Skolka eller ej?

Jag är ingen ”miljöaktivist”– då skriver jag inte det det som något som skulle vara negativt på något sätt. Tvärtom. För mig är det personer som står för sin (världens) sak och hjälper oss att se och göra något åt det vi andra inte fattar bättre att vi måste.
Jag tänker på Greta. Den lilla tjejen med de stora orden som når fram till de som tidigare inte lyssnat. Rösten med de allvarliga budskapen som kommer från denna lilla kropp är otroligt starka. När hon talar stannar hela världen upp. Det är inte många stora ledare som lyckats med det hon gör. Till och med jag som inte fattar bättre än att slarva med var jag slänger mina sopor. Hon når fram och jag vill agera. Nu haglar kritiken mot Gretas initiativ som gjort att 1 miljon ungdomar klimatstrejkat. De som har åsikt om det har inte insett vad det är Greta lyckats med. Hon gör det vi alla vuxna borde göra. A.G.E.R.A. våra ungdomar är tuffare än oss och vågar göra motstånd. Och det är vi vuxna som borde varit förebilder.

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något. Jag är stolt över de elever som strejkade i fredags. De vågar ta ställning, stå upp för alla som inte kan eller vet, och visa att de inte inte acceptera det som sker. Det är fantastiskt att se att EN MILJON ungdomar internationellt sammansluter i en gemenskap och i hopp. det behövs idag.

Kärleken för naturen och miljön för våra barn samman i förstånd, acceptans och respekt. Även om det inte hjälper fullt ut så är vinsten stor ändå, att tillsammans kan vi skapa mirakel och en snällare värld.
Så för min del är det inte bara klimatförtjänsten som ska hyllas, utan att vi som världsmedborgare sammanslöt i en gemenskap full med kärlek.
Vilken världsledare har klarat detta?
Kan inte du skriva vad du gör för att hjälpa? 
Jag ska ut och flyga och då har jag valt att klimatkompensera. Vår resa till Spanien kostar 1383 kr för oss tre. Detta är den summa jag betalar in så att detta går till forskningsprojekt. Resan till Cypern kostar 600 kr.
Greta thunberg
Tack Greta för allt du gör <3
 1. Greta är grym! Förstå vad hon har gjort! Så himla starkt!
  Jag tycker det är otroligt att vissa vuxnare oroar sig mer för att hon skolkar än för miljön. Sanslöst.
  Jag flyger inte, jag har slutat nöjesshoppa, jag skänker allt som jag inte längre använder, köper second hand när det funkar, funderar på att köpa en elbil men det jag tänker mest på är det jag inte gör tex så kör jag bil till och från arbetet istället för att ta tåget, jag äter kött ungefär 7 dagar i veckan och ibland orkar jag inte källsortera. Saker som egentligen är självklara men tydligen det svåraste att förändra.

  Världen behöver ungdomarna!

 2. Jag tillhör de som är lite kritiska. Får alla skolka för något dom tror på? Som tonåring vill man förändra världen och allt är så lätt. Jag var likadan. Är det lika roligt att behöva gå 5 km i spöregn för att föräldrarna vägrar köra? Att inte få den senaste mobilen osv…Det kanske behövs få fram bättre bränsle till flygen? Miljövänligare drivmedel och en fungerande kollektivtrafik som folk har råd med? Jag är rädd att detta slår över åt andra hållet snart,, precis som metoo

 3. Jag blir otroligt glad över att du skriver detta inlägg, är sjukt stolt över dig ❤❤❤ Dock går det tyvärr inte att klimatkompenserar för en flygresa, även om många verkar tro det :/ En resa till Spanien förbrukar nästan hela din co2 gräns för hela året, det betyder inga nya kläder, ingen bil, inget kött etc på 365 dagar. MEN, Malin, jag uppskattar att du bryr dig och försöker.. ett steg i taget ❤

 4. Jag tror att nästa generation kommer vara mycket mer miljömedvetna än vad vi är. Det märks på mina barn som är på oss föräldrar hela tiden om att tänka på miljön ❤
  När vi lyckas spara ihop till nytt kök så kommer vi ha sopsortering där, så blir det enklare tror jag ❤

 5. Vilken tjej hon är Greta. I fredags när jag åkte in till stan var hela tåget fullt av barn och ungdomar med banderoller och skyltar som de skulle använda vid henne demonstration. Wao vilken upslutning. Hon är verklgen en världsledare.

 6. Vi försöker göra så mycket som möjligt i vår vardag: äter till 90% plantbaserat och aldrig kött hemma, källsorterar, lever bilfritt, klimatkompenserar med goclimateneutral varje månad, försöker att inte konsumera i onödan bara för att det är roligt osv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..