Jag är omöjlig

Jag mår alldeles utmärkt och längtar tills i morgon när jag ska träffa min PT Emma för första gången. Eller nu ljög jag. Jag längtar inte, jag BÄVAR och jag hoppas att jag får magsjukan innan det är dags. Så pass jobbigt är det…

Alla andra inklusive mig själv har ju inte lyckats få mig att VILJA träna varför ska Emma lyckas med det? Jag är den ende i hela världen man inte kan ändra på när det gäller träningslust. Jag undrar om Emma förstått det när hon tog emot mig som kund. Stackars Emma. Jag tycker synd om henne, bara inte hon också känner sig misslyckad om jag misslyckas.

Mitt mål är inte att bli smal, springa 1 mil eller träna varje dag. Mitt mål är att jag vill känna mig stolt över mig själv och faktiskt känna LUST att röra på mig. Visst klarar jag det? Du peppar väl mig?
Det är inte roligt att känna sig som ett hopplöst fall när det gäller träning. Och det framförallt inte kul att höra ”Det är bara att göra det”. Då hade jag gjort det för längesen..

Två år i rad har jag ”gått” vårruset, i år kanske jag ska ha som mål att jogga lite försiktigt. Det är kanske ett bra delmål?

 1. Jag har i min ungdom och framåt i mitt vuxna liv tränat och tävlat på hög nivå. Jag älskade att träna och det var bara mitt liv.

  Nu sitter jag här…snart 40 år och har gått igenom åtskilliga operationer på 14 månader. Sista gick åt skogen så jag gått gipsad sedan oktober och ska operera om mig nu. Sedan gips ytterligare 2 månader till.

  Jag kan knappt använda min kropp. Allt värker, kilon byggs på som ett lego. Men det värsta är psyket.
  Fysisk kommer jag bli bra. När kroppen väl vill börja läka.

  Men psykiskt. Kan aldrig mer se mig träna. Jag har svårt att acceptera att jag någonsin kommer att ens komma tillbaka en gnutta av mitt forna jag.

  Träningslusten är så olika för alla. Alla har olika hinder att ta sig över för att börja.

  Min försvann totalt. Önskar jag hade någon att dela detta med. Men alla tror att bara för att man har varit en vältränad person tidigare så är det enklare att komma tillbaka. Men i min vägg finns inte ens en dörrjävel nu

  Hoppas du träffar en bra PT och du kommer över det omöjliga .

  Kram på dig

  1. Fina Gipspaketet, tack för din kommentar, och jag känner så väl igen mig. Jag tränade 6 dagar i veckan, var med i sm i gymnastik och på lördagar hade jag tre träningstillfällen… Galet, jag har fått för mig att jag har tränat ihjäl mig. Det är kanske det som år ditt och mitt dilemma, vi vill vara på topp…. Jag har inte heller någon dörr men jag vill inte leta heller…

 2. Du ska vara stolt över att du ens har skaffat en pt… Klart att du kommer iväg till träningen imorgon. Heja Fnulan!! ❤️

 3. Jag tror att du gjort det svåraste hittills att bara ta dej till en personlig tränare är modigt gjort om du förstår mig ? Sen hoppas jag verkligen att det går bra för dej o träna och det är bra att du har just dina mål o att du gör det för din egna skull o inte för andras , jag peppar dej och tror på dej hejja dej 💕

 4. Du kommer lyckas med ditt mål, inget är omöjligt! Emma tror jag verkligen inte kommer känna sig misslyckad, utan kan se det hela som en större och rolig utmaning! 😀 Lycka till!

 5. Men du är ju grym som bara tar dig dit! Och att gå vårruset är inte illa, 5 km är rätt långt ändå, så fortsätt kämpa så är du snart där. Du är ju grym!! Kramar <3

 6. Självklart peppar jag dig, och självklart är jag övertygad om att du kommer lyckas med dina mål! 😀 Men samtidigt får jag väl lite skamset erkänna att jag tycker att det är kul och lite befriande att läsa det du skriver. För ibland känns det som att ”alla” nästan lever för sin träning, och då kan man lätt känna sig som en förslappad potatissäck… 😀

 7. Hjärte du. Du behöver inte tycka om att träna. Du behöver inte förändra ditt sätt att tänka. OM du känner att träning är bra för dig, att det någonstans är viktigt – då lägger du till träning i vardagen på samma sätt som man borstar tänderna och deklarerar. Det ska göras. Inte tänka. Inte tycka.

  Jag känner faktiskt ganska många personer som tränar flera ggr i veckan och fortfarande inte hittat en träningsmetid de tycker om. Utan tar sina promenader, simning, aerobics eller vad den nu än är för att det ska göras.

  Du är ALDRIG misslyckad. Låt varken du eller någon annan se det så. Du känner vad du känner – det är Okej.❤️

 8. Men heja heja!! du har redan tagit ett stort kliv genom att gå till PT. Vill du inte så vill du inte, tillsammans kan ni kanske däremot hitta det där du faktiskt känner lust till. För kanske är det så enkelt att du inte hittat det som får igång dig?

 9. Äsch då, pt:n är nog vana med omöjliga kunder 😉
  Jag tror du kommer klara det galant, om jag kunde hitta glädjen till träning så kan du det också. Klart att jag hejjar fram dig mot mål ❤

 10. Det är bara att göra det! Frossa i choklad eller något sånt ikväll alltså menar jag då. Jag har din rygg som vanligt kompis, det vet du! Däremot så börjar jag fundera lite på om du möjligen är adopterad eller något sådant? Ja alltså anledningen till att jag frågar är för att, återigen, så lyckas du pricka in mina känslor helt och totalt kring ett ämne. Lever vi samma liv i olika dimensioner? Är vi egentligen produkter från Aliens?
  OMG är filmen med Jim Carrey när han lever i ett tv-program sant? Är vi varandras stand-ins?

 11. Ditt mål är otroligt bra. Det målet ska jag försöka inrikta mig på också. Jag tycker verkligen att det blir ett bra delmål. Jag själv skulle behöva en träningskompis. Då blir träningen av!

 12. Jag hejar på dig! Själv vill jag träna/komma i form – inte för utseendets skull (längre) utan nu är det för barnens skull, att jag ska ha kvar hälsan för deras skull. Vet alltför väl hur det är att förlora en förälder tidigt i livet.

 13. Du är inte ensam om det här med att inte vilja träna har inte heller någon lust tilll det eller motivation. Men jag tror på dig och du kommer klara det ❤

 14. Haha älskar verkligen din ärlighet och syn på saken.Tror nog att du inte är så lat som du känner dig.Du har ju tross allt bestämt dig för att ge Emma en chans och det är alltid en bra början.Jag tror att du kommer klara detta utan några som helst problem ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..