Varför har jag inte kommit på detta innan?

Alltså nu har jag varit med om det smartaste någonsin. Min stackars man råkar jobba i Lund och jag jobbar i lilla Veberöd. Så det har alltid blivit att han har handlat på vägen hem från jobb.
För det första kommer han väldigt ofta hem sent eftersom vi aldrig storhandlar tillräckligt.
För det andra så har jag surat som en tok för att han aldrig kommer hem i tid.
För det tredje är det ju ofta han som har maten vi ska laga så middagen blir sen och Mira bryter ihop av hunger.
För det fjärde är det BIG laga-mat-ångest VARJE dag när jag inte riktig vetat vad jag ska laga

MEN, serru, började jag kolla på det där med att handla via nätet istället. Och mannen hakade glatt på och jag förstår honom att han vill slippa att de fyra ovanstående punkterna inträffar för husfridens skull.
Så faktiskt, nu sitter vi ner en dag i veckan och planerar kommande veckans måltider efter vad som är billigt i affären. Sen handlar vi allt på nätet och mannen svänger bara förbi affären och hämtar upp det vi beställt.Vi är förvånade att det är packat så himla fint och vi har bara fått fina färskvaror! Alltså! Det kostar 49 kr för att någon annan gör hela jobbet och räddar mycket för oss här hemma. Att vi inte har gjort detta tidigare. Så sjukt smidigt.

Detta är fasiken det bästa beslut vi har tagit på länge att handla såhär, och det kostar så pass lite som det gör och sparar oss MASSOR med tid och ångest (för min del). Och faktiskt så bidrar vi säkert till att någon får mer arbetstid på sitt jobb. Framförallt sparar vi säkert massor ekonomiskt på att storhandla såhär och ha en plan.

20190122 0712305074206566544512899.jpg

Denna veckan äter vi:
Falukorv (<–mitt recept) i ugnen med potatismos
Tacofisk
Ärtsoppa med pannkakor
Korv med bröd (gissa vem som bestämt den dagen)
Lasagne
Söndagsmiddag med vännerna (hemligt)

20190122 0713113647314804663244303.jpg

 1. Marie skriver:

  Det tragiska med all näthandel är ju dock att affärer och därmed arbetstillfällen kommer att försvinna om alla börjar med detta..

  1. fnulan skriver:

   Njae, vi handlar ju fortfarande från en butik, och i butiken är där ju en som får jobb genom att alla kassar ska packas. Så det tror jag faktiskt inte på =)

 2. Sandrs skriver:

  Visst är det smidigt, vi handlar också via nätet, toppen smidigt 👍

  1. fnulan skriver:

   Jaaaa idag kommer mannen hem med påsarna fulla =)

 3. Hanna skriver:

  Åh jag får flashbacks detta var mitt jobb 2007 när jag bodde i London, då var jag nyss fyllda 19 år och fick sitta och kryssa i varor och planera veckans mat för hela deras familj och mig.

  Nu gör vi detta via willys var 3dje vecka när sambon jobbar kväll o vi behöver extra mkt planering.

  1. fnulan skriver:

   Hahha =) Så bra att det hjälper er också!

 4. Sara skriver:

  Jag skulle troligen tjäna massor på att göra så. Spontaninköp är annars min bästa vän(eller värsta fiende beroende på hur man ser på saken). Jag brukade göra veckomatsedel förut men dessvärre så kommer det alltid dagar när jag känner blaha för den förbestämde (och inhandlade) maträtten och så faller jag för grupptrycket (grupptryck och grupptryck egentligen räknas det som det när det bara är ens egna röster?).😉😘

  1. fnulan skriver:

   Hahah samma här, jag är så glad att vi gör såhär för vi handlar verkligen inte mer än vad vi ska.

 5. Amanda skriver:

  Det är ju jättesmart och bara behöva betala 49kr för allt det där så är det ju så värt. Att stå och laga mat och dessutom komma på vad man ska laga är svårt så smart gjort 🙂 KRAM

  1. fnulan skriver:

   Ja du får prova fina du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..