ANNONS

Stora plus i kanten

/

Jag fick fyra otroligt glada bra aha upplevelser sist vi var på Tivoli i Köpenhamn. Fyra saker som gjorde att jag blev lite stolt att vara där. Ja, det låter konstigt men jag blir väldigt glad varenda gång jag upplever Danmark, dom har kommit en liten längre bit än vad vi i Sverige har gjort på en del grejer.

Nummer ett: På Tivoli finns det miniambulanser med sjukvårdspersonal som kommer på sekunder. Det upptäckte vi på grund utav en otäck händelse. Ett litet lealöst barn drogs av sina kläderna och personer påbörjade HLR. Mira såg tyvärr allt för hon stod bredvid och väntade på en karusell och allt gick så fort. Hon har velat pratat mycket om händelsen och varit frågande om hur det är med den lilla flickan. Det enda vi vet är att Tivoliambulansen drog iväg med barnet och föräldrarna stod kvar. Så allvarligt var det.
Jag tänker så det knakar själv på vad som hände och hur det gick.
Därför är det med en enorm tumme upp för att Tivoli har sjukvårdspersonal och sin egen ambulans på plats. Det kan ha räddat detta barns liv.

Tivoli vinter-14

Nummer 2: När vi köpte varm choklad, kaffe och en Chai the fick vi inte det i plastiga eller muggar av papper. Nej, man fick riktiga muggar! Man fick själv välja om man ville ta hem muggen eller lämna tillbaka den och få fem danska kronor i pant. GUD så bra! Här har vi tänkt till när det gäller miljö.

Tivoli vinter-15

Tivoli vinter-24

Nummer 3: Här uppmuntrar vi till aktivitet minsann med både skridsko och en pulkabacke inomhus.
Alltså denna magiska isbanan, vilken dröm. Jag har burit med mig skridsko och hjälm till Mira hemifrån, men det behövdes inte. Du kunde minsann låna både och för 30 danska kronor! Dock blev jag lite chockad att de flesta danska barn inte hade hjälm på sig!

Tivoli vinter-20

Nummer 4: Jag som skåning fick bocka av en sak på min bucket list! Jag har fått se Norrskenet!!

Tivoli vinter-30

21
18

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00