ANNONS

Att jag kunde göra en så god fiskgratäng

/

Mästerkocken i foppatofflorna som gör den godaste fiskgratäng du smakat, det är jag det. En floppkock kan faktiskt lyckas ibland med och det gjorde jag häromdagen. Jag blev chockad själv så gott det blev trots att det var fisk. Nu är receptet inte exakt men du får lita på din magkänsla helt enkelt. Detta behöver du:

Torsk
Creme Fraiche 2,5 dl
Grädde 2,5 dl
Chilisås 1,5 dl
Purjolök 1/2
Paprika 1/2
Körsbärstomater så många du vill
Salt, peppar

Fiskgratäng
1. Jag lade upptinade fiskblock i en form och saltade och pepprade
2. Ovanpå de lade jag sedan strimlad purjolök och röd paprika samt delade små kärlekstomater

20190513 1752525178408512516243200.jpg

3. Sen smällde jag till med en ordentlig potatismos. Nä, i ärlighetens namn, jag tog pulvermos men fixade till med massa redigt smör, kryddor och mjölk istället för vatten. sen slängde jag i 6 äggulor för att få den fina färgen i ugnen.

4. Sätt potatismoset som en beskyddande vall runt fisken

20190513 2029385729345926881612959.jpg

5. Jag blandade grädden, fraichen och chilisåsen och lite salt, paprikakrydda och peppar.

6. Häll blandningen över fisken och grönsakerna

7. Skjuts in i ugnen på 200 grader cirka 30 minuter. 

20190513 2032111305535224554951936.jpg

Hade inte våra räkor varit så frysskadade hade dom också lagts på när det var färdigt i ugnen. Detta blev riktigt riktigt smarrigt faktiskt. HÄR finns recept på andra av mina enkla-släng-ihop-recept.

17
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00