ANNONS

Ord från Oscars pappa

/

Till Malin och hennes läsare

I november skickade jag en öppen fråga på min Facebook och efterlyste bloggare som kunde tänka sig att uppmärksamma Oscars sjukdom och situation. Jag fick många goda råd om vem jag skulle kontakta men en Influencer som hörde av sig ganska omgående var Malin ”Fnulan” Martinsson. Malin visade direkt ett stort hjärta och frågade ”Hur kan jag hjälpa er?”. Väldigt snabbt hade hon fått upp ett inlägg på sin blogg, men där var det inte stopp! Malin sa ”Säg bara till om jag kan göra något mer för att hjälpa!” Jag ville inte belasta Malin mer, hon hade redan gjort så mycket, men jag behövde verkligen hjälp för att förstå hennes bloggvärld. Omtänksamt och tålmodigt svarade Malin på mina frågor och hjälpte mig att orientera mig i bloggvärlden, gav inte bara råd utan satte igång att på sin egen och sin familjs gemensamma fritid hjälpa till med att utföra praktiska saker åt mig. Så genuint. Ovärderlig hjälp. Allt det arbete som Malin har lagt ner på att hjälpa Oscar har verkligen uppmärksammat Oscars sjukdom och situation ännu mer. Och det behövs, för vi måste samla in mer pengar för Oscars tillfrisknande.

Oscar

Vi fick beskedet att vår Oscar, 13 år, hade ungefär 9 månader kvar att leva när han diagnostiserades den 15 december 2017 med en aggressiv snabbväxande hjärntumör DIPG (DIPG – Diffust Pons Gliom). Denna fruktansvärda sjukdom som bara drabbar en handfull barn i Sverige varje år. Det finns inte några behandlingsmetoder i Sverige eller Europa. För att rädda Oscar sökte vi med ljus och lykta efter alternativa behandlingar runt om i världen. Vi fann den i México. Under ett år har han behandlats framgångsrikt med erkända medicinska metoder och godkända preparat. Vi är inte i mål ännu.

Problemet är att vi behöver mer hjälp till vår donationskampanj vi har till förmån för Oscars behandlingar som kostar oss ca 150 000 kr var 3:e vecka. Det är en enorm summa för vilken familj som helst. Det behövs så mycket mer. Oscar är fortfarande sjuk och behöver så mycket mer hjälp. Oscars liv är handlar alltså om pengar, och det ska inget barns liv värderas i. Tyvärr har vi inga ekonomiska stöd via de svenska myndigheterna, utan Oscars liv hänger på vår envishet och engagemang och alla andra fantastiska människor i vår omgivning som funnit kärlek och tro till vår sjuka son.

Oscar sajland

Malin, du är verkligen en människa med hjärtat på rätt ställe som hjälpt oss i vår kärleksfulla kamp för vår Oscar. Du har lotsat mig i bloggvärlden, tagit egna initiativ, inte varit rädd för att verkligen göra saker och vi har chattat en hel del om alla möjliga frågor. Allt detta har i hög grad hjälpt till att Oscars resa har uppmärksammats i stora delar av Sverige som ringar på vattnet! Och tack alla läsare, du som valt att läsa, följa, dela och stödja! Det är svårt att finna ord i hur tacksamma vi är. Men hade du mött den blick hos Oscar som Cecilia och jag möter när han förstår att vi kan fortsätta att behandla honom, då hade du också kämpat dygnet runt för att rädda ditt barn.

Med all kärlek och tacksamhet
Pappa Göran

Du når mig på goran.sajland@outlook.com eller 070 62 65478.
Swish 070 62 65478
Se mer:
https://www.gofundme.com/save-oscar-sajland
www.saveoscarsajland.com
Facebook: Sök #saveoscarsajland

Här är en del av alla de influencers som hjälpt oss framåt

Pernilla Wahlgren
Malin ”Fnulan”  
Emma ”På smällen”
Monas Universum
Magdalena Graaf
Carola Wetterholm
Add Simplicity
Niinis 

35
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00