Att utmana sin dödsångest

Klockan är halv 12 och vi ligger fortfarande i hotellsängen och myser. Mira kollar film och äter Pringles. Det var så hon ville ha dagen. Igår fick min dödsångest sig ett ordentlig gymnastikpass. Passet i backarna med Emma var inget mot detta. Och hur gjorde jag då? Jo, jag använde mig av kollektivtrafik i Stockholm. Alltså du kan inte fatta hur jobbigt det är för mig. Jag får krupp, halsbränna, klimakteriesvettningar och fis-mage på en gång. Alla dessa tunnlar, allt detta folk överallt som ger en onda blickar om man råkar missa högerregeln eller står på fel plats. 

Men igår.. då tog jag tjuren på hornen och skaffade en tunnelbana karta. Jag tog över kontrollen och körde på stenhårt. Jo några fel rulltrappor blev det. Jag tog fel på pendeltåget och tunnelbanan men vi överlevde. När Mira suckade över mina misstag så sa jag glatt (med fullständig panik inombords)
Joo men Mira passa på och njut av tunnelbana och rulltrappor. Detta får vi aldrig uppleva hemma.
Fasiken jag är stolt att jag vågade åka så. Mira var lite rädd eftersom vi sett programmet på tv. Hon var också stolt. Vilket team vi är.

20190309 0932064602490357853642758.jpg
Nu är Mira redo att gå in på Mall of Scandinavia. Dags att hålla hårt i plånboken =) KRAM på dig.
20190308 1907204451275704081443012.jpg

Middagen igår blev på Vapiano efter Miras önskemål. Hon tog Musse-Pizza och jag en Tryffel Carbonara. MUMS
20190308 1903492282071300980310074.jpg

 1. JA det är ett myller av människor i tunnelbanan särskilt runt T centralen som är knutpunkten. Men vad duktig du är som skaffat karta. när jag flyttade upp hit för över 25 år sedan pluggade jag på alla tunnelbanestationer och linjer mest för att verka världsvan tror jag men ack vilken nytta jag hade av det.

  Mall kan bli mkt dyrt om man är på det humöret. Tur att det finns så många kaffeställen och restauranger där man kan lugna ner sig lite och räkna mynten i plånkan innan man shoppar vidare. Ha det så super mysigt ikväll inne på Friends. Jag ska kika efter er.

 2. Wow, jag är imponerad över att du ens vågade ge dig in på tunnelbanor och sånt! Hade jag aaaldrig gjort…!! Jag är så vimsig så jag tro inte ens barnen hade vågat ge sig på det med mig haha. Ha nu en riktigt rolig kväll, själv hejar jag på Malou (för hon bor vid min pappa och hennes mamma va rektor åt mina barn) annars gillar jag John!

 3. Heja dig som utmanar dina rädslor! Nästa gång får du ta med mig. Jag har utforskat tunnelbanor lite här och var nu och kan snart kalla mig expert!

 4. Åh den pastan var inte att leka med 😍 stolt över dig att du gick över din komfort zone & gjorde det! du är grym gumman 🌷❤️ Ha en fantastisk kväll nu!!

 5. Du är inte ensam om att få ångest eller ren panik över att åka tunnelbana i Stockholm.Får bara kall svettningar av att tänka tanken på att att trängas bland alla stressade människor.Heja dig som överlevde dagen

 6. Vad gott det ser ut 😊 haha ja passa på att åka mycket pendeltåg nu så ni klarar er till nästa gång ni ska dit 😊 bra kämpat vännen att du fixade din ångest 👍

 7. Alltså maten… Ge mig. 🙂 Härligt att du utmanade din rädsla och dessutom gjorde det till en rolig grej för Mira. Hoppas att ni njöt av er mellokväll!

 8. Heja dig! Kände mig också som en förvirrad turist förra helgen när vi var uppe. Pendeln klarar jag bra, det är liksom värre när man ska hitta rätt på Centralen, ha ha! Men det gick bra för oss också!

  Tryffelpastan ser riktigt yummie ut!

  Hoppas ni har en superhärlig kväll nu och är nöjda med mellon 🙂 Älskar bilden på Mira i fönstret btw!
  Kram

 9. Väldigt strongt av dig vännen! Knappt jag klarar kollektiva trafiken här i hbg pga massor av folk, jag kan inte ens föreställa mig hur det är där, men kan tänka mig myyyyyyycket folk! :O

 10. Du är riktig duktig som kämpar på och är man inte i Stockholm jämnt eller bor där då blir det lätt fel, men ni kom fram tillslut och Mira är nöjd. Det är det viktigaste, och maten såg riktigt god ut! Kram 🙂

 11. Usch jag vet absolut hur det är när man åker kollektivtrafiken man får en klump i halsen och hjärtat rusar! Men jag är total imponerad av att du klarade det! Vilken häftig pizza 😀 Har en katt som heter Musse <3 Jag älskar mall of scandinavia vilken mysig dag ni verkar ha haft.

 12. Jag har åkt tunnelbana en gång. De var hemskt. Stressen ,att hitta allt. Och när man vet hur mkt saker som händer där

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..