OJ vågar jag ens…

Vilken jakt det har blivit på resande Influencers. Är det bara vi som reser? Det visste faktiskt inte jag och jag hade ingen aning om att det är vi som ska ta ansvar för att inte andra heller ska resa. Jag ska verkligen bättra mig och ta på mig att meddela allt affärsfolk att dom minsann ta möten på Skype eller på tåg som aldrig går som dom ska.

Det är väl INGEN som inte säger att vi inte ska ta ansvar för vad vi gör mot vårt klimat, men den här häxjakten är ju helt sjuk. Mina vänner Mirka och Carola har blivit fullständigt lynchade på sina bloggar.

Det finns en jättebra sida där man kan klimatkompensera. Jag ska minsann göra det så att folk är tysta när jag flyger till Spanien i april och till Cypern i maj! Då betalar jag för utsläppen och för att någon ska ta hand om avfallet. Kan alla vara glada då? Eller i alla fall lite gladare?

cypern 2
Hit åker jag och min kompis Annika en vecka maj-juni. En veckas kvalitetstid med finaste vännen på ett barnfritt hotell. Det behöver vi båda <3

Cypern

 1. Det ser fantastiskt härligt ut! Och jag tycker absolut att man ska klimatkompensera men det handlar ju inte om den enskilda individen. Det måste absolut tas en krafttag för klimatet.

  Vi har ju tex en elbil. Men hur vet vi att det är bättre? Det är ju ett batteri som ska hanteras en gång i framtiden…

  Det måste forskas mer i det här tycker jag, så att man kan göra något där det verkligen ger effekt.

  Kram till dig!

 2. Alltså det där är bara så sjukt, man kan väl inte ansvara för vad andra människor gör och sånt. Vill man åka på semester så måste man väl få göra det enligt mig. Tycker verkligen att ni gör rätt som åker, gud så härligt 🙂

 3. Åh vilken härlig resa ni har framför er! 😊 det kvittar nog vad influensers gör oavsett kommer man få kritik för allt för vissa måste verkligen ha saker & klaga på. Är ingen skillnad på att en influenser reser eller en vanlig barnfamilj. reser vi inte så skulle ju exempel Sverige varit ett mycket fattigare land då vi har många turister ifrån Danmark & Norge ex.
  och typ polen, lever ju nästan på deras turister. Så ja. Min åsikt är att man inte ska ge andra skit för vad dem gör. 😊

 4. Människor har en förmåga till att alltid ha massa åsikter och det spelar ingen roll vad man gör.För det finns alltid någon som kommer med pekfingret.Herre gud vi människor har alltid rest.Ha så kul på din semester i utlandet

 5. Det har verkligen blivit en stor jakt på influenser som flyger mycket. Men så härlig att åka i väg en vecka och återhämta sig med en vän. Det låter verkligen jätteskönt

 6. När man åker med charter så brukade det i alla fall förut finnas ett tillval att kryssa i, om man just ville klimatkompensera. Men folk har så himla mycket åsikter om vad andra gör eller inte gör. Självklart är det väl bättre att inte flyga jättemycket, men då kommer man inte heller så långt. Jag är INTE beredd att ge upp mina solresor, som jag verkligen behöver för att må hyfsat bra.

 7. Jag tycker att det är ett svårt ämne. Det är givetvis inte rätt att lyncha folk som reser mycket. Och det är ju tyvärr influencers som får ta ”skiten” eftersom det är deras resande som syns. Jag tycker inte att det är fel att resa någon gång per år. Problemet blir ju när man reser flera gånger i månaden.

 8. Åh vad underbart med en kompisresa till solen på barnfritt hotell. Jag är också så sugen på att komma iväg och kan faktiskt tänka mig att åka ensam bara för att få vara och andas. Jag håller med om att det blivit hetsjakt på nya inneorden klimatkompensera gör du inte det eller flyger istället för att ta tåget är man illa ute… Helt galet

 9. Det känns verkligen som att det riktas helt fel. Absolut, klimathoten ska tas på allvar men den här häxjakten som blir och att lägga över ansvaret på influencers blir ju tokig.

  Jag hade gärna åkt iväg på lite solsemester jag med 😉

 10. Blir ju överdrivet när det blir värsta häxjakten men visst finns det en poäng. Influensers med många följare inspirerar såklart andra och att flyga flera gånger per år är inte hållbart för planeten men sen tror inte jag att influensers är ”värre” än andra, de flesta svenskar lever på ett sätt som inte är hållbart och självklart finns det andra grupper som har större ansvar för att få till en förändring (ex. Politiker). En bra sak man kan göra oavsett är att kolla sitt klimatavtryck på naturskyddsföreningens hemsida så får man lite koll på hur ens egen livsstil ligger till klimatmässigt. 🌸💕

  1. Ja absolut har vi en påverkan. Det alla Inlfuencer borde göra är ju att visa att man faktiskt tar ett ansvar och klimatkompenserar. Men vi reser inte i närheten av många andra. KRAM

 11. Har sett flertalet påhopp på influencers som åker på flygresor, både kortare och längre sträckor. Så tråkigt att se detta. Vill man upptäcka världen och öar långt ut till havs finns det inte så många alternativ till just flyg. Och konstigt nog, de som skriker högst är också ute på flygresor runtom i världen. Så hur vore det om det sopades framför egen dörr innan man kastar skit på andra..?
  Själv tycker jag om att resa till solen och värmen och unnar mig det 1 (kanske 2) gånger/år. Och hur jag sen kompenserar utsläppen är väl helt och håller upp till mig och mitt samvete.
  Jag tycker häxjakten har gått alldeles för långt.. Och jag unnar dig dessa resor som du har framför dig! Lite avis är jag allt på kompisresan, men inte ett dugg missunsam.
  Kram 💕

  1. Ja det är ju det att det har blivit hysteriskt! Jag hoppas att det kommer till att finnas en lösning så att vi kan fortsätta resa. KRAM på dig fina Åsa

 12. Åhh vad jag tycker vi är dåliga på att debattera .Jag läser också Carolas blogg.Jag kommenterade inte för jag vill inte följa med på deras resa.
  Ok,det är populärt att klaga på flygande för tillfället . Men de flesta ifrågasatte hur en veckas resa utan mat kunde kosta 12000 kronor. Och det reddes aldrig ut. De som följer Carola och Mirka är nog många som inte är höginkomsttagare . Förlåt om jag hijackade ditt kommentarsfält för detta. Men jag får spunk när vuxna människor inte kan diskutera,hur ska våra barn lära sig det då. Ha det härligt i solen.Kram

  1. Ja jag såg det också Agneta och ville inte heller gå in i den diskussionen precis som du eftersom jag inte heller ska följa med. Jag har sagt till Mirka och Carola att det är väldigt dyrt för det är det. Och det kan vi tycka men det var alldeles för mycket skit dom fick ta för något dom kanske inte kan råda över. Stor kram härliga Agneta <3

 13. Jag tycker alla ska ta ansvar för miljön och att man ska undvika att flyga om det går. Men ibland kan man ju bli tvungen att ta flyget för man behöver den där solsemestern av andra skäl. Såklart att influencers inte ska behöva bli påhoppad för detta.

 14. Och jag tycker du ska njuta av din vistelse där till fullo, så önskvärt det hade varit för mig,fast psst jag ska ju åka i sommar jag med 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..