Nära döden upplevelse

Igår var jag med om något ganska hemskt faktiskt. Därför glömde jag att säga hej till dig på kvällen. Jag var i chock. Om du känner mig så vet du hur rädd jag är för gamla saker i kylskåpet. Rester är inte min grej och en mjölk som är en dag gammal kan få mig att kräkas. Jag är en otroligt dålig miljövän på matpunkten måste jag tyvärr erkänna. Och igår hände det värsta otänkbara.

Jag skulle göra våfflor till familjen. När jag pratade med mannen sa han att grädden var slut och skulle köpa det med sig hem, men han blev sen och jag blev irriterad och började med maten ändå. Och grädden var inte alls slut så jag skickade ett foto på den så att han kunde se att att vi hade och att han slapp handla på vägen. Jag och Mira äter och mumsar i oss. Och sen kommer mannen hem. Först då ser han mitt sms- det innebär alltså att han faktiskt glömde grädden. Och då sa jag halvtjurigt:
– Ja vi hade ju grädde hemma så det var ingen fara alls.
Då började mannen att skratta innerligt. Och frågade mig om jag verkligen hade ätit av den grädden. Därefter visar han mig bilden på grädden och förstorar upp så att jag ser datumet.
Det var då det hände. Jag blev jättesjuk, magsjuk, fick hallucinationer, utslag och spetälsk. Herregud, jag hade alltså ätit grädde som var fyra dagar gammal utan att märka det. Och på kvällen bad jag en bön till Gud och sa:
– Jag kommer nu, jag är redo. Jag förstår att grädden är felet.

20190325 1753412073433282006198979.jpg

 1. Ha ha du e för go :))
  Tur du överlevde! Detta låter som min ena som o vår kära svärson (eller kanske blivande) kan väl säga som så att båda blivit lurade många ggr. Och i gen av dem har avlidit <3
  Bästa dagen till dig.
  You made my Day better 😉
  Kram Maria

 2. Haha, nu fick du ju bevisat att det inte blir fel på maten bara för datumet passerat.
  Jag luktar och smakar alltid så vi slänger i princip aldrig mat. Jag är nog ganska bra på att planera vår matlagning också, så inget blir gammalt.
  Men min gammelfarfar åt bara gammal falukorv. Var den inte grönskimrande och sur så åt han den inte. Förr i tiden hade dom ju inte råd att slänga mat så ofta vande dom sig vid att maten skulle smaka gammalt och föredrog det så. Min mamma växte upp utan mycket pengar och hade dom tur så fick barnen nån ostskiva ibland. Men vaxet som satt runt osten ville ingen ha, så min mamma började äta av det och gillar det än idag.
  Tänk vad hunger kan få allt att vara ok att äta.
  Ha en fin dag!

 3. Hahaha! Min syster är likadan medan jag är lite mer ”äh, så länge det luktar gott och inte har ändrat konsistens”. Skönt att du överlevde trots allt!

 4. Puh, tur att du överlevde 🙂
  Jag är lite kinkig, beroende på vad det är och vad man ska ha det till. Tex kan jag använda utgången grädde i en sås, men skulle kanske inte äta den vispad om den var 4 dagar gammal, ha ha! Samma med ägg, har inga problem att knäcka dem och använda dem om de är bäst före, men ogillar att koka dem då. Så löjligt egentligen!
  Kramar

 5. 🙈😂 jag är precis som DU! Kastar allt där datumet gått ut… dock dricker jag inte mjölk/äter grädde som dom slipper jag hålla koll på 😂

 6. Förstår om kvällen och natten inte varit någon höjdare. Men skönt du överlevde, det är inlägget ett bevis för… 🙂 Vissa saker äter jag inte heller efter Bäst före datumet. Eller om det varit öppet för länge.

 7. Haha,, förstår chocken haha.. Men tror du överlever natten och mår ganska bra ändå idag;-) Jag brukar lukta och smaka för bäst före är ju bara en fingervisning. Borde inte säga det här till dig, men jag har haft mjölk som blivit dålig innan bäst före 😉

 8. Jag fixar inte heller gamla mejeriprodukter de gör mig galen och äcklad. Särskilt ägg gör mig livrädd. Tänk om det skulle vara en kyckling i dem. En vän till mig när jag var därhemma som barn och vi skulle baka något. När vi knäckte ägget fanns en embryo om man nu säger så av en kyckling. Hua hua.

  Krya på dig.

 9. Men jösses Fnulan!
  Det är ingen fel på den grädden på länge!
  Du hade märkt direkt på lukten om den hade varit kass.
  Titta, lukta o smaka innan man slänger mat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..