ANNONS

Vad kallar du dom??

/

Flödebollar, gräddbullar, skumtoppar, chokladtoppar eller vad farao? Vad kallar du dom där delikatesserna som jag är svag för? I Skåne säger vi ”gräddbullar” och det är samma sak med danskarna, flöde/grädde, bollar/bullar. Kärt barn har många namn säger man, och det stämmer i detta fallet.

Kjaerstrup

I onsdags fick vi göra ett besök på Familjeföretaget Kjærstrup Chokolade i Snogebæk. Dom har samma känsla som vad min familj har gällande vårt familjeföretag och varumärke. Det är kvalitet som ska räknas och inte kvantitet. Skillnaden är att denna härliga familj producerar fantastiskt goda saker men på mitt jobb utför vi goda saker.

Kjaerstrup-9

Peter gav oss en lektion i chokladets väg från böna till butik. Med en start så tidigt som 1999 har familjen grym erfarenhet gällande choklad. Kjaerstrup lägger stor vikt vid att ha rätt råvaror för att bjuda kunden på det bästa. Om jag hade haft mer tid så hade jag mer än gärna deltagit på en av deras kurser i chokladtillverkning. 

Kjaerstrup-2
Hallå… kan du förstå doften man möttes av när man kom in i chokladfabriken!

Kjaerstrup-3

Och sen gick vi igång och fick äran att göra våra egna flödebollar! Åse gick all in och tävlingsnerverna kom fram på henne ordentligt. Älskade Åse.

Kjaerstrup-5

Alltså det gick inte att få dom jämna och fina, det är mycket svårare än vad det ser ut. Flödebollarna som Kjaerstrup görs alla FÖR HAND har fått utmärkelsen som Danmarks bästa. Snacka om hantverk.

Kjaerstrup-6

När man har fått på ”grädden” som egentligen är en maräng går dom genom gräddbullemaskinen som täcker dom med förstklassig choklad och du häller på tillbehören själv. Om vi åker tillbaka till Bornholm ska jag minsann åka och göra detta med Mira. Hon hade ÄLSKAT det.

Kjaerstrup-10

Kjaerstrup har 20 år jubileum och dom tror att deras vinnande koncept har varit satsningen på det klassiska sortimentet som folk känner igen. Produktionen sker i den lilla fabriken vi var på besök i men deras goda choklad och flödebollar finns på andra ställen för försäljning. Chokladbiten ovan blev min favorit, vit choklad med lakritskräm. DÖDLIGT god!

Kjaerstrup-11
Kolla vad duktiga vi var! Inte så snygga men gjorda med kärlek =)

20190510 1433275383246471236800690.jpg

Det var absolut inte lätt men jag fick med mig mina gräddbullar, flödebullar, skumtoppar, chokladtjohejsan hem till familjen. Det fick bli vår fredagsfika. Inte alls illa om du frågar mig, Cornelia och Mira. Slurp sa det…

20190510 1354456736413549527275503.jpg

8
16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00