Matkurs? Matskola?

Jag ska gå i matkurs tänkte jag. Nu såhär i den fantastiska gyllene medelåldern har jag förstått att jag behöver det. Du vill kanske haka på? Kursen är inte alls dyr att delta i och du kan till och med betala med en påse lördagsgodis eller massa kramar till kursledaren.

20190320 1041552970539391164698045.jpg

Jo jag ska gå i Miras matkurs som heter ”Ät som ett barn”. Det är exakt vad jag behöver. Du ser tallriken ovan, det är Miras med rester av en pytte-mini-liten baconbit och pannkaksbit. När jag bad Mira att hon skulle äta upp fick jag svaret:
– Nä mamma, jag är mätt. 
Jag tänker direkt att det är så lite kvar och det är väl bara att stoppa i sig. Så äter inte barn, inte ens godiset eller kakan. Dom äter tills dom inte vill ha mer eller är mätta. PUNKT. Jag fortsätter, det är ju så gott. Jag kan ju inte kasta mat. Det kanske dröjer innan jag får mat nästa gång och då kan jag dö!
Så nu ska jag gå i hårdträning hos Mira nio år. Det kommer att bli tufft men jag ska klara det. Hakar du på vännen?

Förlåt så jättemycket för att jag är sämst på att besvara kommentarer just nu. Det är riktigt riktigt illa, men jag försöker spara på energi. Jag läser ALLA och är så tacksam för spåren alla ni läsare lämnar efter er.

 1. Jag säger alltid till barnen att sluta ät när ni är mätta, tvinga inte i er allt på tallriken . Med vissa begränsningar givetvis, de är ju inte mätta efter två tuggor typ.
  Med ätstört beteende själv i bagaget så vet jag hur viktigt det är att matstunden är fri från ångest och tvång.

  Ologiskt nog så kliar det i mig dock när de lämnar mat på tallriken, då vill jag säga att de måste äta upp trots att jag precis sagt att sluta ät när du är mätt..

 2. Amanda skriver:

  Nej men detta blir ju intressant och följa, vad du får lära dig och vad du får göra. Ja jag äter också tills jag blir mätt. Och blir det kvar så blir det kvar. Eller så äter jag upp det senare 😉

 3. Carro skriver:

  Tänk om bvc kunde ha det tänket att barn äter tills dom blir mätte punkt slut.Tyvärr bor vi för långt i från varandra annars hade jag hoppat på kursen

 4. Haha! Det var en perfekt betalning för en matkurs, såklart jag hakar på 🙂

 5. Anna skriver:

  Hahah, ja den kursen låter verkligen som något för mig också 😂😂 var anmäler jag mig? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..