ANNONS

Vilken makt lärare har över vår kunskap

/

Är du lärare? Det ville jag bli när jag var liten, men jag blev så illa behandlad av en mattelärare så jag valde en helt annan väg. Dessutom tycker jag synd om alla lärare som får ta hand om alla jobbiga föräldrar. Oftast är det inte barnen det är fel på utan det är de vuxna.

Jag hade en lärare i matte på gymnasiet som stod i klassrummet och frågade mig och jag var helt dum i huvudet. Mitt framför alla mina klasskamrater. Jag gick ut med en tvåa i mattebetyg, all lust jag hade att vilja lära mig försvann. Jag ska erkänna att det var många av hans lektioner jag inte gick på heller. Fy farao vad jag kände mig kränkt och dum. Jävla gubbe.

Dagen kom jag när jag bestämde mig för att läsa upp mina betyg på komvux och jag var skiträdd och fasade över matten. Jag var ju bara så dum i huvudet. MEN, där stod Sven och han kunde tala mitt mattespråk. Han visste hur han skulle få mig att förstå matten och all den galimatias jag mötte med skräck. Jag klarade inte av att se siffrorna, jag var tvungen att se det i ett bildspråk och historier. Vet du jag fick MVG i matte A och B och vårt stora slutprov hade jag alla rätt på.
Det var mer fel på läraren jag hade i gymnasiet då va? Jag undrar vem det var som var dum i huvudet. Inte var det jag i alla fall.

Nu har som tur var lärarnas kunskap om elevernas behov förändrats otroligt mycket. Vilken tur det, för se hur det kan påverka en elevs hela skolgång.

Mira går i världens bästa skola, till hösten ska hon börja på mellanstadiet, få nya klasskompisar, nya lärare och ny skolbyggnad. Redan nu är hon orolig. Det blir säkert bra <3

90
24

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00