfyllda tomater-5
4. Låt allt småputtra några minuter. Ta sedan de urgröpta tomathalvorna och lägg dessa i en ugnsform. Rör ner hälften av parmesan osten i pannan och häll sedan upp den goda fyllningen i tomathalvorna.
Färsfyllda tomater-6
 
Färsfyllda tomater-7
5. Täck halvorna sedan med resten av parmesanosten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min på 225 grader
Färsfyllda tomater-8
Så himla smarrigt! Jag åt endast fetaost sallad till, mannen åt med ris. MEN, nästa gång måste jag krydda mer och eventuellt testar jag att ha i lite fetaost som jag blandar i röran precis innan jag lägger det i halvorna. Sen toppar jag med flingsalt. MUMS.
Detta recept hittade jag på Coops hemsida och andra recept jag har lagt ut kan du hitta HÄR.
 1. Sandra skriver:

  Ser ju supergott ut, det där skulle jag kunna göra åt mig, de andra vill inte ha tomat som verkar vara själva huvudingrediensen i detta recept haha 😉

 2. Åh, det här såg ju helt galet gott ut! Måste verkligen testa det någon dag 😀 Förstår inte alls varför så många har något emot varma tomater, det är ju supergott! :O

 3. Men jösses så gott det ser ut! Måste prova i veckan och se om det går hem till döttrarna också😍

 4. Amanda skriver:

  Åh det ser verkligen jättegott ut! Jag hade också ätit med stor aptit. Hur gick det för Mira åt hon något av det? 🙂 Kram

  1. fnulan skriver:

   Nja hon smakade en smula sen dog hon typ… haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..