Stora plus i kanten

Jag fick fyra otroligt glada bra aha upplevelser sist vi var på Tivoli i Köpenhamn. Fyra saker som gjorde att jag blev lite stolt att vara där. Ja, det låter konstigt men jag blir väldigt glad varenda gång jag upplever Danmark, dom har kommit en liten längre bit än vad vi i Sverige har gjort på en del grejer.

Nummer ett: På Tivoli finns det miniambulanser med sjukvårdspersonal som kommer på sekunder. Det upptäckte vi på grund utav en otäck händelse. Ett litet lealöst barn drogs av sina kläderna och personer påbörjade HLR. Mira såg tyvärr allt för hon stod bredvid och väntade på en karusell och allt gick så fort. Hon har velat pratat mycket om händelsen och varit frågande om hur det är med den lilla flickan. Det enda vi vet är att Tivoliambulansen drog iväg med barnet och föräldrarna stod kvar. Så allvarligt var det.
Jag tänker så det knakar själv på vad som hände och hur det gick.
Därför är det med en enorm tumme upp för att Tivoli har sjukvårdspersonal och sin egen ambulans på plats. Det kan ha räddat detta barns liv.

Tivoli vinter-14

Nummer 2: När vi köpte varm choklad, kaffe och en Chai the fick vi inte det i plastiga eller muggar av papper. Nej, man fick riktiga muggar! Man fick själv välja om man ville ta hem muggen eller lämna tillbaka den och få fem danska kronor i pant. GUD så bra! Här har vi tänkt till när det gäller miljö.

Tivoli vinter-15

Tivoli vinter-24

Nummer 3: Här uppmuntrar vi till aktivitet minsann med både skridsko och en pulkabacke inomhus.
Alltså denna magiska isbanan, vilken dröm. Jag har burit med mig skridsko och hjälm till Mira hemifrån, men det behövdes inte. Du kunde minsann låna både och för 30 danska kronor! Dock blev jag lite chockad att de flesta danska barn inte hade hjälm på sig!

Tivoli vinter-20

Nummer 4: Jag som skåning fick bocka av en sak på min bucket list! Jag har fått se Norrskenet!!

Tivoli vinter-30

  1. Tur att det finns sjukvårdspersonal tråkigt för den lille flickan men hoppas det går bra för henne o fint av din flicka att undra 💕 men det såg ändå ut myssigt ut som ni hade

  2. Vad hemskt det som hände, men tur att det fanns sjukvårdspersonal i närheten. Så fina bilder!

  3. Men fy vad läskigt! Hoppas flickan mår bra nu 🙁 Tråkigt att Mira fick se den händelsen, förstår att det är en liten process hos henne nu med tankar och funderingar. Guld att de har vårdpersonal och ambulanser!! Varför finns inte det överallt?? Så himla bra saker de har! Älskar iden med pulka inomhus 😀

  4. Mirre skriver:

    Oj hur vackra var inte det där då. Men usccch så läskigt med barnet, hoppas verkligen att det gick bra med barnet =(

  5. Evelina skriver:

    Men gud vad det där verkligare mysigt. Smart av dom att servera det i vanliga muggar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..